VM-holdanalyse 2014: Australien

0

AustralienAustralien er i gruppe B ved VM 2014. Her skal de møde Spanien, Holland samt Chile. VM-guide.dk har analyseret Australien her.

Fakta:

Fulde navn: Australien
Hovedstad: Canberra
National-stadion: Stadium Australia (84.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 24.004.478
Øgenavn til landsholdet: Kangaros (kænguruerne)
Placering på verdensranglisten: 59
Flest landskampe: Mark Schwarzer
Flest mål: Tim Cahill
Største sejr: Australien - American Samoa: 31-0 (11. april, 2001)
Største nederlag: Australien - Sydafrika: 0-8 (17. september, 1955)

De største resultater:

Confederations Cup:
Sølv i 1997

De asiatiske mesterskaber:
Sølv i 2011

VM:
1974: Gruppespil
2006: 1/8-finale
2010: Gruppespil

Australiens VM-erfaring:

Australien deltager blot ved VM for fjerde gang. Derfor har de selvsagt ikke den store erfaring, men trods det har faktisk gjort det fint taget det i betragtning.

Det største resultat kom ved VM i Tyskland i 2006, hvor de nåede frem til ottendedelsfinalen, hvor de overraskede ved at blive nummer to i gruppen bestående af Brasilien, Kroatien og Japan.

Det blev til en sejr mod Japan, mens de spillede uafgjort mod Kroatien og tabte til Brasilien. Dermed var vejen til ottendedelsfinalen banet, hvor de dog tabte 1-0 til Italien.

Australiens vej til VM-slutrunden:

Australien deltager i den asiatiske VM-kvalifikation. Her kom de i tredje del af kvalifikationen i gruppe med Oman, Saudi Arabien og Thailand, hvor Australien endte på en sikker førsteplads, hvor de fik fem sejre, og kun indkasserede et nederlag.

Herefter deltog de i fjerde runde, hvor de kom i gruppe med Japan, Jordan, Oman og Irak. Her gik det dog ikke helt smerte frit, men Australien lykkes dog med at få skrabet nok point sammen til at komme direkte med til VM.

Australiens landstræner:

Navn: Angelos Postecoglou
Født: 27. august, 1965
Nationalitet: Grækenland/Australien
Landstræner siden: 2013
Træner-karriere: South Melbouerne, Ausralien U20, Panachaiki, Brisbane Roar, Melbourne Victory og Australien.

Portræt:

Angelos Postecoglou blev født i den græske hovedstad Athen, men flyttede i en alder af fem år til Australien, og voksede op i Melbourne, og har sidenhen også spillet for det australske landshold.

Postecoglou har startede sin trænerkarriere i 1996, hvor han lagde ud med at stå i spidsen for South Melbourne. Her fik succes, da han i sin tid i klubben førte dem frem til mesterskabet og tilmed også vandt de oceaniske klubmesterskaber.

Efter tiden i South Melbourne blev 'Ange' Postecoglou australsk ungdomstræner, hvor fokus selvsagt var at udvikle de australske spillere.

I en periode på syv år fra 2000-07 fungerede Postecoglou som ungdomslandstræner, hvor han endte med at stoppe, da kvalifikationen U20 VM 2007 glippede.

Det medførte en pause i trænerkarrieren for Ange Postecoglou, der i marts 2008 blev ansat af den græske klub Panachaiki, hvor han dog kun var ind til december 2008, hvor han sagde op.

Herefter kom der endnu en lille pause for den australsk-græske træner, der dog fik job igen i oktober 2009, hvor han blev ansat som ny træner i Brisbane Roar. Her skulle Postecoglou opbygge et nyt hold, som skulle genrejses, hvilket han også lykkes med.

I sin periode i klubben førte Postecoglou sit mandskab frem til 36 kampe i træk, hvor klubben forblev ubesejret, hvilket er australsk rekord, men Ange Postecoglou valgte dog at stoppe i Brisbane i slutningen af april 2012.

Efterfølgende gik turen til Melbourne, hvor han blev præsenteret få dage efter han sagde stop i Brisbane. Postecoglou nåede at være i Melbourne et år inden han i oktober 2013 blev ansat som ny australsk landstræner.

Analyse af Australiens VM 2014-trup:

Efterhånden som årene er skredet frem, så spiller de fleste australske topspillere i europæiske klubber, hvilket gavner landsholdet, men de er stadig ikke at finde i topklubberne.

Derfor er niveauet heller ikke vildt højt på det australske landshold, der er ret profilfattigt efter Mark Schwarzer har sagt stop.

Målmænd:

Som nævnt er den rutinerede keeper Schwarzer stoppet på landsholdet. Det efterlader et stort hul, som det endnu er uvist, hvem overtager. Der er flere potentielle muligheder, heriblandt Liverpools Brad Jones. Han får dog ikke fast spilletid, hvilket også er tilfældet med de øvrige muligheder.

Forsvaret:

I forsvaret er en af de mest rutinerede australiere i højrebacken Luke Wilkshire, der spiller i Dynamo Moskva, men ellers er det relativt ukendte spillere, som er urutineret, der gør sig i den australske bagkæde.

Midtbanen:

På midtbanen er der til gengæld mere rutine. Her finder man spillere som anfører Mile Jedinak, Brett Holman og Matt McKay, der alle har en del landskampe på bagen.

Angrebet:

Den vel nok største profil finder vi angrebet, hvor topscorer Tim Cahill tørner ud. 31-årige Cahill er Australiens helt store kort, hvis de skal have den mindste chance ved VM.

Australiens endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Eugene Galekovic (Adelaide United)
Mitchell Langerak (Dortmund)
Matt Ryan (Club Brugge)

Forsvaret:

Jason Davidson (Heracles)
Ivan Franjic (Brisbane Roar)
Ryan McGowan (Shandong Luneng)
Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers)
Alex Wilkinson (Jeonbuk Hyundai)
Bailey Wright (Preston)
Oliver Bozanic (Luzern)
Mark Bresciano (Al-Gharafa)

Midtbanen:

James Holland (Austria Wien)
Mile Jedinak (Crystal Palace)
Massimo Loungo (Swindon Town)
Matthew McKay (Brisbane Roar)
Mark Milligan (Melbourne Victory)
Tommy Oar (Utrecht)
James Troisi (Melbourne Victory)
Dario Vidosic (Sion)

Angrebet:

Tim Cahill (New York Red Bulls)
Ben Hollaran (Fortuna Düsseldorf)
Matthew Leckie (Frankfurt)
Adam Taggart (Newcastle Jets)

Skriv en kommentar