VM-holdanalyse 2018: Australien - Læs alt om Australiens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Australien

0

Australien spiller i gruppe C sammen med Danmark, Frankrig og Peru. Læs mere om Australiens fodboldhistorie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Australien
Hovedstad: Canberra
National-stadion: Stadium Australia (84.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 24.826.800
Øgenavn til landsholdet: Kangaroos (kænguruerne)
Placering på verdensranglisten: 36 (februar 2018)
Flest landskampe: Mark Schwarzer (109 kampe)
Flest mål: Tim Cahill (50 mål)
Største sejr: Australien – Amerikansk Samoa: 31-0 (11. april, 2001)
Største nederlag: Australien - Sydafrika: 0-8 (17. september, 1955)

Australiens største resultater:

Confederations Cup:
Sølv i 1997

De asiatiske mesterskaber:
Vinder i 2015

VM:
1/8-finale i 2006

VM-historik:

1974: Gruppespil
2006: 1/8-finale
2010: Gruppespil
2014: Gruppespil

Australiens VM-erfaring:

Det er småt med VM-erfaring for det australske mandskab. Fire gange tidligere har de deltaget ved VM, hvor af de faktisk har været kvalificeret ved de seneste tre VM-slutrunder i 2006, 2010 og 2014.

Bedste resultat kom i 2006, hvor de for hidtil eneste gang formåede at gå videre fra det indledende gruppespil.

En tæt ottendedelsfinale mod de senere verdensmestre fra Italien blev dog endestationen, efter Fabio Grosso i overtiden havde tilkæmpet sig et yderst tvivlsomt straffespark, som Francesco Totti sikkert bankede i nettet til italiensk 1-0-sejr.

Ved de to seneste slutrunder har Australien ikke formået at spille sig videre fra deres respektive grupper. Tættest på var de ved slutrunden i Sydafrika i 2010, hvor de i en gruppe med Tyskland, Ghana og Serbien faktisk fik skrabet fire point sammen, men endte som treer.

Australiens vej til VM 2018:

Australien havde en lang og kringlet vej til VM 2018, hvor de måtte igennem hele fire forskellige kvalrunder.

Første styks gik nemt, da de i en gruppe med fem hold vandt syv ud af otte kampe og sikrede sig førstepladsen fem point foran gruppens toer fra Jordan.

Herefter blev det dog vanskeligere for australierne, som blev placeret i en kvalgruppe med Japan, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Irak og Thailand.

De to øverste nationer ville kvalificere sig direkte til VM i Rusland, mens nummer tre ville få en ny chance i et stort playoff-system. Og efter ti kampe, hvor kun halvdelen blev vundet, endte Australien på den playoff-givende tredjeplads.

Her ventede nummer tre fra Asiens anden kvalgruppe – og det blev Syrien, hvor Australien måtte påtage sig favoritværdigheden.

Den havde de australske spillere dog svært ved at leve op til. Således sluttede både ude- og hjemmekampen 1-1, og først i den forlængede spilletid kunne veteranen Tim Cahill sikre Australien sejren på 2-1.

Men VM-pladsen var stadig ikke sikret. Nu manglede der dog kun to playoff-kampe mere, og denne gang skulle Honduras nedlægges. Og det blev de.

Efter 0-0 i Honduras satte Australien og især midtbanespilleren Mile Jedinak tingene på plads i returkampen, hvor Jedinak med et hattrick var den store årsag til, at australierne sejrede med 3-1 og omsider kunne booke VM-billetten.

Australiens landstræner – Bert van Marwijk:

Navn: Bert van Marwijk
Født: 19. maj 1952
Nationalitet: Holland
Landstræner siden: 2018
Trænerkarriere: Fortuna Sitard, Feyenoord, Dortmund, Feyenoord, Holland, Hamburger SV, Saudi-Arabien, Australien

Embed from Getty Images

Analyse af Australiens VM 2018-trup:

På det australske mandskab er der få navne, som de fleste kan nikke genkendende til.

Der er enkelte profiler, som falder i øjnene, og disse skal ramme et højt niveau, hvis Australien skal gøre sig forhåbninger om at avancere fra Gruppe C, hvor de er placeret.

Målmænd:

Keeperposten er et af de steder, hvor Australien råder over stor kvalitet. Mathew Ryan, som til hverdag vogter buret hos engelske Brighton, er en sikker sidste skanse.

Han får formentlig rigeligt at se til i de tre gruppekampe, hvor det især må formodes, at Frankrig, som venter i første gruppekamp, vil skabe et hav af chancer.

Forsvaret:

I det forholdsvis profilløse australske forsvar er det værd at fremhæve Trent Sainsbury, der i sidste sæson – dog uden succes – var udlejet til den italienske storklub Inter.

I øjeblikket slår 26-årige Sainsbury, der formentlig ligesom keeper Ryan får en travl VM-slutrunde, sine folder hos schweiziske Grasshoppers.

Midtbanen:

Der befinder sig en række udmærkede spillere på den australske midtbane, som dog ikke kommer i nærheden af høj international kvalitet.

Blandt dem finder vi de to offensivspillere Mathew Leckie og Tom Rogic fra hhv. Hertha Berlin og Celtic samt den mere defensive Mile Jedinak, der som tidligere nævnt blev den store australske helt med et hattrick i den afgørende playoff-kamp mod Honduras.

Angrebet:

Helt i front skal modstanderne i gruppe C holde et vågent øje med den aldrende angriber Tim Cahill, der siden slutningen af januar har spillet for Championship-klubben Milwall.

Cahill er efterhånden blevet 38 år, men selvom han er altså ikke er ung mere, er han er altid garant for mål, hvilket der i dén grad bliver brug for til VM.

Hold øje med: Tim Cahill

Bundrutinerede Tim Cahill har en lang og flot karriere bag sig. Bedst huskes han for de mange sæsoner, han fik hos engelske Everton, hvor han var flittigt scorende.

Siden har Cahill kunnet skrive mere eksotiske destinationer på CV’et. Bl.a. har han tørnet ud for New York Red Bulls, to kinesiske klubber samt Melbourne City fra hjemlandet Australien.

I VM-sammenhæng har Cahill været med ved de tre seneste slutrunder, hvor australierne har været blandt de 32 deltagere – og især ved seneste VM-slutrunde i 2014 markerede Cahill sig på fornemmeste vis.

Han lavede nemlig et af turneringens allerflotteste mål, da han i anden gruppekamp imod Holland helflugtede bolden i kassen via underkanten af overliggeren fra kanten af feltet.

Om han kan gentage dette kunststykke til sommer i Rusland, må tiden vise, men mål skal Australien bruge, og de forventes at komme fra Cahill, som er den mest scorende australier i historien.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar