VM 2010-optakt: Sydafrika – Uruguay

0

I aften tager vi hul på gruppespillets anden runde, når værterne fra Sydafrika møder Uruguay. Begge mandskaber fik et enkelt point med fra første spilledag, og derfor er det en skæbneskamp der venter.

Sydafrika var automatisk kvalificeret til slutrunden, idet de har værtskabet. Efter en række testkampe, der blandt andet bød på sejr over det danske landshold, ventede Mexico i slutrundens premierekamp og her fik man et enkelt point, da det blev til 1-1 på Soccer City i Johannesburg.

Uruguay spillede deres første kamp senere samme aften, hvor det stærke franske mandskab ventede. Den kamp blev noget af en fuser, og endte med 0-0 i en kamp, hvor Diego Forland som ene mand rørte på sig.

Sydafrikas største profil, nemlig midtbanespilleren Steven Pienaar er optimistisk forud for kampen mod Uruguay:

”Vi brød isen mod Mexico og i næste kamp vil vi spille meget bedre for nu ved vi hvad vi kan forvente. Vi bliver nødt til at koncentrere os fra start til slut og vi bliver nødt til at udnytte vores chancer for de er et rigtig godt hold,” siger Pienaar til fifa.com.

Også Uruguays største profil, nemlig angriberen Diego Forland havde en kommentar omkring de resterende to gruppekampe:

”Alle kampe er svære og nu møder vi Sydafrika, derefter Mexico. Vi ved det bliver to svære kampe og to forskellige kampe, men forhåbentligt kan vi løfte vores spil og få mere kontrol over bolden set i forhold til kampen mod Frankrig. På den måde har vi muligheden for at spille bolden mere rundt og få modstanderen til at løbe mere. Sydafrika er et hold med gode og hurtige spillere der er mestre i kontraangreb, så vi skal være meget forsigtige.”

Hold øje med:

Sydafrika – Steven Pienaar: Everton-playmakeren er holdets ubetinget største profil, og forventninger til at han kan levere en god præstation er meget høje. Han er deres farligste kort i offensiven, og bestemt en mand som Uruguay ville gøre klogt i at holdet et vågent øje med.

Uruguay – Diego Forlan: Angriberen var deres farligste mand i kampen mod Frankrig, og han lignede en spiller der var i form og sulten efter at lave mål. Sydafrikas svaghed er i defensiven, og dette kunne en spiller som Forlan sagtens komme til at udnytte.

Seneste nyt om holdene:

Sydafrika: Steven Pienaar har indrømmet at han er fysisk udmattet, men har samtidig afsløret at det ikke vil stoppe ham for at deltage i aftenens kamp.

Uruguay: Nicolas Lodeiro er meget vel den eneste mand som Uruguay må undvære, efter at han så rødt mod Frankrig. Walter Gargano er meldt tvivlsom, men forventes at være i spil til en plads i startopstillingen.

Forventede startopstillinger:

Sydafrika:

Khune

Gaxa – Khumalo – Mokoena - Thwala

Letsholonyane - Dikgacoi

Modise - Pienaar - Tshbalala

Mphela

Uruguay:

Muslera

Lugano – Godin - Victorino

Pereira - Perez - Rios - Pereira

Suazez – Forlan - Cavani

Kampen mellem Sydafrika og Uruguay kan følges på TV 2, og kampen fløjtes i gang klokken 20:30.

 

Skrevet af Kasper Nielsen.

Skriv en kommentar