VM-stadion: Estádio Beira-Rio – Porto Alegre

0

Estádio Beira-Rio - Porto AlegreVM-stadionet Estádio Beira-Rio, der er placeret i byen Porto Alegre, vil skulle lægge græs til fem kampe under VM i Brasilien. Læs mere om stadionet her.

Fakta:

Estádio Beira-Rio, Porto Alegre
Kapacitet: 47.100 sæder (inden den endelige renovering)
.
.

S.C. Internacional

Estádio Beira-Rio er til dagligt hjemmebane for S.C. Internacional. Beira-Rio blev åbnet i april 1969 i en venskabskamp mod Benfica, hvor de brasilianske værter sejrede 2-1.

Oprindeligt benyttede Internacional ellers Estádio dos Eucaliptos, men på grund af større og større succes var der behov for et større stadion. Resultatet af dette var opførelsen af Beira-Rio.

Herefter har Estádio Beira-Rio i den oprindelige form været et stort aktiv for Internacional og samtidig har det lagt grund til ikke færre end fire Copa Libertadores finaler.

Men da det blev gjort klar at Beira-Rio skulle være et af de 12 VM-stadions blev renoveringsplanerne iværksat.

Fornyelse på Beira-Rio omfatter nedrivning og genopbygning af de lavere niveauer af stadion samt opførelse af en ny front og et nyt metaltag til at dække tribunerne.

Byggeprojektet er blevet inddelt i forskellige faser, så stadionet har kunne anvendes under renoveringen. Når Beira-Rio er færdigrenoveret forventes den samlede kapacitet at lande på 50.287.

Værtsby eller ej?

Flere af værtsbyerne er tilknyttet usikkerheder af den den ene eller anden slags og Beira-Rio er ingen undtagelse.

Men hvor nogle stadions har udfordringer med at få renovering af stadion færdig, så er det andre udfordringer man har i forhold til Beira-Rio.

Her har man ifølge danske medier finansielle udfordringer i relation til de midlertidige foranstaltninger som sponsortelte, områder til sikkerhedspersonale og mediecentre.

Dette rapporteres som problematisk og ultimo marts var der fortsat usikkerhed omkring finansieringen.

Skal man derimod tro på en kommentar til en af de officielle sider fra en af de lokale, så vurderes Porto Alegre tæt på at være klar, da det der vurderes til blot at have mangler af mindre væsentlighed.

Programmet:

Under slutrunden er Estádio Beira-Rio skemasat til at blive benyttet fem gange.

Fire gange i den indledende runde samt en enkel gang i ottendelsfinalen. Følgende kampe skal afvikles:

Den 15. juni kl. 21.00: Frankrig - Honduras (gruppe E)
Den 18. juni kl. 18.00: Australien - Holland (gruppe B)
Den 22. juni kl. 21.00: Sydkorea - Algeriet (gruppe H)
Den 25. juni kl. 18.00: Nigeria - Argentina (gruppe F)
Den 30. juni kl. 22.00: 1G - 2H (1/8-finale)

Skriv en kommentar