VM 2010-optakt: Uruguay – Frankrig

0

Den anden VM-kamp i turneringen, der afvikles fredag, er opgøret mellem Uruguay og Frankrig. Det er de to resterende hold i gruppe A.

Efter en noget kringlet vej til VM for Uruguay er tiden nu kommet til det hele går løs til VM, som de har fået en optimal forberedelse til, med to sejre ud af to mulige. Den første kom i land mod Schweiz tilbage i marts, og senest blev Israel besejret med 4-1.

Det får dog ikke Uruguay til at tro de kan gå på vandet, og da kampen mod Frankrig er den første kamp kan nerver og andet spille ind, men Uruguays Diego Lugano er sikker på at han og resten af truppen er helt klar til kamp.

”Vi vil komme til kampen mod Frankrig i vores bedste form. Vi vil se hvor langt vi kan komme i turneringen, men vi er rolige, fordi vi har arbejdet godt til træning og vi er klar,” sagde Lugano på torsdagens pressemøde.

Frankrigs forberedelser til kampen mod Uruguay har langt fra været optimale. Ikke nok med, at resultaterne har svigtet med blandt andet uafgjort mod Tunesien og et nederlag til Kina på 0-1, så er der også gnidninger at spore internt i den franske lejr, da træner Raymond Domenech offentligt har udtalt, at Thierry Henry vil blive bænket.

Det får dog ikke klokkerne til at ringe hos Domenech, som blot mener spillerne er tændte og bare vil i gang.

”Jeg føler, at de er fast besluttede på at være klar, endda en smule aggressive og meget utålmodige,” fortalte han til den samlede presse til et pressemøde torsdag.

Hold øje med:

Uruguay - Diego Forlan: Han er spydspidsen for Uruguay sammen med farlige Luis Suarez. Sammen med ham vil han komme til at være et af de mest frygtede angrebspar under VM. Både klubmæssigt og landsholdsmæssigt, har Forlan vist at være farlig - i den afsluttede spanske sæson scorede han 18 mål i ligaen, mens han hidtil har scoret 24 landskampsmål i 62 kampe.

Frankrig - Nicolas Anelka: Anelka er ligeledes angrebsstjerne for sit land, og han har ligesom Forlan også vist sig som en vigtig brik både klub- og landsholdsmæssigt. Anelka har dog ikke scoret i testkampene op til VM, hvorfor han specielt vil være revanchetørstig.

Seneste nyt om holdene:

Uruguay: Der er ingen meldinger om skader hos den sydamerikanske trup, som højst besynderligt allerede har meldt deres startopstilling ud.

Frankrig: Hos Frankrig er William Gallas usikker deltager i kampen, og det ventes, at Sebastien Squillaci erstatter ham. Der er ifølge rygter også uro i den franske trup og blandt andet forlyder det, at Thierry Henry er bænket, men stjerner som Nicolas Anelka og Hugo Lloris ventes dog på plads i startelleveren.

Forventede startopstillinger:

Uruguay:

Fernando Muslera

Mauricio Victorino - Diego Lugano - Diego Godin

Maximiliano Pereira - Alvaro Pereira - Diego Perez - Egidio Arevalo Rios

Ignacio Gonzalez

Luis Suarez - Diego Forlan

Frankrig:

Hugo Lloris

Bagna Sagna - Sebastien Squillaci - Eric Abidal - Patrice Evra

Yoann Gourcuff - Jeremy Toulalan - Florent Malouda

Sidney Govou - Nicolas Anelka - Franck Ribery

Kampen mellem Uruguay og Frankrig spilles klokken 20.30, og vises direkte på TV 2.

Skriv en kommentar