Zuma: VM betyder meget for Sydafrika

0

FC Nordsjællands angriber, Sibusiso Zuma, giver et indblik i, hvilken betydning det har for Sydafrika som nation, at afholde VM for første gang som et afrikansk land.

Sibusiso Zuma, der til dagligt spiller i SAS Liga-klubben FC Nordsjælland, er født i den sydafrikanske by Durban.

Dermed ved han meget om selve Sydafrika og kulturen som helhed. Han fortæller, at det er vigtigt for landet at få nogle succes-oplevelser blandt andet ved at afholde et stort arrangement som VM.

"Det er godt for Sydafrika at afholde VM. Landet har gjort meget ud af VM-slutrunden, og der er blevet bygget mange nye fodboldstadions, der vil gavne sydafrikansk fodbold. Inden VM har det været svært for folk at få job, men efter VM-slutrunden, tror jeg, at det bliver lettere, fordi der kommer en anderledes struktur i landet," forklarer Zuma til Kanalsport.dk, og fortsætter:

"Jeg er sikker på at Sydafrika vil afholde et godt VM, på trods af, at det bliver første gang. Jeg håber, at de hele vil forløbe perfekt, idet mange tilhængere besøger Sydafrika for første gang. Derudover håber jeg, at vi slipper for en masse kriminalitet og lignende. Politiet vil uden tvivl være ved de forskellige VM-stadions, hvilket øger sikkerheden, når de mange tilhængere samles ved stadions."

"Sydafrika er et smukt land, så gavner landet, når resten af verden opdager, hvor flot et land, Sydafrika er. Jeg er sikker på at turisterne vil føle sig trygge i landet, så længe, de ikke kommer i de mindre byer, hvor beboerne mangler mad og begår kriminalitet."

Zuma fremhæver også vejrsituationen i landet, der vil være væsentligt anderledes end i Europa, eftersom Sydafrika har vinter, når Europa har sommer. Derfor vil temperaturerne sandsynligvis føles behagelige for spillerne.

"Jeg forventer, at vejret vil være godt fodboldvejr. På det tidspunkt vil der være vinter i Sydafrika, hvor der er 15 grader. Derved er det hverken er for varmt eller koldt til at spille fodbold i."

Skriv en kommentar