VM 2010: Maskotten Zakumi

0

Navnet på VM i Sydafrikas maskot er Zakumi, og han vil ifølge FIFA's officielle hjemmeside blive den første og sidste på dansegulvet under slutrunden til den største fest i hele verden.

Zakumi, som er maskotten for VM i 2010 ønsker, at danse og underholde så mange mennesker, som han kan. Zakumi er en god animator for fans, spillere og embedsmand, for skolebørn, teenagere og store børn.

Zakumi er munter, selvbevidst, eventyrlysten, spontan og faktisk en lille snu fyr. Han elsker, at optræde og følger altid sit instinkt og intuition, men nogle gange har han en tendens til at overdrive en smule.

Du vil ofte finde Zakumi i færd med at drille og nare mennesker, men ikke på en ond måde.  Han er en omsorgsfuld figur, der vil have så mange venner som muligt.

Maskotten elsker desuden at spille fodbold, idet det er en god måde at være sammen med andre på, og da det også er en god måde at nedbryde sprogbarriere på. Zakumi bærer altid rundt på en fodbold, da han vil spørge folk på hans vej, om de vil spille med ham.

Zakumi har dog en påfaldende svaghed, og den er at han med sin energi skal have pauser tit. I mellem hans præstationer på scenen kan han indimellem også falde i søvn på de mest tilfældige tidspunkter, men det er dog kun i en kort stund, at det sker.

Igennem de seneste år har Zakumi rejst hele Afrika rundt, hvor leoparden har lært at tilpasse sig sine nye omgivelser i form af åbne savanner, skove, jungler til bjergrige områder og ørkener. På den måde har Zakumi både tilpasset sig det afrikanske kontinent og mødt mennesker der.

I forbindelse med valget af maskotten udtalte Lucas Radebe, et fodboldikon i Sydafrika og nær ven af Zakumi, følgende:

”Han ønsker at skabe en god stemning for fans og øge spændingen til VM i fodbold 2010, den første på afrikansk jord. Han er en stolt sydafrikaner og ønsker at sikre, at verden vil mødes i Sydafrika,” siger Radebe til FIFA's officielle VM-hjemmeside.

Navnet Zakumi er en sammensætning af ”ZA”, som er Sydafrikas initialer, og ordet ”Kumi”, som betyder ti på forskellige sprog i Afrika.

Skriv en kommentar