Australien hjalp Ghana videre

0

Med en choksejr på 2-1 over Serbien sender Australien serberne ud af VM, hvilket sender Ghana videre sammen med Tyskland fra gruppe D.

Australien var på forhånd tvunget til at vinde stort, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at skulle i ottendedelsfinalen, men det var dog ikke til at se en i en ret tam første halvleg fra begge mandskabers side.

Serbien lagde ganske vist første halvleg bedst ud, men de forblev uskarpe, ligesom i første halvleg, hvor de nok burde have vist skarpheden og have bragt sig i front.

Tim Cahill fik australiernes første chance efter 55 minutter, men hans afslutning blev blokeret af Vladimir Stjokovic, som også få minutter efter kom i vejen igen.

Trods de store chancer i begge ender af banen var stillingen dog stadigvæk 0-0 ved pausen, men så gik den ikke længere, da Australien fik hul på bylden.

Scott Chipperfield smækkede et indlæg indover fra højre side og da det serbiske forsvar ikke kunne holde styr på Tim Cahill kunne han sætte et kraftfuldt hovedstød i mål til 1-0.

Målet tvang Serbien fremad på banen, hvilket Australien ikke var sene om at udnytte. Brett Holman fik meget plads på midten af banen, hvilket han udnyttede til at tage chancen fra 25 meters afstand. Langskuddet endte via et par studs i det serbiske mål, således at stillingen blev 2-0.

Serbien fik bragt fornyet spænding tilbage i kampen, da Marko Pantelic med seks minutter igen reducerede til 1-2, men det blev også ved det.

Efterfølgende fik Pantelic igen bolden over stregen, men det mål blev korrekt annulleret, og da Australien heller ikke scorede yderligere, blev kampens resultat 2-1 til Australien.

Resultatet betyder begge mandskaber er færdige i Sydafrika, og i stedet er Tyskland og Ghana klar til ottendedelsfinalen.

Kampens spillere:

Australien – Tim Cahill: Den australske profil var tilbage på banen efter en spilledagskarantæne og det var til at se. Everton-profilen var en af drivkræfterne i den australske offensiv, hvor han også bidrog med et mål og var med i stort set alle offensive aktioner.

Serbien - Zdravko Kuzmanovic: Fløjspilleren viste specielt i første halvleg, hvor han var overalt på banen i positiv forstand. Han viste pasningsspil af verdensklasse og var uheldig med at være på det tabende hold.

Skriv en kommentar