Di Maria sender Argentina videre efter forlænget spilletid

0

Argentina var i problemer mod Schweiz, men i den forlængede spilletid slog Angel Di Maria til og sikrede argentinerne en plads i kvartfinalen. 

Argentina var på forhånd udråbt som favoritter forud for deres ottendedelsfinale mod Schweiz tirsdag aften.

Og fra starten af kampen var det også et schweizisk mandskab, der trak sig langt tilbage på banen, mens Argentina ledte efter plads at spille på, dog uden det store held i kampens indledning.

Schweiz spillede sig mere ind i opgøret. Shaqiri og Mehmedi viste fint spil, og fik fremskaffet et hjørnespark, som endte med en afslutning af Inler fra distancen.

Lionel Messi var tæt på at spille en medspiller frem til en god mulighed, men Benaglio kom ud og sikrede sig bolden efter Messis flade indlæg. Argentina havde svært ved at komme op i tempo, mens Schweiz stod langt tilbage.

Et Messi-frispark endte med et hovedstød mod mål fra Higuain, men det blev ikke for alvor farligt. Kort tid efter fik schweiziske Xhaka en stor chance. Et hjørnespark blev sparket kort. Shaqiri satte en argentiner af ved baglinjen og sendte bolden skråt tilbage i feltet, hvor Xhaka kom først på bolden og sparkede mod mål. Men afslutningen sad lige på Romero.

Derefter kom der lidt mere gang i kampen. Di Maria havde et godt hjørnespark, da han sparkede hårdt ind i området ved det lille felt, hvor Garay var tæt på at nå frem til bolden. Få centimeter adskilte ham fra bolden og dermed muligheden for at skubbe bolden det sidste stykke i mål.

Efter 38 minutters spil fik Schweiz endnu en god mulighed. Drmic blev spillet helt alene i gennem, men fik ikke kvalitet i afslutningen, da han forsøgte at chippe bolden over Romero, der uden problemer kunne gribe bolden.

Første halvleg endte uden scoringer. Argentina havde problemer med at spille sig i gennem et kompakt schweizisk forsvar, som stod rigtig godt. Schweiz havde den bedste mulighed i en første halvleg, som ellers ikke bød på de store chancer.

Argentina startede anden halvleg med et godt angreb. En hurtig aflevering op til Messi, der spillede ud til Lavezzi i venstre side af feltet. Han spillede bolden ind mod Higuain, som blev tacklet.

Men Schweiz ville også være med fra anden halvlegs start. Shaqiri tog et godt løb, modtog bolden i venstre side af feltet og slog den skråt tilbage til Drmic. Hans afslutning gik dog langt over det argentinske mål.

Argentina havde bolden mest, men de havde fortsat svært ved at bryde i gennem det schweiziske forsvar. Argentinerne spillede for langsomt, men med en halv time tilbage viste de et eksempel på, hvor hurtigt de kan spille. Bolden endte hos Rojo, som forsøgte at slå et indlæg, men ramte bolden så skidt, at det blev en afslutning på mål. Benaglio reddede forsøget.

Argentina fik lagt et godt pres på Schweiz. Messi havde en god afslutning, da han flugtede fra kanten af feltet, men bolden gik lige over det schweiziske mål. Lidt senere var Messi på spil igen. Han samlede en bold op foran feltet, tog et par træk og sparkede fladt mod mål, men en god redning af Benaglio forhindrede bolden i at gå i mål.

Schweiz havde ikke meget at byde ind med offensivt. Argentina forsøgte, men manglede den nødvendige skarphed. Derfor endte den ordinære spilletid 0-0, og de to nationer måtte ud i forlænget spilletid.

De første 15 minutter af den forlængede spilletid lignede meget anden halvleg. Argentina havde bolden mest, men formåede stadig ikke at få bolden i mål. Før pausefløjt viste schweizerne fornyet energi og fik lagt lidt pres på, men det førte heller ikke til scoring.

Di Maria startede anden del af den forlængende spilletid godt. En god afslutning med kurs mod målhjørnet blev reddet, men med tre minutter tilbage lykkedes det endelig for Argentina. Messi førte bolden frem og spillede bolden ud til Di Maria, som sparkede fladt ind i det lange hjørne til stor jubel for Argentina-mandskabet.

Schweiz havde en kæmpe mulighed for at udligne, men Dzemalis hovedstød ramte stolpen. Schweiz kæmpede ihærdigt for at få scoret, men det lykkedes ikke, og Argentina er dermed videre til kvartfinalen.

Skriv en kommentar