VM-stadion: Estadio Nacional – Brasilia

0

Estadio Nacional - BrasiliaEstadio Nacional vil lægge græs til hele syv opgør under VM 2014, heriblandt bronzekampen, når vi kommer dertil. Læs mere om VM-stadionet i Brasilia her.

Fakta:

Estadio Nacional, Brasilia
Kapacitet: 71.000 sæder

.

.

Renovation inspireret af Oscar Niemeyer

Estadio Nacional i Brasilia er et multifunktionel kompleks med et kæmpe areal, som er klar til at være vært for større sports-og kulturarrangementer med plads til 71.000 mennesker.

Opførelsen af stadion startede i 2010 på stedet for den gamle Estádio Mané Garrincha, som tidligere blev destrueret.

Projektet arbejdede med et budget på ca. 688 mio. dollars, som skulle finansieres af den lokale regering, men som det er set med så mange andre byggeprojekter, som kunne dette budget ej heller overholdes.

Derfor mener man at de endelige omkostninger anslås at have passeret 1 mia. dollars., som (selvfølgelig) bunder i forskellige forsinkelser samt diverse strejker der har plaget projektet.

Udformningen af Estádio Nacional blev inspireret af arkitekten Oscar Niemeyer, som er berømt for sin rolle i udformningen af byen Brasilia. Mest karakteristisk ved det nye stadion er de 288 søjler, der danner det ydre og holder taget.

Historien omkring de 3 års renoveringsarbejde kan efter sigende ses i dokumentarfilmen "Workers of the Ball".

Opstart

Estádio Nacional blev officielt åbnet den 18. maj 2013 med en venskabskamp mellem de lokale klubber; Brasilia og Brasiliense.

Ingen af de lokale klubber har forpligtet sig til at gøre Estàdio Nacional til deres permanente hjemmebane, men de forventes lejlighedsvis at bruge det til højt profilerede kampe.

Derudover var Nacional også i brug ved FIFAs Confederations Cup i 2013, hvor Brasilien var værter. Her lagde Nacional græs til åbningskampen den 15. juni 2013 mellem Brasilien og Japan, hvor 67.423 overværede Brasilien sejre 3-0 på mål af Neymar, Paulinho og Jô. En turnering som Brasilien senere vandt med 3-0 over Spanien i finalen.

Programmet:

Under slutrunden er Estadio Nacional skemasat til at blive benyttet syv gange. Fire gange i den indledende runde samt tre gange i de efterfølgende runder. Følgende kampe skal afvikles:

Den 15. juni kl. 18.00: Schweiz – Ecuador (gruppe E)
Den 19. juni kl. 18.00: Colombia – Elfenbenskysten (gruppe C)
Den 23. juni kl. 22.00: Cameroun – Brasilien (gruppe A)
Den 26. juni kl. 18.00: Portugal – Ghana (gruppe G)
Den 30. juni kl. 18.00: 1E – 2F
Den 5. juli kl. 18.00: Vinder 55 – Vinder 56
Den 12. juli kl. 22.00: Taber 61 – Taber 62

Se en video om Estadio Nacional, Brasilia her.

Skriv en kommentar