Vejen til Rusland – Hvilke talenter kan vi forvente?

VM slutrunderne i fodbold byder ikke blot på intense kampe og festlige stemning. Ved hver slutrunde er der et par spillere som skiller sig ud. Dette er lige fra de forventede præstationer til de uventede, hvor nye talenter viser sig frem og gør en forskel. Vi har taget et kig på nogle af de præstationer der var ved sidste verdensmesterskab, samt hvad vi kan forvente i år 2018 når VM kommer til Rusland.

Under VM i Brasilien var der en helt række spillere som skilte sig ud og gjorde sig anerkendt i hele verden. Der kan blandt andet nævnes Mexicos målmand, Guillermo Ochoa, som gang på gang viste pragpræstationer inde i målet, hvor det kun blev til ét indkasseret mål i gruppespillet og til 3 indkasserede mål i alt efter Holland besejrede Mexico 2-1 i 1/8-delsfinalerne. For Schweiz var den daværende Bayern München spiller, Xherdan Shaqiri, som senere blev solgt til Stoke det helt store lyspunkt, hvor det blandt andet blev til et hattrick fra spilleren i kampen mod Honduras.

Brasiliens unge stjernefrø Neymar var det centrale omdrejningspunkt for Brasilien under VM.

For værterne var det også enkeltpræstationer der var med til at skabe resultaterne. Her var det især stjernefrøet Neymar der var i centrum. Neymar havde året inden VM vist storspil i Confederations Cup turneringen, hvilket blandt andet medførte salget til FC Barcelona. Spilleren har en særlig status i Brasilien og resten af verden, hvilket også medfører at han tjener mere igennem sine sponsorater med blandt andet Nike og PokerStars. For Neymar var det også et fint VM, hvor han var det centrale omdrejningspunkt på det Brasilienske hold. Desværre måtte Neymar udgå efter en skade i kampen mod Colombia, hvorefter holdet måtte undvære stjernefrøet i kampen mod Tyskland, hvor værtsnationen måtte lide et 7-1 nederlag.

Netop Colombia havde også et flot VM, hvor især én spiller skilte sig ud. James Rodriguez var ikke blot Colombias suveræne bedste spiller, men blev også topscorer under turneringen med 6 mål i Colombias 5 kampe. Ud over dette stod han også for det flotteste mål under slutrunden. Forinden slutrunden havde Colombianeren i forvejen tiltrukket sig opmærksomhed fra topklubber fra hele Europa, hvilket kun blev forøget efter den flotte VM-præstation. Dette var medvirkende til at han efter slutrunden blev solgt til det spanske storhold Real Madrid hvor han er en fast del af truppen nu.

Hvad kan vi så forvente til VM i Rusland 2018? Det hele afhænger selvfølgeligt af hvilke hold der kommer med til VM. For Danmarks vedkommende blev det desværre ikke til EM næste år, men der venter heldigvis det der ligner en nem gruppe, hvor den nye kommende landstræner skal forsøge at samle holdet sammen igen og bane vejen for danske deltagelse til VM. Vi håber selvfølgeligt på danske deltagelse, hvor vi i så fald kan se frem til at par unge talenter, som har fået mere spilletid, hvor mange blandt andet kigger mod Viktor Fischer, Pierre Emile Højbjerg samt Christian Eriksen, som igennem længere tid har vist sig som en af de mest indflydelsesrige spillere på Premier League holdet Tottenham, men som desværre ikke har haft den store succes på landsholdet – endnu.

Netop Tottenham er et interessant hold at kigge på i forhold til talenter vi kan forvente at se ved det kommende VM. Den blot 21-årige Harry Kane har vist sig som værende en af de mere spændende spillere, som vi også håber på at kunne se noget fra ved det kommende VM, hvor England igen skal forsøge at rejse sig efter skuffende resultater fra de forrige slutrunder, hvor forventningerne har været høje, men hvor resultaterne desværre for englænderne desværre ikke har været som håbet.

Heldigvis for det engelske hold, så har de hvad der ligner en overkommelig gruppe i kvalifikationen. Det engelske hold er i gang med et generationsskifte, hvor et par nye talenter er på vej ind og markere sig i truppen. Ud over Harry Kane kan den unge og særdeles hurtige Raheem Sterling også være en af de spillere der skal holdes øje med under det kommende VM. Det unge talent viste storform på flere forskellige positioner for sin tidligere klub Liverpool inden han blev solgt til Manchester City.

Mario Götze fejrer det afgørende 1-0 mål i det 113. minut i finalen mod Argentina.

Til det kommende VM er det selvfølgeligt også værd at tage et kig på de forsvarende mestre, Tyskland. Det tyske mandskab består af en lang række rutinerede spillere, men også en lang række yngre talenter som vi også så præstere under VM i Brasilien og som også forventes at være med når Tyskland skal forsøge at forsvare titlen.

Den unge Bayern München spiller Mario Götze viste storform ved sidste VM, hvor han var med til at afgøre det hele under finalen, da han i 88. minut blev skiftet ind i finalekampen mod Argentina med ordene "Vis verden at du er bedre end Messi" fra den tyske manager Joachim Löw. Götze tog ordene til sig og afgjorde VM-finalen i det 113. minut i en alder af blot 22 år.

Når vi kigger uden for de europæiske hold og deres talenter er det selvfølgeligt også værd at tage et kig på den seneste værtsnation, Brasilien, og hvilke talenter de har mulighed for at opruste sig med for at komme sig over skuffelsen ved sidste VM. Vi kan igen forvente at stjernefrøet Neymar endnu engang vil spille en central rolle på holdet. Dog er der også et par andre talener vi forventer at kunne se ved det kommende VM. Heriblandt Barcelona-spilleren Rafinha som stadigvæk mangler at slå igennem på landsholdet, samt Fred, der ligeledes mangler at slå igennem på landsholdet, men som får masser af spilletid for Shaktar Donetsk i den ukrainske liga.

Listen over talentfulde spillere ved det kommende VM kunne blive ved. Vi håber selvfølgeligt på at se nogle af de nuværende talenter klare sig lige så flot som ved sidste VM og gerne med et par positive overraskelser som den pragtpræstation James Rodriquez leverede ved det sidste VM for Colombia.