VM 2010-optakt: Slovenien – England

0

Englands VM-landshold skal vinde i dag mod Slovenien, hvis de skal være helt sikre på at avancere ved VM-slutrunden. Slovenien topper tabellen og kan derfor nøjes med uafgjort.

England kan i dag risikere, at lide samme skæbne som Frankrig gjorde i gruppe A i går, hvis de ikke formår, at hente en sejr.

Englænderne spillede senest uafgjort 0-0 med Algeriet, mens de i første runde spillede 1-1 med USA, og det er grunden til at de kun har to point på kontoen, og derfor kan være i vanskeligheder i dag.

Med en målscore på 1-1 indtager England tredjepladsen i gruppen, hvor de ligger á point med USA, som dog har en bedre målscore.

Algeriet ligger i bunden med et point, men en sejr til dem, vil altså sende dem op på en andenplads, hvis England samtidig taber eller med få mål spiller uafgjort.

Englands landstræner Fabio Capello er udmærket klar over, hvilken situation står i. Han forventer kun et resultat, og det er en sejr.

"Efter denne kamp har vi ikke flere chancer. Vi skal vinde. Resultatet tidligere har ikke været godt, men jeg har heller ikke set den rigtige indstilling på banen igennem 90 minutter endnu - kun i fem eller seks minutter. Jeg håber, at den indstilling som var åbenlys i VM-kvalifikationen vil vende tilbage ved dette opgør," fortæller Capello ifølge Telegraph.

Slovenien topper gruppe C med fire point efter en 1-0-sejr over Algeriet i første runde og et uafgjort 2-2-resultat med USA i anden runde. Gruppe C er dog i den situation, at Slovenien overhovedet ikke kan vide sig sikre på videre avancement endnu. Hvis både USA og England vinder, må de nemlig nøjes med en tredjeplads.

Derfor er succeskriteriet minimum et uafgjort resultat med England, hvor de så vil kunne kvalificere sig på en andenplads, hvis USA besejrer Algeriet. Hvis USA og Algeriet spiller uafgjort eller hvis Algeriet vinder over USA, vil Slovenien ryge videre på førstepladsen, hvis de altså som minimum får uafgjort i det eget opgør.

"Spillerne er nødt til at hjælpe hinanden og sørge for at stå godt på banen. Hvis de gør det, er jeg sikker på, at vi vil levere endnu en stor indsats. Et show, der i sidste ende vil belyse kvaliteten på Sloveniens hold verden over," forklarer den slovenske landstræner Matjaz Kek til FIFA's hjemmeside.

Det må siges, at være en kompleks situation, som holdene i gruppe C står i, og det betyder altså, at gruppen fortsat er utrolig åben, selvom vi tager hul på allersidste runde i dag.

Hold øje med:

Slovenien - Milivoje Novakovic: Han er en rutineret målræv, der siden 2006 har scoret kasser for landsholdet. På klubplan har den 31-årige angriber scoret 51 mål i 108 for sin arbejdsgiver FC Köln. Novakovic vil til kampen onsdag sandsynligvis spille over for John Terry.

England - Wayne Rooney: Han vil sandsynligvis ligge alene på toppen, hvor han skal forsøge at omsætte boldene inde i boksen til scoringer. Rooney har været god på hovedstød i den netop afsluttede sæson for Manchester United, så det er muligvis opskriften mod Slovenien.

Seneste nyt om holdene:

Slovenien: Marko Suler er ude med en skade, og han bliver efter alt at dømme erstattet med Matej Mavric. Nejc Pecnik er heller ikke spilleklar, da han er ramt af en ankelskade, der vil holde ham ude i resten af turneringen.

England: Fabio Capello har valgt at starte med Defoe i stedet for Heskey på toppen. Carragher har karantæne og er derfor ikke med i opgøret. Hvis Gerrard eller Milner får et gult kort i dag, er de karantæne-ramt i det næste opgør, hvis de altså avancerer.

Bekræftede startopstillinger:

Slovenien:

Handanovic S.

Brecko - Suler - Cesar - Jokic

Birsa - Koren - Radosavljevic - Kirm

Ljubijankic - Novakovic

England:

James

Johnson - Upson - Terry - A. Cole

Gerrard - Lampard - Barry - Milner

Defoe - Rooney

Slovenien mod England afvikles klokken 16:00. Kampen kan ses direkte på Canal 9.

Skriv en kommentar