Argentina sejrede i målrigt opgør

0

Fem mål og to dobbelte målscorere. Argentina vandt 3-2 over Nigeria i den sidste gruppekamp - begge nationer er videre til ottendedelsfinalerne.

Argentina havde allerede sikret sig en plads i ottendedelsfinalen efter sejre i de to første gruppekampe mod Iran og Bosnien-Hercegovina. Nigeria indtog andenpladsen i gruppe F, men kunne miste den til Iran, hvis de ikke formåede at få point mod Argentina og Iran vandt deres opgør.

Selvom Argentina var sikre på at gå videre, stillede de stadig i stærkeste opstilling med trioen Higuain, Messi og Agüero i spidsen. Og allerede efter tre minutters spil kom en af disse profiler i fokus.

En afslutning fra Di Maria ramte stolpen og bolden endte for fødderne af Messi, der kunne brage bolden op i nettaget.

Den føring holdt dog ikke længe, for minuttet efter fik Ahmed Musa bolden i nettet for Nigeria. Musa kom forbi Zabaleta i venstre side af feltet og sparkede bolden ind med en velplaceret afslutning helt ude ved stolpen.

Kort tid efter var Higuain tæt på at bringe Argentina i front igen. Messi sendte bolden ind i feltet til Higuain, der fra venstre side af feltet sparkede bolden i sidenettet. Ikke den bedste afslutning af den argentinske offensiv-spiller, men Enyeama kom også godt ud af sit mål og gjorde vinklen spids.

Argentina var klar mest på bolden, og kom frem til flest chancer, mens Nigeria lurede på kontraangreb. Di Maria skabte en fin mulighed, da han spillede bolden i mod det lille felt, hvor Lionel Messi kom glidende, men lige akkurat ikke fik foden på bolden. Efterfølgende havde Nigerias Odemwingie et udmærket forsøg fra distancen, men bolden gik godt et meter over Argentinas mål.

Sergio Agüero måtte kort før pausefløjt lade sig udskifte med en skade. Ezequiel Lavezzi kom ind i stedet for.  Få minutter senere forsøgte Messi sig med et frispark langt ude fra. Hans afslutning havde retning mod nærmeste målhjørne, men Enyeama kom godt ud og fik reddet bolden ud til hjørnespark.

Et øjeblik senere fik Argentina igen frispark, denne gang nogle meter tættere på mål. Igen var det Messi, der sparkede og denne gang nåede Enyeama ikke ud til bolden, som fortsatte ind i netmaskerne.

Det var det sidste, der skete i første halvleg. Argentina var foran 2-1 efter de første 45 minutter.

Nigeria skulle bruge mindre end to minutter af anden halvleg på at bringe sig tilbage i kampen. Musa scorede sit andet mål i kampen, da han opsnappede en dårlige aflevering af Gago og med en flot afslutning sendte bolden i nettet.

Få minutter senere var Argentina på spil i den anden ende. Rojo ramte bolden med knæet efter et hjørnespark og bolden gik i mål til 3-2-føring til argentinerne.

Resten af anden halvleg bød på chancer til begge mandskaber, men ikke flere mål.  Kampen endte 3-2 og både Argentina og Nigeria er videre fra gruppespillet.

I gruppens anden kamp vandt Bosnien-Hercegovina over Iran.

Skriv en kommentar