VM-holdanalyse 2014: Costa Rica

0

Costa RicaCosta Rica er placeret i gruppe D, hvor de skal op imod Italien, England og Uruguay. VM-guide.dk har analyseret Costa Rica her.

Fakta:

Fulde navn: Costa Rica
Hovedstad: San José
National-stadion: Estadio Nacional de Costa Rica (35.175 tilskuere)
Antal indbyggere: 4.636.348
Øgenavn til landsholdet: Ticos (betegnelse af en indfødt fra Costa Rica)
Placering på verdensranglisten: 34
Flest landskampe: Walter Centeno (137 kampe)
Flest mål: Rolando Fonseca (47 mål)
Største sejr: Costa Rica - Puerto Rico: 12-0 (10. december, 1946)
Største nederlag: Mexico - Costa Rica: 7-0 (17. august, 1975)

Costa Ricas største resultater:

Gold Cup:

Vinder i 1963, 1969, 1989

Copa America:

Kvartfinale i 2001, 2004

VM:

1990: 1/8-finale
2002: Gruppespil
2006: Gruppespil

Costa Ricas VM-erfaring:

Costa Rica er ikke just et land med særlig stor VM-erfaring. De deltager ved VM for fjerde gang, og alle gange har fundet sted i nyere tid.

Det er dog et land i fremgang, hvad angår at deltage ved VM. Costa Rica missede kvalifikationen til VM 2010, men var med i både 2002 og 2006.

Costa Ricas vej til VM 2014:

Costa Rica indtrådte i den tredje kvalifikationsrunde til VM for de panamerikanske lande, hvor de havnede i gruppe med Mexico, El Salvador og Guyana. Her kom Costa Rica uden det store besvær ind på en sikker andenplads, og blev dermed klar til fjerde runde.

Her ventede USA, Honduras, Mexico, Panama og Jamaica. Her viste Costa Rica stor styrke ved at ende som nummer to efter USA. Undervejs i kampene blev det blandt andet til at flotte sejre mod Mexico og USA hjemme i San José.

Costa Ricas landstræner:

Navn: Jorge Luis Pinto
Født: 16. december, 1952
Nationalitet: Columbia
Landstræner siden: 2011
Træner-karriere: Millonairos, Santa Fe, Union Magdalena, Depotivo Cali, Alianza Lima, Atletico Bucaramanga, Alajuelense, Atletico Junior, Costa Rica, Cucuto Deportivo, Columbia, El Nacional, Deportivo Tachira.

Portræt:

Af to omgange har Jorge Luis Pinto stået i spidsen for Costa Ricas landshold.

Hans trænerkarriere startede i 1984, hvor han en i en enkelt sæson stod i spidsen for Millionarios, hvorefter turen gik til flere mindre klubber, indtil hans trænerkarriere for alvor tog fat i 2004.

Her blev Jorge Luis Pinto ansat som landstræner for Costa Rica, som han dog kun var hos et enkelt år, hvorefter turen gik hjem til Columbia, hvor han skulle stå i spidsen for Cucuta Depotivo, som han førte frem til deres første mesterskab nogensinde.

Det colombianske mesterskab førte endnu et landstrænerjob med sig til Pinto, denne gang hos Columbia, hvor han fra 2007-08.

Turen gik derefter til Deportivo i Columbia og via El Nacional og Deportivo Tachria, blev Jorge Luis Pinto landstræner for Costa Rica i 2011.

Her var hans mission at føre mandskabet frem til dette års VM, hvilket lykkes til fulde.

Analyse af Costa Ricas VM-trup:

Costa Rica som fodboldnation er meget afhængig af at få spillere skudt af til europæiske klubber, da den nationale liga ikke just er prangende.

I takt med det er lykkedes, så har de også udviklet sig som nation, hvilket nu har udmøntet sig i et fornuftigt hold, som man ikke bare lige vinder over.

Målmænd:

Keylor Navas er manden i Costa Ricas mål. Hans helt store ulempe er højden på 184 cm, men han kommer med en stor portion erfaring fra europæiske klubber. Til dagligt vogter han målet for spanske Levante.

Forsvaret:

I Costa Ricas bagkæde finder man flere rutinerede spillere. Heriblandt Junior Diaz fra Mainz 05, men ellers kan den unge højre back Cristian Gamboa blive en spiller, som kommer til at være iøjnefaldende med sin offensive spillestil.

Midtbanen:

En af kreatørene, hvis han vel at mærke bliver udtaget, på Costa Ricas midtbane er en god kending af dansk fodbold. Det drejer sig om Christian Bolanos fra FC København, men derudover er der også en Celso Borges, der er et solidt offensivt kort på midtbanen.

Angrebet:

Angrebet ser også ganske fornuftigt ud for Costa Rica, der skal sætte sit lid til PSV's Bryan Ruiz og Alvaro Saborio fra Real Salt Lake.

Costa Ricas endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Keilor Navas (Levante)
Patrick Pemberton (Alajuelense)
Daniel Cambronero (Herediano)

Forsvaret:

Johnny Acosta (Alajuelense)
Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew)
Michael Umana (Saprissa)
Oscar Duarte (Brujas)
Waylon Francis (Columbus Crew)
Heiner Mora (Saprissa)
Junior Diaz (Mainz 05)
Christian Gamboa (Rosenborg)
Roy Miller (New York Red Bulls)

Midtbanen:

Celso Borges (AIK Stokholm)
Christian Bolanos (FC København)
Oscar Esteban Granados (Herediano)
Michael Barrantes (Aalesund)
Yeltsin Tejeda (Saprissa)
Diego Calvo (Vålerenga)
Jose Miguel Cubero (Herediano)

Angrebet:

Bryan Ruiz (PSV Eindhoven)
Joel Campbell (Olympiakos)
Randall Brenes (Cartagines)
Marco Urena (FC Kuban Krasnodar)

Truppen er tilføjet den 31. maj 2014.

Skriv en kommentar