Belgien slukkede Bosniens VM-drømme i målfest

0

I et vildt målorgie vandt Belgien 4-3 ude over Bosnien-Hercegovina, hvilket med 99 % sikkerhed betyder, at bosnierne må vinke farvel til VM 2018.

Der var stort pres på Bosnien-Hercegovina, som før dagens hjemmekamp mod Belgien befandt sig på andenpladsen i gruppe H.

Problemet for bosnierne var, at de før aftenens kampe var den dårligste af samtlige ni toere, hvilket ville være lig med VM-exit.

Derfor var de tvunget til at slå belgierne, der allerede var kvalificeret til VM 2018. Det forhindrede imidlertid ikke Belgien i at snuppe føringen allerede i det tredje minut.

Eden Hazard kom fri i højresiden af det bosniske felt, hvorfra han lagde bolden skråt tilbage til Thomas Meunier, som sikkert udplacerede Asmir Begovic.

Belgien virkede herefter i fin kontrol, men efter den halve time kom udligningen alligevel. Edin Dzeko sled sig fri og fik afsluttet fra en spids vinkel.

Thibaut Courtois i det belgiske mål kunne kun halvklare. Returen røg ud til en helt fri Haris Medunjanin, som sparkede bolden i det tomme mål til 1-1.

Bosnierne var dog ikke færdige, og ti minutter efter udligningen kom værterne også på 2-1, da Begovic pludselig fik en assist på CV'et, da Jan Vertonghen efter et udspark fra keeperen fuldstændig mistimede sit indgreb.

Det betød, at Edin Visca pludselig fik en friløber, og alene igennem med Courtois vandt midtbanespilleren duellen, og så førte Bosnien-Hercegovina 2-1 ved pausen.

Hvis man havde troet, at de allerede VM-klare belgiere ville lægge sig ned i anden halvleg, kunne man godt tro om. De jagtede udligningen, og 13 minutter efter pausen kom den.

Yannick Carrasco drev gæk med flere bosniere, inden han trykkede af fra kanten af feltet. Begovic kunne ikke holde forsøget, og Michy Batshuayi var først over returen og udlignede til 2-2.

Godt ti minutter senere led Bosnien-Hercegovinas VM-drømme et endnu større knæk, da Vertonghen efter et hjørnespark pludselig stod umarkeret ved bagerste stolpe og flugtede Belgien på sejrskurs for anden gang i kampen.

Bosnierne havde nu travlt, og otte minutter før tid kom de tilbage i kampen, da den tidligere Brøndby-stopper Dario Dumic efter et perfekt sparket hjørnespark headede bolden ind bag Courtois til 3-3.

Desværre for værterne varede glæden kort. Således fik Carrasco allerede to minutter efter igen bragt Belgien i front med sin scoring til 4-3.

Dette formåede Bosnien-Hercegovina ikke at svare igen på, hvorfor Belgien vandt 4-3, hvilket betyder, at Balkan-nationen nu er så godt som færdige i VM-kvalen.

Skriv en kommentar