Uruguay ydmygede de tamme værter

0

Det hele endte i en stor ydmygelse, da værtsnationen Sydafrika og Uruguay tog hul på anden runde af VM-slutrunden. Uruguay var anført af en storspillende Diego Forlan i spillehumør, og gav værterne en lussing foran egne fans.

I den kedelige start var Uruguay det bedste mandskab, dog uden at det kastede chancer af sig. Den sydafrikanske profil Steven Pienaar tiltrak hurtigt at dumt gult kort, da han kastede sig alt for tidligt frem imod et frispark, hvilket dommeren korrekt takserede til det gule kort.

Først efter et kvarters spil kom vi frem til noget der lignede en chance, da Luis Suarez fik forlænget et langt indkast, som Cavani ikke formåede at få noget nævneværdigt ud af. Kort efter var det den sydafrikanske midtbanespiller Tshabalala der forsøgte sig med et lob fra kanten af feltet, dog uden succes.

Efter 23 minutter fik Uruguay scoret deres første mål ved årets slutrunde, da profilen Diego Forlan via en sydafrikaner fik sendt et fantastisk spark af sted. Skuddet overrumplede Khune i målet, og dykkede ned over ham til en uruguayansk føring.

Det var også Uruguay der var tæt på at gøre det til 2-0, da Luis Suarez efter 32 minutter slap forbi en sydafrikansk forsvarsspiller, og fik afsluttet tæt under målet. Hans afslutning manglede dog lige den sidste snært af kvalitet, og endte i sidenettet.

Fem minutters tid før pausen kom Sydafrika frem til deres hidtil bedste forsøg, da angriberen Mphela fik serveret et indlæg i panden, hvilket han dog ikke formåede at omsætte til mål. Hans hovedstød røg lige ved siden af Musleras mål.

Uruguay kunne altså efter første halvleg fortjent gå med en føring til pause, og der var ikke mange tegn på at de sydafrikanske værter skulle finde en vej tilbage i opgøret. Ingen ændringer blev lavet i pausen af de to mandskaber, og dermed var det de samme 22 mand der gik på banen til anden halvleg.

Tre minutter inde i anden halvleg fik Uruguay muligheden for at øge føringen, da en af kampens bedste spillere Luis Suarez søgte til baglinjen, og smækkede bolden fladt ind i feltet. Cavani kom dog for sent ind, og fik ikke rettet bolden i mål.

Fem minutter senere brændte det endnu engang på omkring det sydafrikanske mål, da Diego Lugano fik en helt fri hovedstødmulighed foran målet. Den stærke midterforsvarer fik dog slet ikke noget ordentligt træf på bolden, og headede den således lige op i vejret.

Sydafrika fik en af deres få tilbud efter 65 minutter, da et indlæg ramte Mphela inde foran, efter at et sovende uruguayansk forsvar ikke dækkede den stærke angriber op. Han fik dog ikke ramt ordentlig på hovedstødet, og headede bolden et godt stykke forbi målet.

Den sydafrikanske keeper Khune blev vist ud efter 76 minutter, og blot tre minutter senere i det 79 minut blev der tildelt Uruguay et måske noget tyndt straffespark, hvor kampens tidligere målscorer Diego Forlan eksekverede sikkert fra ellevemeterpletten med et flot placeret spark højt i målet. Dermed var kampen reelt afgjort forud for de afsluttende ti minutter.

De resterende godt ti minutter blev en kedelig fornøjelse uden nogen chancer, men Uruguay fik lukket kampen definitivt i overtiden, da kampens helt store spiller Diego Forlan med en fantastisk aflevering fandt Luis Suarez bagerst i feltet, inden han serverede et flot indlæg til Pereira der gjorde det til 3-0. Dermed endte det som en afklapsning af værterne, der nu får meget svært ved at nå videre.

Kampens spillere:

Sydafrika – Kagisho Dikgacoi: Der var ingen af de sydafrikanske spillere der gjorde det godt, og dermed var det også meget svært at udpege en kampens spillere. Ingen af de offensive folk præsterede noget, og dette formåede forsvarsspillerne ej heller. Midtbanefighteren Dikgacoi gjorde en fin figur af sig, og fik erobret en masse bolde.

Uruguay – Diego Forlan: Der var ingen over i den her kamp, og Forlan hævede kampens standard ene mand. Med to scoringer og et halvt oplæg var han den helt store oplevelse sammen med sin angrebsmakker Luis Suarez, og den flotte præstation giver ham titlen som kampens uruguayanske spiller.

Skrevet af Kasper Nielsen

Skriv en kommentar