Video-referat: Uruguay – Ghana

0

Et sandt drama udspillede sig, da Uruguay og Ghana tørnede sammen. Efter 1-1 i ordinær og forlænget spilletid, skulle holdene ud i straffesparkskonkurrence.

Ghanas Sulley Ali Muntari scorede i overtiden af første halvleg, men blot ti minutter inde i anden halvleg kunne Diego Forlan udligne. Derefter gik kampen i forlænget spilletid, og i de døende sekunder af kampen agerede angriberen Luiz Suarez målmand, hvilket kostede et direkte rødt kort.

Efterfølgende brændte Asamoah Gyan på straffespark, hvilket betød, at holdene skulle afgøre opgøret ved straffesparkskonkurrence. Diego Forlan scorede på det første spark, mens Ghanas angriber Gyan igen sparkede og denne gang det første spark, der sad stensikkert oppe i målhjørnet.

Mauricio Victorino og Stephen Appiah scorede herefter til 3-3. Andrés Scotti scorede til 4-3, mens John Mensah brændte. Det betød, at Maximiliano Pereira kunne afgøre kampen, men han brændte ligeledes og da Dominic Adiyiah også missede, var det pludselig Sebastian Abreu, som kunne blive helten.

Abreu scorede på sit spark, og dermed vandt Uruguay med 5-3, så Suarez endte med at blive kampens store helt, trods brug af ulovlige midler.