28 nationer sparker VM-kvalen i Afrika i gang

28 nationer sparker VM-kvalen i Afrika i gang

0

Klokken 15:00 blev der taget hul på den afrikanske del af kvalifikationen til VM i 2022 i Qatar, og allerede på tirsdag må 14 lande se sig elimineret.

Selvom der fortsat er over tre år til, at der bliver taget hul på VM-slutrunden i Qatar, er der allerede spillet 11 kvalifikationskampe.

Disse fandt sted i Asien tilbage i juni, hvor seks lande - Brunei, Macau, Laos, Østtimor, Pakistan og Bhutan - allerede efter kun to kampe måtte vinke farvel til det på forhånd spinkle VM-håb.

Nu siger kalenderen så september, og yderligere en verdensdel tager i disse dage hul på VM-kvalifikationen med en række knockout-opgør.

Det er nærmere bestemt i Afrika, hvor 28 nationer skal i aktion - og allerede på tirsdag er halvdelen af disse klar til næste runde, mens de resterende 14 ikke får flere VM-kvalkampe i denne omgang.

Men uden at fornærme nogle kan man vist godt konstatere, at ingen af de 28 mandskaber er blandt kontinentets favoritter til at kvalificere sig til VM i 2022.

De eneste fra den indledende kvalifikationsrunde i Afrika, der har en smule VM-erfaring, er Togo og Angola, som begge en enkelt gang (i 2006) har været at finde ved en VM-slutrunde.

Både Togo og Angola skal for første gang på banen på fredag, hvor henholdsvis Comorerne og Gambia byder de to tidligere VM-deltagere op til dans.

I alt er der altså 14 nationer, som avancerer til næste kvalifikationsrunde, hvor de 26 højest placerede mandskaber fra Afrika (ifølge FIFA's verdensrangliste) allerede venter.

De 14 knockout-kampe fra Afrika:

Burundi - Tanzania

Eritrea - Namibia

Etiopien - Lesotho

Sydsudan - Ækvatorialguinea

Mauritius - Mozambique

Djibouti - Eswatini

Sao Tomé og Príncipe - Guinea-Bissau

Liberia - Sierra Leone

Seychellerne - Rwanda

Tchad - Sudan

Somalia - Zimbabwe

Comorerne - Togo

Gambia - Angola

Botswana - Malawi

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar