Tyskland tæt på VM efter sen sejr over Tjekkiet

0

En scoring to minutter før tid af Mats Hummels gav Tyskland en 2-1-sejr ude over Tjekkiet. Resultat betyder, at tyskerne er tæt på VM 2018.

I gruppe C skulle de regerende verdensmestre fra Tyskland på udebane op imod Tjekkiet.

Mens tyskerne før kampen havde vundet alle seks opgør i gruppen, var det mere eller mindre sidste chance for tjekkerne for at hænge på i kampen om en eventuel andenplads.

Det var dog gæsterne, der ganske hurtigt bragte sig i front. Således skulle der kun gå fire minutter, før Mesut Özil fandt Timo Werner, der ikke svigtede, da han stod ansigt til ansigt med keeper Tomas Vaclik. 1-0 til Tyskland.

Men Tjekkiet gav ikke op af den grund, og de havde i den efterfølgende fase flere nærgående forsøg, som dog ikke blev omsat til en udligning.

Spillet bølgede frem og tilbage i resten af halvlegen, men skarpheden manglede i begge ender. Derfor var stillingen 1-0 til Tyskland ved pausen.

Tjekkerne bed stadig fint fra sig i anden halvleg, mens Tyskland var klart mest på bolden. De store chancer udeblev dog, så det lignede en tysk sejr.

Men Tjekkiets midtbanespiller Vladimir Darida ville det anderledes. Med 12 minutter igen smadrede han  bolden i nettet via overliggeren. Et fantastisk mål af Hertha Berlin-spilleren og dermed 1-1 på måltavlen.

Tjekkiets VM-håb blev dog slukket to minutter før tid, da Toni Kroos efter et frispark fandt Mats Hummels, der fornemt pandede bolden ind bag Vaclik til 2-1, der blev kampens resultat.

Sejren betyder, at Tyskland er tæt på at kunne booke VM-billetten, da de med tre runder igen har fem point ned til Nordirland, der i aftes vandt 3-0 ude mod San Marino.

I gruppens sidste opgør vandt Norge 2-0 hjemme mod Aserbajdsjan.