Optakt: Argentina – Belgien

0

Argentina og Belgien mødes i det tidlige kvartfinale-opgør lørdag aften. Argentina står bedst i den indbyrdes kamp. Læs hele optakten her.

Argentina og Belgien skal mødes i en spændende affære lørdag aften klokken 18:00.

Hvis man kigger på de indbyrdes møder, så står Argentina med de klart stærkeste kort på hånden, men spørgsmålet er, om VM-outsiderne Belgien kan overraske i opgøret.

Fokus på holdene:

Argentina:

Argenina var inden VM's start udråbt som én af favoritterne. Med et stjernebesat mandskab med profiler som Lionel Messi, Angel di Maria og Sergio Agüero var forventningerne høje.

Argentina startede med at vinde den første gruppekamp mod Bosnien-Hercegovina med 2-1 på selvmål af Bosniens Kolasinac, mens Lionel Messi scorede argentinernes andet mål.

Herefter ventede Iran, og dette opgør skulle vise sig at blive meget nervepirrende. Man skulle nemlig helt ind i overtiden, før der blev scoret i opgøret. Lionel Messi kom atter sit hold til undsætning, da han scorede til slutresultatet 1-0 i det 91. minut.

I den sidste gruppekamp ventede Nigeria, og her sørgede to scoringer af Messi samt en enkelt af Rojo for at Argentina vandt opgøret med 3-2. Dermed sikrede argentinerne sig maksimum-point i gruppe F og en sikker førsteplads.

De endte med ni point og en samlet målscore på 6-3 i gruppen.

Dernæst ventede Schweiz fra gruppe E. 1/8-finaleopgøret var meget taktisk præget og dermed endte den ordinære spilletid 0-0. Så skulle man ud i forlænget spilletid, og her meldte Angel di Maria sig på banen.

Han scorede til 1-0 i det 118. minut. Schweiz fik ikke udlignet, og dermed avancerede Argentina til lørdagens kvartfinale mod Belgien.

Tror du, at Argentina besejrer Belgien? Spil på kanpen hos bet365 her.

Belgien:

Belgien var meget deres talentfulde trup med store navne som Romelu Lukaku, Eden Hazard og Marouane Fellaini udråbt som VM-outsider til titlen.

Det startede også fint, da holdet vandt den første kamp i gruppespillet over Algeriet. Belgien vandt 2-1 på to sene scoringer af Fellani og Mertens.

Derefter ventede Rusland, og også russerne blev slået med en sen scoring. Origi blev skiftet ind efter 57 minutter, og han afgjorde kampen i det 88. minut med scoringen til slutresultatet 1-0.

Belgien hentede endnu en 1-0-sejr. Det skete i det sidste opgør i gruppen mod Sydkorea. Vertonghen sørgede for sejren i det 78. minut, på trods af, at Belgien havde fået udvist Defour med et direkte rødt kort i det 45. minut.

Dermed sikrede holdet sig en sikker førsteplads med ni point og en samlet målscore på 4-1.

I 1/8-finalen ventede USA. Ligesom Argentinas kamp mod Schweiz, så var dette opgør også meget taktisk præget, da ingen naturligt nok ville ryge ud. Men det var alligevel en underholdene kamp.

Specielt i anden halvleg, hvor Belgien kom frem til 21 målforsøg mod USA's tre.

I den forlængede spilletid fik Belgien hul på bylden ved de Bruyne i det 93. minut. Lukaku fik udbygget i det 105. minut, mens Green fik bragt spænding i affæren i det 107. minut. Ingen af holdene kom dog yderligere på tavlen, og dermed var Belgien videre med en 2-1-sejr.

Tror du, at Belgien overrasker og vinder kampen? Spil på bet365 her.

Fakta:

- Argentina har vundet tre af deres sidste fire opgør mod Belgien. De har scoret ti mål og lukket fire ind.

- I VM-regi har holdene en sejr hver indbyrdes. Belgien vandt 1-0 i 1982, mens Argentina slog dem fire år senere med 2-0 i semifinalen, hvor Diego Maradona spillede en hovedrolle.

- Siden VM 2010 har Argentina vundet otte af deres ni kampe i turneringen. Deres eneste nederlag kom i kvartfinalen ved VM i Sydafrika mod Tyskland. Det nederlag lød så også på ydmygende 4-0.

- Argentina har vundet seks af deres sidste 19 VM-kampe mod et europæisk hold.

- Det er tredje gang i træk, at Argentina når kvartfinalen ved VM. Alligevel har de ikke formået at avancere derfra siden VM 1990, hvor de nåede finalen.

- Argentina har ikke vundet deres sidste fire VM-kvartfinaler.

- Argentina har vundet (via straffesparkskonkurrence eller forlænget spilletid) i seks af deres syv VM-kampe, som er gået i ekstra tid.

- Belgien er kun i VM-kvartfinalen for anden gang i landets historie. Første gang var i 1986, hvor de endte blandt de sidste fire.

- Belgiens seks scoringer ved VM er blevet scoret efter det 70. minut.

- Fire af Belgiens seks VM-mål ved denne slutrunde er blevet scoret af indskiftere.

- Belgien har kun været foran i 52 minutter i deres fire VM-kampe ved dette VM hidtil. Det er mindre end de andre hold ved dette års kvartfinaler.

- Belgien og Argentina står noteret for de fleste skud ved VM 2014. De har skudt henholdsvis 83 og 80 gange. Belgien har også det højest antal skud på mål, nemlig 32 skud.

- Argentinas boldbesiddelse på 64,3 procent er det højeste antal ved dette VM hidtil.

- Argentinas Lionel Messi har scoret fire mål og skabt en assist. I alt har Argentina scoret syv mål. Tre af Messis fire mål er scoret uden for feltet.

- I Argentinas sidste kamp mod Schweiz, stod Angel di Maria bag 12 skud. Det er mere end nogen anden argentiner i historien (1966-2014).

- Javier Mascherano har vundet flere tacklinger en nogen anden spiller ved VM (18 tacklinger ud af 22 mulige).

- Belgiens Kevin de Bruyne var oplægger til ti af Belgiens forsøg mod USA. Det er mere end nogen anden spiller ved dette VM. Han var også involveret i begge Belgiens scoringer. Han scorede det første og lagde op til det sidste i 1/8-finalen.

Seneste nyt om holdene:

Argentina:

Argentinernes førstevalg på venstrebacken Marcos Rojo har karantæne. På netop den position har holdet ikke nogen decideret erstatning. Men det bliver nok José Basanta, der træder til.

Sergio Agüero har døjet med en skade, og der særdeles tvivlsom til opgøret. Han deltog dog i fuldt opfang på fredagens træning.

Belgien:

Belgiens landstræner Marc Wilmots står med et vaskeægte luksusproblem. Han har hverken skader eller karantæner i truppen, bort set fra Anthony Vanden Borre, som tidligere omtalt på VM-guide.dk, misser resten af VM.

Der spekuleres nu i, om det bliver Lukuka eller Origi, der skal anvendes fra start. I sidste kamp kom Lukaku ind i den forlængede spilletid og blev matchvinder.

Kommentarer inden opgøret:

Argentinas landstræner Alejandro Sabella:

"Ethvert hold, der har en spiller som Messi vil i høj grad være afhængig af ham. Men jeg tror på, at det er hele holdets fortjeneste, når han folder sig ud. Han er verdens bedste spiller, men en del af vores hold," fortalte Sabella på fredagens pressemøde, som altså ikke omhandlede Belgien synderligt.

Belgiens landstræner Marc Wilmots:

"Jeg ved, at Argentina kan benytte sig af tre centrale forsvarsspillere, men jeg så også en mangel på balance på mandskabet. For første gang er vi ikke favoritter, og det gør bestemt ikke noget. Vi vil vinde, og vi vil gå hele vejen," fastslår en selvsikker Wilmots ifølge Sky Sports.

Hold øje med:

Lionel Messi (Argentina): Det burde efterhånden være overflødigt at nævne ham, men Messi er bare den største stjerne på Argentinas hold. Messi kan skabe mirakler med sine ben, og det får argentinerne sandsynligvis behov for igen.

Kevin De Bruyne (Belgien): Eden Hazard har vi tidligere fremhævet, men de Bruyne har meldt sig ind som profil i de sidste kampe. Han scorede senest det første mål og lagde op til det andet i 1/8-finalen mod USA. Dermed var han en afgørende faktor for videre avancement.

Forventede startopstillinger:

Argentina (4-3-1-2):

Romero

Zabaleta - Garay - Fernández - Basanta

Gago - Mascherano

Lavezzi - Messi - Di Maria

Higuaín

Belgien (4-3-3):

Courtois

Alderweireld - Van Buyten - Kompany - Vertonghen

Witzel - De Bruyne - Fellaini

Mertens - Lukaku - Eden Hazard

Odds på kampen Argentina - Belgien (bet365):

1X2: 2.15 | 3.30 | 3.90
Kvalificerer sig: 1.50 | 2.62
O/U 2.5 mål: 2.25 | 1.61
Begge hold scorer: 1.90 | 1.80
Vinder 1. halvleg: 2.87 | 1.95 | 4.75
Vinder 2. halvleg: 2.40 l 2.40 l 3.50
O/U 10.5 hjørnespark: 1.83 | 2.25
Kort O/U 2.5: 1.61 | 2.20
Selvmål Ja/Nej: 13.00 | 1.040
Lionel Messi scorer i kampen / første mål: 2.05 | 4.00
Angel di Maria i kampen / første mål: 4.75 | 11.00
Divock Origi scorer i kampen / første mål: 3.75 | 8.50
Romelu Lukaku scorer i kampen / første mål: 4.00 | 9.00

Bud på kampens resultat:

Argentina 2-1 Belgien

Jeg våger pelsen og byder ind med et målrigt opgør, hvor Argentina vil trække sig sejrrigt ud. Derfor tror jeg på en 2-1-sejr til argentinerne. Messi kan meget vel score begge på - måske det ene på dødbold. Belgiens scoring bliver sat ind af Lukaku er mit bud.

Praktisk information:

Kampens dommer: Nicola Rizzoli (Italien).

Stadion: Estadio Nacional, Brasilia.

Spille-tidspunkt: 18:00.

Vises på: DR1

Skriv en kommentar