Imponerende Island bankede Tyrkiet og nærmer sig VM

0

Island imponerede og slog på udebane Tyrkiet med 3-0. Da Kroatien samtidig kun fik 1-1 mod Finland, er Island VM-klar, hvis de besejrer Kosovo på mandag.

I gruppe I er der lagt op til en gyserafslutning, hvor hele fire hold kæmper om de to øverste pladser.

Før dagens runde lå Kroatien og Island på en delt førsteplads med 16 point, mens Ukraine og Tyrkiet lå lige i hælene med 14 styks.

Kroaterne skulle på en på papiret overkommelig opgave, da de hjemme skulle møde Finland. Også Ukraine var storfavoritter, da de ude skulle forsøge at besejre gruppens suveræne bundhold fra Kosovo.

Til gengæld var der helt anderledes tæt kamp på menuen i Tyrkiet, hvor tyrkerne tog imod Island i et opgør, som ingen af holdene havde råd til at tabe.

Gæsterne fra Island startede bedst og var nærgående flere gange i kampens indledning, hvor et hav af dødbolde gjorde ondt på Tyrkiets defensiv.

Det var dog ikke en dødbold, der gav islændingene føringen efter den halve time. Jon Dadi Bodvarsson driblede ind i det tyrkiske felt og lagde bolden på tværs, hvor Johann Gudmundsson kom stormende og sparkede bolden i det tomme mål.

Syv minutter før pausen blev godt til rigtig godt for Island, da bolden efter et kontraangreb lidt tilfældigt havnede for fødderne af Birkir Bjarnason, som prompte sparkede bolden op i nettaget. 2-0 til Island.

Efter scoringen fik tyrkerne lagt et fint pres på Island, uden at det dog for alvor blev farligt. Derfor førte islændingene 2-0 ved halvtid.

Den gode afslutning på første halvleg fik Tyrkiet ikke taget med ud til anden halvleg, og allerede fire minutter efter pausen var kampen reelt afgjort, da Kari Arnason efter et hjørnespark pludselig stod helt fri og nemt kunne gøre det til 3-0.

Herefter virkede det ikke til, at tyrkerne for alvor troede, at de kunne lave det vilde comeback. Og Island forsvarede sig godt og var ikke interesserede i at satse i den anden ende.

Derfor sluttede det med en imponerende 3-0-sejr til Island, som topper gruppe I før sidste spillerunde. Det gør de, fordi Kroatien dummede sig i overtiden mod Finland.

Mario Mandzukic bragte ellers planmæssigt kroaterne i front i anden halvleg, men det lykkedes for indskiftede Pyry Soiri at udligne til 1-1, som blev slutresultatet.

Kroatiens pointtab betyder, at Island med en sejr hjemme over Kosovo på mandag er klar til nationens første VM-slutrunde.

Til gengæld skal Kroatien ud i en direkte duel om andenpladsen mod Ukraine, som besejrede Kosovo med 2-0. Derimod er løbet kørt for Tyrkiet, som højest kan nå tredjepladsen i gruppen.

Skriv en kommentar