VM 2018-holdanalyse: Island

0

Island befinder sig i gruppe D ved VM 2018. Det gør de sammen med Argentina, Kroatien og Nigeria. Læs mere om Islands historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Island
Hovedstad: Reykjavik
National-stadion: Laugardalsvöllur (15.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 348.580
Øgenavn til landsholdet: Strákarnir okkar (vores drenge)
Placering på verdensranglisten: 18 (februar 2018)
Flest landskampe: Rúnar Kristinsson (106 kampe)
Flest mål: Eidur Gudjohnsen (26 mål)
Største sejr: Island – Færøerne: 9-0 (10. juli, 1985)
Største nederlag: Danmark – Island: 14-2 (23. august, 1967)

Islands største resultater:

EM:

Kvartfinale i 2016

Islands VM-erfaring:

EM i 2016 var første gang nogensinde, at Island var EM-klar. Og da den lille nation i oktober kvalificerede sig VM i Rusland, var det samtidig første gang, at de kunne glæde sig over at skulle deltage ved en VM-slutrunde.

Med andre ord har Island ingen VM-erfaring med sig, som de kan drage nytte af, når de d. 16. juni tager hul på VM 2018 med et brag af et opgør, når Lionel Messi og Argentina venter.

Islands vej til VM 2018:

Island var placeret i gruppe I i den europæiske kvalifikation. Her skulle de op imod hele tre nationer (Kroatien, Ukraine og Tyrkiet), som udover Island havde været med til EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

Det startede fint for islændingene, som i de fire kvalifikationskampe, der blev afviklet i 2016, fik hevet syv point hjem. Og 2017 startede også planmæssigt med en udesejr over miniputnationen Kosovo.

Herefter ventede der en nøglekamp i Reykjavik mod gruppefavoritterne fra Kroatien. På en scoring i overtiden lykkedes det Island at snuppe sejren og de tre vigtige point.

Det islandske mandskab dummede sig dog i næste kvalkamp, som blev tabt mod upåagtede Finland. Det lagde pres på Island før de sidste tre kampe i gruppe I.

Først ventede Ukraine hjemme, hvor islændingene fornemt vandt 2-0. Efterfølgende var der lagt op til et yderst vanskeligt opgør mod Tyrkiet på udebane.

Men Island lod sig ikke påvirke af den voldsomme heksekedel. Således vandt islændingene med imponerende 3-0 – og da Kroatien samtidig smed point i deres kamp, stod Island nu med afsindigt gode kort på hånden før sidste runde.

Island ville nemlig booke VM-billetten, hvis de formåede at slå gruppens bundhold fra Kosovo på hjemmebane. Og med en 2-0-sejr lykkedes missionen til fulde. Island var dermed VM-klar for første gang nogensinde i landets historie.

Islands landstræner – Heimir Hallgrímsson:

Navn: Heimir Hallgrímsson
Født: 10. juni 1967
Nationalitet: Island
Landstræner siden: 2013
Trænerkarriere: Höttur (kvinder), ÍBV (kvinder), ÍBV, ÍBV (kvinder), ÍBV, Island (assistenttræner), Island.

Embed from Getty Images

Analyse af Islands VM 2018-trup:

Der er ingen tvivl om, at det er kollektivet, der skal fungere, hvis Island skal have succes til sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Godt nok råder det islandske mandskab over flere dygtige spillere i ganske fine europæiske klubber, men størstedelen af dem, der skal repræsentere den lille nation til VM 2018, er ikke navne, som de fleste kan nikke genkendende til.

Målmænd:

Det bliver med stor sandsynlighed Randers FC’s Hannes Halldorsson, der skal vogte Islands mål til VM i Rusland. Den rutinerede keeper har ikke haft en stor sæson hos kronjyderne, og Halldorsson kan godt betegnes som et svagt punkt hos islændingene.

Forsvaret:

Den tidligere FCK-stopper Ragnar Sigurdsson er styrmanden i det islandske forsvar. 31-årige Sigurdsson har – bortset fra et kort lejeophold til engelske Fulham – spillet i den russiske liga siden januar 2014.

Udover ham er der ikke meget kvalitet i den bagerste kæde hos islændingene, som formentlig bliver sat under pres fra første fløjt, når Argentina venter i første kamp.

Midtbanen:

På den islandske midtbane finder vi nationens største profil i Gylfi Sigurdsson, som til dagligt spiller Premier League-fodbold for Everton.

Derudover skal man heller ikke glemme Birkir Bjarnason og Johann Gudmundsson, som begge viste gode takter i VM-kvalifikationen.

Angrebet:

Island skal i angrebet sætte sin lid til Augsburgs Alfred Finnbogason. Den 29-årige angriber har spillet en fornem sæson for Bundesliga-klubben, og hvis han kan tage de gode takter med til VM, lover det godt for islændingene.

Hold øje med: Gylfi Sigurdsson

28-årige Gylfi Sigurdsson skal for første gang i karrieren med til en VM-slutrunde, når det går løs i Rusland til sommer.

Der forventes ikke desto mindre, at dødboldseksperten fra Everton kan være med til at skabe en Islands overraskelse – ligesom tilfældet var ved EM 2016, hvor islændingene chokerede alt og alle ved at nå helt til kvartfinalen.

Den tidligere Tottenham- og Swansea-profil er uden tvivl Islands stærkeste kort til den kommende VM-slutrunde. Og det skyldes ikke mindst, at Sigurdsson sparker ekstremt godt til en fodbold – hvad enten det gælder frispark, hjørnespark, straffespark eller langskud.

Derudover råder han også over en ganske glimrende afleveringsfod, som kan skabe masser af chancer i løbet af en fodboldkamp.

Om Sigurdssons kvaliteter er nok til at føre Island videre til ottendedelsfinalerne (eller endnu længere), må tiden vise, men der er ingen tvivl om, at det er værd at holde øje med den tekniske velfunderede offensivspiller til VM.

Embed from Getty Images

Skriv en kommentar