VM-holdanalyse 2010: Slovakiet

0

Slovakiet er placeret i gruppe F, hvor de skal møde Italien, Paraguay og New Zealand. VM-guide.dk har udarbejdet en analyse af det slovakiske landshold.

Fakta:

Fulde navn: Slovakiet
Hovedstad: Bratislava
Nationalstadion: Tehelné pole (Kapacitet: 30.085)
Landets areal: 49.035 km2
Antal indbyggere: 5.431.363 (2006)
Forbundets navn: Slovenský Futbalový Zväz
Øgenavn til landsholdet: Repre
Placering på verdensranglisten: Nr. 33 (Marts)
Flest landskampe: Miroslav Karhan, 96 kampe
Flest mål: Szilárd Németh, 22 mål
Største sejr: Slovakiet 7-0 San Marino (6. juni 2007)
Største nederlag: Argentina 6-0 Slovakiet (22. juni 1995)

De største resultater:

VM:

2010: Kvalificeret

VM-erfaring:

Siden Slovakiet i 1994 blev skilt fra Tjekkoslovakiet har man som selvstændig nation ikke deltaget i en eneste slutrunde før denne. Derfor er det en historisk begivenhed for slovakkerne, når VM skydes af stablen om en måneds til.

Det er altså et hold, der kommer helt uden erfaring til denne slutrunde, og heller ikke EM har de deltaget i, hvorfor dette uden tvivl er stort for befolkningen i Slovakiet.

Vejen til VM-slutrunden:

Slovakiet var placeret i en forholdsvis nem gruppe, og på papiret noget tynd. Tjekkiet, Polen, Slovenien og Slovakiet lignede alle hold der på forhånd kunne kvalificere sig. Slovakiet tabte begge kampe til rivalerne fra Slovenien, men derudover var der ikke meget slinger i valsen.

En 2-2-kamp hjemme mod tjekkerne var derudover det eneste pointtab, og dermed endte man som vinder af gruppen foran Slovenien, der dog også endte med at kvalificere sig til VM via playoff-kampene. 

Landstræneren:

Fulde navn: Vladimír Weiss
Født: 22. september 1964
Nationalitet: Slovakiet
Landstræner siden: 2008
Trænerkarriere: Artmedia Petrzalka, Saturn Moscow.

Portræt:

Vladimír Weiss bliver nok aldrig kendt som en stor træner, og det er da heller ikke de store meritter han har stået bag i europæisk sammenhæng. Et langvarigt ophold hos den nationale klub Artmedia er det blevet til, mens han en enkelt gang har stået i spidsen for den russiske midterklub Saturn.

Weiss må betegnes som en træner, der ikke har prøvet det helt store, udover et kortvarende ophold i Champions League med Artmedia, hvor mandskabet dog nåede til gruppespillet. Derfor må VM uden tvivl være det endnu største for Weiss, der dog stadig har tiden foran sig som træner.

Analyse af truppen:

Målmænd:

Det er ikke verdenskendte keepere, der er udtaget til bruttotruppen for Slovakiet, men holdet har en formodet førstekeeper i Jan Mucha, der til dagligt spiller fast i den polske klub Legia. Det er umiddelbart svært at pege på en afløser i skadestilfælde, men Dusan Pernis fra Dundee United må være det formodede andenvalg.

Forsvaret:

Holdet har både profiler og fusere i defensiven, og blandt profilerne finder man uden tvivl Martin Skrtel fra Liverpool og Peter Pekarik fra Wolfsburg, selvom især førstnævnte har været hårdt plaget af skader det seneste år. Ved siden af Skrtel i midten må det formodes at enten Salate fra Brasislava eller Hubocan fra Zenit træder ind, mens Martin Petras ligner et godt bud på en fast mand på højrebacken.

Midtbanen:

Holdet spiller 4-4-2 og dets styrker finder man primært i den offensive del af spillet. Holdopstillingen er på forhånd svær at regne ud, men umiddelbart ligner Marek Hamsik og Miroslav Karhan en duo på den centrale midt. Der er masser af muligheder omkring flankerne, men landstrænerens søn Vladimir Weiss kunne godt komme i spil. Det samme kunne Filip Holosko, der dog er tvivlsom til de første par kampe. En spiller som Jan Kozak kunne godt ende med at snuppe pladsen på højrekanten, selvom Chelsea-talentet Miroslav Stoch også kan være i betragtning.

Mulighederne er dog mange på midten, så på forhånd kan det være meget svært at spå om.

Angrebet:

Holdet har et par ganske gode angribere, men gennem kvalen har Erik Jendrisek og Stanislav Sestak dannet en frontduo med ganske godt resultat til følge. Med spillere som Vittek og Jakubno som mulige afløsere er det dog ikke ligefrem mangel på kvalitet, man har i offensiven.

Styrker og svagheder:

Styrker:

Holdet har gode spillere i hver kæde, og ikke kæmpe mangler i forhold til mange af de middelgode afrikanske og asiatiske hold. Dette ses med Mucha på kassen, Skrtel og Pekarik i forsvaret, Hamsik og Holosko på midten, og så specielt Jendrisek helt fremme. Det er et hold med masser af potentiale og unge spillere, men samtidig også blandet med en god portion rutinerede gutter, der uden tvivl kan danne en god kombination under VM.

Svagheder:

En markant svaghed kan helt klart være manglen på erfaring internationalt. Dette er Slovakiets første slutrunde, og derfor er det ikke meget erfaring, man kan skrive på CV’et. Heller ikke holdets spillere har rutine fra de helt store ligaer og klubber, mens Skrtel og Hamsik må være bedste bud på spillere med nogen form for international rutine.

Den forventede ideelle opstilling:

Jan Mucha

Peter Pekarik – Martin Skrtel – Tomas Hubocan – Martin Petras

Vladimir Weiss – Marek Hamsik – Miroslav Karhan – Ján Kozák

Erik Jendrisek – Stanislav Sestak

 

Skrevet af Kasper Nielsen.  

Skriv en kommentar