VM 2022-holdanalyse: Argentina

0

Argentina

Argentina spiller i gruppe C til VM 2022. Læs en analyse af Argentinas trup, landstræner og diverse fakta om det argentinske landshold her.

Fakta

Fulde navn: Argentina
Hovedstad: Buenos Aires
National-stadion: Forskellige
Antal indbyggere: 45,81 millioner
Øgenavn til landsholdet: La Albiceleste (de hvide og sky blå)
Placering på verdensranglisten: 3 (oktober 2022)
Flest landskampe: Lionel Messi (164 kampe)
Flest mål: Lionel Messi (90 mål)
Største sejr: Argentina - Ecuador: 12-0 (22. januar, 1942)
Største nederlag: Tjekkoslovakiet - Argentina: 6-1 (15. juni, 1958)

Argentinas største resultater

Confederations Cup:
Vinder i 1992.

Copa América:
Vinder i 1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 1993 og 2021.

VM:
Vinder i 1978 og 1986.

VM-historik:

1930: Andenplads
1934: Gruppespil
1958: Gruppespil
1962: Gruppespil
1966: Kvartfinale
1974: Kvartfinale
1978: Vinder
1982: Kvartfinale
1986: Vinder
1990: Andenplads
1994: 1/8-finale
1998: Kvartfinale
2002: Gruppespil
2006: Kvartfinale
2010: Kvartfinale
2014: Andenplads
2018: 1/8-finale

Argentinas VM-erfaring

Argentina er en af de allerstørste fodboldstormagter - også i VM-sammenhæng. Selvom de hverken på antal VM-slutrunder eller vundne VM-trofæer kan måle sig med naboerne fra Brasilien, har de en fornem VM-historie.

Således er argentinerne et af kun seks lande, der har vundet VM mere end en enkelt gang. Samtidig har det sydamerikanske hold været i yderligere to finaler, som dog er blevet tabt.

Første gang Argentina vandt det fornemste af alle landsholdstrofæer var i 1978, hvor de selv agerede værtsnation i en slutrunde, som dog på grund af landets daværende militærdiktatur aldrig burde have været afviklet i landet.

Men sådan gik det altså, og efter en finalesejr i forlænget spilletid over Holland kunne argentinerne for første gang lade sig hylde som verdensmestre.

Efter en skuffende VM-slutrunde fire år senere i Spanien, hvor en ung Diego Maradona endnu ikke var klar til at bære Argentina på sine skuldre og i øvrigt fik et rødt kort i en kamp mod Brasilien, gik det anderledes godt i Mexico i 1986.

I en VM-slutrunde, der blandt andet huskes for Danmarks fremragende dynamitdrenge, var Argentina det stærkeste hold - i særdeleshed takket være Maradona, der nu var blevet endnu bedre og en mere moden spiller end fire år tidligere.

Argentina vandt turneringen efter en finalesejr på 3-2 over Vesttyskland, men ikke siden da har argentinerne formået at vinde VM, hvilket altså betyder, at det er hele 36 år siden.

Argentinas vej til VM 2022

Sammen med Brasilien var Argentina - som sædvanlig - storfavoritter til at snuppe de to øverste pladser i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

Sådan gik det også, og selvom argentinerne ikke var lige så suveræne som naboerne i gule trøjer, var deltagelsen ved VM aldrig i tvivl - og den blev sikret på overbevisende vis.

I seks kampe spillede Argentina uafgjort, mens de i de resterende vandt. Derfor sluttede Lionel Scalonis mandskab på en sikker andenplads - seks point efter Brasilien, men mere end 10 point foran Uruguay på tredjepladsen.

De mest scorende spillere for Argentina i kvalifikationen var Lionel Messi og Lautaro Martinez, som begge fik netmaskerne til at blafre syv gange.

Argentinas landstræner: Lionel Scaloni

Lionel Scaloni

Foto: Shutterstock

Navn: Lionel Sebastian Scaloni
Født: 16. maj 1978
Nationalitet: Argentina
Landstræner siden: 2018
Træner-karriere: Sevilla (assistent), Argentina (assistent) og Argentinas A-landshold.

Portræt:

Det er en kort trænerkarriere, som Lionel Scaloni foreløbig har haft.

Den tidligere landsholdsback stoppede i 2015 sin aktive karriere, og året efter blev han assistenttræner for spanske Sevilla, som på daværende tidspunkt havde Jorge Sampaoli som cheftræner.

I 2017 blev Sampaoli ansat som argentinsk landstræner, og Scaloni fulgte med som assistenttræner for landsholdet.

Efter den store skuffelse ved VM i Rusland i 2018, hvor Argentina allerede røg ud i 1/8-finalen, blev Sampoli fyret - og Scacoli blev udnævnt som midlertidig landstræner.

Ingen regnede med, at Scaloni ville blive en permanent løsning som argentinsk landstræner, men resultaterne var tilpas tilfredsstillende, og derfor forblev Scaloni på posten som landstræner.

Efterfølgende er resultaterne kun blevet bedre, og den foreløbige kulmination kom i 2021, hvor Argentina med Scaloni ved roret for første gang siden 1993 formåede at vinde Copa America - og så endda efter en finalesejr over Brasilien.

De gode takter er fortsat i 2022, hvor det argentinske landshold i juni blandt andet slog europamestrene fra Italien med 3-0 i den såkaldte Finalissima.

Nu er næste mål for Scaloni at gøre det, som Argentina ikke har formået siden 1986, hvor en vis Diego Maradona var den helt store stjerne på holdet: at vinde VM.

Analyse af Argentinas VM 2022-trup

Målmænd:

Førstevalget i det argentinske mål er Emiliano Martinez, der i en forholdsvis sen alder er blevet en anerkendt keeper. Den 30-årige Aston Villa-målmand stod også størstedelen af Argentinas VM-kvalifikationskampe.

Forsvaret:

Aldrende Nicolas Otamendi er det sikre kort i det centrale forsvar. Tottenhams Cristian Romero og Lisandro Martinez fra Manchester United kæmper om pladsen ved siden af ham.

På de to backs er der ikke verdensklasse, men dog fin kvalitet. Nicolas Tagliafico, Marcos Acuna, Nahuel Molina og Gonzalo Montiel vil kæmpe om spilletiden.

Midtbanen:

Leandro Paredes fra Juventus ligner en sikker starter på den centrale del af midtbanen. Her vil han formentlig få selskab af Giovani Lo Celso og Rodrigo De Paul, som begge - ligesom Paredes - er dygtige teknikere.

Angel Di Maria, der ofte bliver benyttet på kanten, er i øjeblikket skadet, og det er tvivlsomt, om han når at blive klar til VM.

Angrebet:

Lionel Messi er naturligvis den helt store stjerne, som alt i offensiven er sat op efter. Men også Lautaro Martinez, der scorede lige så mange mål som Messi i kvalifikationen til VM, kommer til at spille fra start, hvis han er klar.

Paulo Dybala er ligesom Di Maria skadet i skrivende stund, og det bliver en kamp mod tiden for at blive klar til VM-slutrunden.

Hold øje med: Lionel Messi

Lionel Messi

Foto: Shutterstock

Verdens måske bedste spiller nogensinde kan stå foran sin sidste VM-slutrunde. Og han mangler fortsat at vinde VM-guldet.

Lionel Messi har haft en lang og enestående karriere, hvor han især hos FC Barcelona har vundet alt, hvad der kan vindes.

Til gengæld har det været sværere at nå helt til tops i den argentinske landsholdstrøje, hvor presset til tider har virket for tungt for den lille troldmand.

Sidste år lykkedes det dog for Messi og resten af det argentinske landshold at vinde Copa America, som de ellers ikke havde vundet siden 1993.

Det giver forhåbninger om, at Messi få dage før jul også kan løfte VM-trofæet. Og hvis han ikke når det i år, er der altså gode chancer for, at han slet ikke kommer til at nå det.

Messi er nemlig 35 år, og når næste VM-slutrunde skal i afvikles i 2026, vil han undervejs i turneringen fylde 39 år.

Derfor vil Messi være topmotiveret for at føre Argentina til guldet, når VM i Qatar sparkes i gang, og alene fordi det formentlig vil være sidste gang, man kan opleve Messi til en VM-slutrunde, vil det være en god idé at holde ekstra øje med ham.

Skriv en kommentar