VM 2010-profiler: Ghana

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de ghanesiske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: RICHARD KINGSON

Fakta: 

Fulde navn: Richard Paul Franck Kingson

Position: Målmand

Klub: Klubløs

Højde: 1,86 meter

Vægt: 84 kilo

Fødselsdag: 13/06/1978

Landskampe/mål: 83 (1)

Biografi

En ung Richard Kingson forlod sin hjemegn i teenageårene for at forfølge en drengedrøm – en fodboldkarriere. Dette gjorde han i Tyrkiet, hvor han spillede i intet mindre end seks forskellige klubber og rent faktisk blev statsborger.

Dog blev han efter et par gode år i 2006 taget for doping, hvorefter klubber som Birmingham, Macabi Tel Aviv og selveste AaB stod på ved døren efter den overståede karantæne. Birmingham blev valgt, men karrieren er aldrig kommet op på samme niveau som den var i det tyrkiske.

Han forsøgte sig også med et skifte til Wigan, men end ikke dette var succesfuldt, så nu står den ghanesiske keeper på fri transfer. Ikke desto mindre har han spillet en stor rolle for Ghana gennem tiderne.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: JOHN MENSAH

Fakta: 

Fulde navn: John Mensah

Position: Forsvarsspiller

Klub: Lyon

Højde: 1,80 meter

Vægt: 81 kilo

Fødselsdag: 29/11/1982

Landskampe/mål: 67 (0)

Biografi: 

Mensah er et direkte produkt af den talentudvikling, som Ghana har, der opfanger de unge drenge før de overhovedet er trådt ind i en struktureret fodboldverden.

Han skiftede i ungdomsårene til Bologna, og har lige siden stort set kun gjort sig i den italienske Serie A. Klubberne i rækken tæller blandt andet Genoa, Chievoa og Modena.

I 2006 var der dog mulighed for at få fransk luft under vingerne, da Rennes bød på forsvarsspilleren. Dette gav pote og Mensah blev en vigtig spiller for Rennes, der senere måtte lade ham gå til Lyon. I sidste sæson var han udlånt til Sunderland.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: SULLEY MUNTARI

Fakta: 

Fulde navn: Sulleyman Ali Muntari

Position: Midtbanespiller

Klub: Inter

Højde: 1,79 meter

Vægt: 76 kilo

Fødselsdag: 27/08/1984

Landskampe/mål: 56 (17)

Biografi: 

Ghanas midtbane er stærkt besat, men under slutrunden måtte man undvære stjernen Michael Essien. Desuden startede denne herre ikke i de første to gruppekampe, og rygtet gik, at han var udvist fra truppen.

Dette var dog ikke rigtigt, og Muntari begyndte så småt at få optrædener for sit land ved VM i Sydafrika. Han scorede blandt andet et flot langskudsmål mod slutrundens store overraskelse Uruguay. At Muntari er farlig på langskud kan også se på statistikkerne, der fortæller, at Muntari har nettet hele 17 gange i 56 kampe i løbet af sin karriere for Ghana.

På klubbasis kender vi Muntari fra Inter, samt Portsmouth og Udinese. I skrivende stund spiller han for førstnævnte, og var derfor med da Mourinho hentede The Treble til den italienske modeby.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: ASAMOAH GYAN

Fakta: 

Fulde navn: Asamoah Gyan

Position: Angriber

Klub: Rennes

Højde: 1,80 meter

Vægt: 77 kilo

Fødselsdag: 22/11/1985

Landskampe/mål: 44 (22)

Biografi

Asamoah Gyan signerede i 2003 sin store kontrakt, da han efter at have startet karrieren i Liberty Professionals i hjemlandet, blev hentet til Udinese og den store internationale fodbold. I Udinese blev Asamoah udlejet til Modena, primært for at kunne få mere førsteholdserfaring.

I 2007 var ghaneseren ganske tæt på at underskrive en kontrakt med russiske Lokomotiv Moskva, men Udinese trak sig ud af forhandlingerne hurtigere end de var gået end i dem. Gyan var dog overbevist om, at han kunne få mere ud af opholdet i Udinese, og her blev han så og opbyggede det rygte som han er kendt for i dag. I 2008 gik turen dog til franske Rennes, der nu har glæde af den ghanesiske målhaj.

Asamoah Gyan er ikke et ukendt navn, og det var han heller ikke før dette års slutrunde. Dog formåede ghaneseren flere gange under slutrunde at imponere i så høj grad, at man nu snart ikke kan tænke tilbage på VM i Sydafrika uden også at nævne denne måltyv.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar