VM 2018-holdanalyse: Costa Rica

0

Costa Rica er at finde i gruppe E, hvor de har selskab af Brasilien, Schweiz og Serbien. Læs mere om Costa Ricas historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Costa Rica
Hovedstad: San José
National-stadion: Estadio Nacional (35.175 tilskuere)
Antal indbyggere: 4.857.274
Øgenavn til landsholdet: La Sele (De udvalgte), La Muerte (Døden), La Tricolor (De tre farver)
Placering på verdensranglisten: 25 (februar 2018)
Flest landskampe: Walter Centeno (137 kampe)
Flest mål: Rolando Fonseca (47 mål)
Største sejr: Costa Rica – Puerto Rico: 12-0 (10. december 1946)
Største nederlag: Mexico 7-0 Costa Rica (17. august 1975)

Costa Ricas største resultater:

Copa América:
Kvartfinale i 2001 og 2004

CONCACAF Gold Cup:
Vinder i 1963, 1969 og 1989

Copa Centroamericana:
Vinder i 1991, 1997, 1999, 2003, 2005, 2007, 2013 og 2014

VM:
Kvartfinale i 2014

VM-historik:

1990: 1/8-finale
2002: Gruppespil
2006: Gruppespil
2014: Kvartfinale

Costa Ricas VM-erfaring:

Costa Rica VM-debuterede i 1990 med en flot indsats. De gik videre fra gruppespillet med sejre over Sverige og Skotland samt et hæderligt 0-1-nederlag til Brasilien. Ottendedelsfinalen blev dog endestationen, da de blev udspillet af Tjekkoslovakiet.

I 2002 og 2006 vendte costaricanerne tilbage, men måtte se sig slået ud i gruppespillet. Det samme forventede alle ville ske i 2014, da holdet havnede i dødens pulje med Italien, Uruguay og England, men højst overraskende vandt Costa Rica puljen med sejre over Italien og Uruguay samt uafgjort mod England.

I ottendedelsfinalen slog costaricanerne Grækenland ud af turneringen, og i kvartfinalen måtte Holland helt ud i straffesparkskonkurrence for at slå de undertippede latinamerikanere, der leverede sidste VM’s største positive overraskelse.

Costa Ricas vej til VM 2018:

Som et af de topseedede mandskaber i Nord- og Mellemamerika trådte Costa Rica først ind i VM-kvalifikationen i fjerde af fem runder. Her blev holdene inddelt i tre grupper á 4 hold, og costaricanerne endte i gruppe med Panama, Jamaica og Haiti. Det viste sig at være en meget overkommelig opgave for costaricanerne, der udover en uafgjort på Jamaica gjorde rent bord i gruppen.

Derfor gik de videre til det afgørende 6-holdsgruppespil, som startede med to sejre. Men efterfølgende røg costaricanerne ind i en dårlig stime med nederlag til Mexico og to uafgjorte mod Honduras og Panama, som betød, at de var pressede. De rejste sig dog og kunne allerede i næstsidste runde fejre kvalifikationen til VM.

Costa Ricas landstræner - Oscar Ramirez:

Navn: Oscar Ramirez
Født: 8. december 1964
Nationalitet: Costa Rica
Landstræner siden: 2015
Trænerkarriere: Santos FC, LD Alajuelense, Costa Rica

Embed from Getty Images

Analyse af Costa Ricas VM 2018-trup:

Costa Rica skal forsøge at leve op til deres fornemme præstation ved sidste VM, hvor holdet højst overraskende nåede kvartfinalen, bl.a. ved at slå England og Italien ud af deres indledende gruppe.

Der har ikke været stor udskiftning i deres trup siden sidste VM, og det må derfor forventes, at truppen er noget mere sammentømret denne gang. Dog er der enkelte profiler, der springer i øjnene.

Målmænd:

Buret vogtes af Real Madrids Keylor Navas. En af verdens bedste målmænd, som også får en hovedrolle for Costa Rica ved slutrunden. Med Navas i mål har costaricanerne en sikker sidste skanse.

Forsvaret:

For danske fodboldfans – specielt de københavnske – er det costaricanske forsvar særdeles spændende, idet de to backs er tidligere FCK’ere.

Christian Gamboa og Bryan Oviedo er dygtige backs, som også kommer til at få nøgleroller i Costa Ricas offensive spil. Det centrale forsvar består oftest af tre spillere, og her er Club Brügges Oscar Duarte en nøglespiller.

Midtbanen:

Midtbanen består af to centrale folk og to teknisk stærke kanter. Centralt er Deportivos Celso Borges en profil, og på kanterne spiller den tidligere Superligaprofil Christian Bolaños og holdets største offensive profil Bryan Ruiz.

Angrebet:

Costa Rica spiller med en enkelt angriber, og det har vist sig at være holdets akilleshæl. I kvalifikationen har de ofte brugt Johan Venegas eller det tidligere Brøndby- og FC Midtjylland-flop Marcos Ureña. Betis’ Joel Campbell er også en mulighed, som landstræneren kan vælge at gøre brug af.

Hold øje med: Bryan Ruiz

Den teknisk velfunderede venstrekant er valgt som profilen på det costaricanske hold i skarp konkurrence med keeper Navas.

Men det er Ruiz, der skal skabe tingene offensivt for Costa Rica, og det har han også evnerne til. Det har ikke været hans skyld, at Costa Rica ikke har scoret så mange mål, som de havde håbet gennem kvalifikationen.

Sporting-kanten, der tidligere har gjort sig i Premier League og den hollandske Æresdivision, må forventes at få en nøglerolle til VM i Rusland, når han skal skabe chancerne for holdets angribere.

Embed from Getty Images

Skriv en kommentar