VM-stadion: Durban Stadium

0

Durban Stadium er et helt nyt stadion, der er bygget på grunden af det tidligere Kings Park Soccer Stadium. Stadionet lægger bl.a. græstæppe til det andet semifinale-opgør.

Durban Stadion, også kendt som Moses Mabhiba Stadion, er endnu et helt nyt VM-stadion, som er klar til at tage imod et hav af forventningsfulde fodboldfans. Dette nybyggede stadion er bygget på grunden af det tidligere Kings Park Soccer Stadium, i Durban sport Precinct.

Nedrivningen af det tidligere stadion blev fuldført i 2006, mens første spadestik til Durban Stadion blev foretaget den 1. april 2007, og blot to og et halvt år senere kunne man se dette mægtige stadion, som for mange er en fryd for øjet. Stadionet vil have en kapacitet til at modtage 70.000 tilskuere i løbet VM-slutrunden.

Dens design gør det dog muligt at variere kapaciteten mellem 54.000 og 80.000. Reduktionen er primært i forbindelse medafvikling af nationale kampe eller opskaleret til 80.000 for begivenheder, såsom OL.

Arkitektur med dybe grundtanker

Jorden er indbegrebet af den arkitektoniske fornyelse på skærmen og designet er inspireret af det sydafrikanske flag, med sin store bue, der repræsenterer den enhed af denne sportselskende nation.

De to ben i svangen på den sydlige side af stadion kommer sammen til én fod på nordsiden, der symboliserer den nye enhed af en én gang delt land.

De 70.000 sæder er blevet specielt designet som et multi-purpose mødested og et amfiteater, komplet med en svævebane, der bestiger en udsigtsplatform på toppen af den ekspansive 350 meter bue.

Fra dette udsigtspunkt kan besøgende opleve storslået panorama, med udsigt over den nærliggende kyst og byen. Hvert sæde på stadion er rummeligt og komfortabelt, hvilket giver en klar sigtelinje til banen.

Programmet

For Durban Stadion er der fastlagt syv VM-kampe. Fem gange ved de indledende kampe, hvor følgende kampe skal afvikles her:

Den 13. juni kl. 20.30: Tyskland – Australien (Gruppe D)
Den 16. juni kl. 16.00: Spanien – Schweiz (Gruppe H)
Den 19. juni kl. 13.30: Holland – Japan (Gruppe E)
Den 22. juni kl. 20.30: Nigeria – Sydkorea (Gruppe B)
Den 25. juni kl. 16.00: PortugalBrasilien (Gruppe G)

Derudover vil der blive to kampe i de afgørende knockout-runder. Første opgør her bliver i 1/16 finalen mellem vinderen af gruppe E og andenpladsen fra gruppe F.

Dette opgør er programsat til den 28. juni, kl. 16.00. Sidste VM-kamp bliver semifinalen (W59-W60) den 7. juli kl. 20.30.

Skrevet af Morten Jensen

Skriv en kommentar