VM-stadion: Arena Pantanal – Cuiaba

0

Arena Pantanal - CuiabaVM-stadionet Arena Pantanal, der er placeret i Cuiaba, vil danne rammen om fire gruppespilskampe ved VM 2014. Læs mere om stadionet her.

Fakta:

Arena Pantanal, Cuiaba
Kapacitet: 43.000 sæder
.
.

Nye rammer

Arena Pantanal skal være Cuiabas ansigt ved den kommende slutrunde, hvor det erstatter det gamle Estádio José Fragelli (Verdão), som tidligere var det primære fodboldstadion i byen.

Verdão blev revet ned i 2010, og arbejdet på det nye stadion påbegyndte senere samme år.

Arena Pantanal har været ramt af flere forsinkelser og udfordringerne har været så mange, at man på et tidspunkt ikke længere toede på at det nye stadion kunne nå at blive færdigt. Men det bliver færdigt er den seneste melding.

Arena Pantanal vil have en kapacitet på 43.000 pladser til VM , men omkring 15.000 pladser vil blive fjernet efter slutrunden, hvilket vil resultere i en endelig kapacitet på 28.000 pladser. Dette vil blive opnået ved at afmontere de øvre dele af begge ender.

Arkitekterne GCP Arquitetos har fokuseret kraftigt på bæredygtighed og en af stadionets bemærkelsesværdige træk er de planter og træer, der vil fylde de fire hjørne områder.

Efter VM

Efter afslutning, vil stadion blive hjemsted for de lokale klubber: Mixto EF og Cuiabá EF. Derudover, da der er tale om en multi-arena, vil Pantanal kunne anvendes til flere events, herunder koncerter.

Programmet:

Under slutrunden er Arena Pantanal skemasat til at blive benyttet fire gange.

Alle fire gange i den indledende runde, hvor følgende kampe skal afvikles:

Den 13. juni kl. 00.00: Chile – Australien (gruppe B)
Den 17. juni kl. 00.00: Rusland – Sydkorea (gruppe H)
Den 21. juni kl. 00.00: Nigeria – Bosnien-Hercegovina (gruppe F)
Den 24. juni kl. 22.00: Japan – Colombia (gruppe C)

Skriv en kommentar