VM-holdanalyse 2010: New Zealand

0

New Zealand er placeret gruppe F, hvor de skal møde Italien, Slovakiet og Paraguay. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af New Zealands landshold.

Fakta:

Fulde navn: New Zealand
Hovedstad: Wellington
National-stadion: North Harbour Stadium (Kapacitet: 25.000) og Westpac Stadium (36.000)
Landets areal: 268.680 km2
Antal indbyggere: 4.035.461
Forbundets navn: New Zealand Football
Øgenavn til landsholdet: All Whites
Placering på verdensranglisten: Nr. 79 (Marts)
Flest landskampe: Ivan Vicelich, 66 kampe
Flest mål: Vaughan Coveny, 28 scoringer
Største sejr: New Zealand – Fiji – 13-0 (16. august 1981)
Største nederlag: New Zealand – Australien – 0-10 (11. juli 1961)

De største resultater:

Oceania Nations Cup:
1973 – Vinder
1998 – Vinder
2002 – Vinder
2008 – Vinder

Confederations Cup:
1999 – 1. runde
2003 – 1. runde
2009 – 1. runde

VM:
1982 – Røg ud efter 1. runde

VM-erfaring:

New Zealand er blot med til VM for anden gang, og har derfor ikke ligefrem meget erfaring med at stifte bekendtskab med de allerbedste nationer, når det gælder ved en stor slutrunde.
Derfor er newzealænderne også spået til at ryge ud af VM med et brag, selvom de faktisk er placeret i en af de nemmere VM-grupper med Italien, Paraguay og Slovakiet.

Vejen til VM-slutrunden:

Det førte skridt til VM-slutrunden tog New Zealand under kvalifikationen i Oceanien, hvor holdet vandt fem ud af seks kampe, og kun tabte til Fiji. 

Efter det gik turen videre til to play-off-kampe mod femtepladsen fra den asiatiske kvalifikationspulje, hvor Bahrain ventede.

Den første ud af de to kampe blev spillet i Bahrain, hvor kampen endte 0-0. Opgøret på New Zealand endte med en hjemmesejr på mål af Rory Fallon, som dermed sikrede vejen til Sydafrika for newzealænderne.

Landstræneren:

Navn: Ricki Herbert
Født: 10. april 1961
Nationalitet: New Zealand
Landstræner siden: 2005
Træner-karriere: New Zealand, New Zealand Knights, Wellington Phoenix

Portræt:

Herberts var som spiller med til at være med til New Zealand eneste VM-slutrunde optræden tilbage i 1984 og nu har han selv ført nationen frem til det fine selskab igen.

Ricki Herberts trænerkarriere er der dog ikke synderlig meget at skrive hjem om. Den startede tilbage i 2003, hvor han var assistenttræner for det det newzealandske landshold, som han kom til at stå i spidsen for i 2005.

Året efter fik han yderligere et trænerjob at se til, udover jobbet som landstræner, da New Zealand Knights ansatte ham som træner. Det blev dog ikke nogen succes, og Herbert stoppede derfor med det efter blot en sæson.

Det skræmte imidlertid ikke Wellington Phoenix, som han stadigvæk træner den dag i dag, da de ansatte Ricki Herbert, og stadigvæk den dag i dag har ham i stalden.

Som landstræner har Herbert opnået mest succes som træner, da han førte dem frem til en sejr ved OFC Nations Cup, samt har ført New Zealand frem til VM-slutrunden.

Analyse af truppen:

Den newzealandske trup har ikke ret meget erfaring. Derfor har landstræner Herbert indkaldt flere unge spillere fra europæiske klubber - heriblandt for eksempel Winston Reid fra FC Midtjylland og Rory Fallon, der scorede i sin første landskamp.

Der er dog også mere rutinerede spillere i truppen fra newzealandske breddegrader, blandt andet angrebsesset Shane Smeltz, som spiller for Gold Coast United.

Målmænd:

Alt peger i retning af at rutinerede Mark Paston bliver foretrukket i det newzealandske mål, og han vil på bænken få følgeskab af den noget yngre James Bannatyne og Glen Moss.

Forsvaret:

New Zealands formentlig foretrukkende forsvarskonstellation kan blive en hæmsko for dem. Således ventes det at de uerfarne Winston Reid og Tommy Smith, fra henholsvis årgang 1989 og 1990, skal danne forsvarstrio med anføreren Ryan Nelson, som også er en af de største newzealandske profiler.

Midtbanen:

Midtbanen er der ligeledes en smule europæisk erfaring på. Denne gang i form af Michael McGlinchey fra skotske Motherwell, der blandt andet vil få selskab af Simon Elliot med over 60 landskampe på bagen.

Angrebet:

I den forreste kæde skal man også finde de newzealandske styrker. Her finder man blandt andet den føromtalte bomber Shane Smeltz, samt unge Fallon.

Styrker og svagheder:

Det newzealandske mandskab lider i allerhøjest grad under manglende erfaring, og derfor har man, muligvis i desperation, indkaldt unge og relativ uprøvede kræfter fra europæiske klubber.

Desuden har truppen heller ikke den fornødne kvalitet til at gøre noget bemærkelsesværdigt til VM-slutrunden. New Zealand skal dog have den kredit, at de er en nation, som aldrig giver op og det kan man tage ved lære af.

Den forventede ideelle opstilling:

Mark Paston

Winston Reid – Ryan Nelson – Tommy Smith

Leo Bertos – Jeremy Christie – Simon Elliot – Michael McGlinchey

Rory Fallon – Shane Smeltz – Chris Wood

Skriv en kommentar