Finland fik skovlen under Island

0

Island levede ikke op til favoritværdigheden i dagens udekamp mod Finland. Værterne vandt 1-0 efter en fremragende frisparksscoring af Alexander Ring.

I toppen af gruppe I skulle Island forsøge at bringe sig tre point foran Kroatien, som senere på aftenen tørner sammen med Kosovo. Islands modstander var Finland, som i Tampere bød op til dans.

Det startede dog ikke planmæssigt for de sejrsvante islændinge, der allerede efter otte minutter kom bagud 1-0. Et frispark et pænt stykke foran det islandske felt blev fornemt krøllet i nettet af den finske midtbanespiller Alexander Ring.

Efter scoringen overtog Island det meste af spillet, men det kneb med at producere de helt åbne chancer. Derfor stod der overraskende 1-0 til Finland på måltavlen efter de første 45 minutter.

Island skulle på jagt i anden halvleg, og efter en times spil var gæsterne tæt på at få udlignet.

Efter fint småspil i det finske felt havnede bolden hos Molde-angriberen Björn Sigurdarson, der netop var blevet skiftet ind. Hans forsøg blev dog blokeret, og i stedet måtte Island tage til takke med et hjørnespark.

Kort efter var der så fare på færde i den modsatte ende, da Brøndbys stopper Paulus Arajuuri kom først på et hjørnespark, men måtte se sit hovedstød blive reddet på stregen af den tidligere FCK'er Rurik Gislason.

Udover Sigurdarsons forsøg knep det for islændingene med at spille sig igennem de store chancer, og med et kvarter igen blev opgaven endnu vanskeligere.

En finsk omstilling blev på ulovlig vis bremset af Gislason, som trak et gult kort. Og da han kort tid inden også havde modtaget et kort af lignende farve, måtte han forlade banen før tid.

Trods undertallet var Island yderst tæt på at få udlignet otte minutter før tid. Gylfi Sigurdsson sled sig fri på kanten af feltet, men hans forsøg strøg snert forbi målrammen.

I den anden ende fik finnerne alletiders mulighed for at lukke kampen med fire minutter igen, da Eero Markkanen blev spillet alene igennem. Hans afslutning blev dog for nonchalant og blev pareret af Hannes Halldorsson.

Og det var tæt på at blive dyrt, da Island kort tid senere efter et kæmpemæssigt klumpspil i det finske felt var tæt på at få skrabet bolden i kassen i flere omgange.

Ind ville bolden dog ikke, og derfor sejrede Finland 1-0 over Island, som mister dyrebare point i toppen af gruppe I.

Skriv en kommentar