VM 2018-holdanalyse: Belgien - Læs alt om Belgiens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Belgien

2

Belgien ligger i gruppe G, hvor de tørner sammen med Panama, Tunesien samt England. Læs mere om Belgiens historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Belgien
Hovedstad: Bruxelles
National-stadion: King Baudouin Stadium (45.500 tilskuere)
Antal indbyggere: 11.303.528
Øgenavn til landsholdet: Rote Teufel (de røde djævle)
Placering på verdensranglisten: 5 (december 2017)
Flest landskampe: Jan Vertonghen (98 kampe)
Flest mål: Romelu Lukaku (31 mål)
Største sejr: Belgien - San Marino: 10-1 (28. februar, 2001)
Største nederlag: England - Belgien: 11-2 (17. april, 1909)

Belgiens største resultater:

EM:
Andenplads i 1980.

VM:
Fjerdeplads i 1986

VM-historik:

1930: Gruppespil

1934: Gruppespil

1938: Gruppespil

1954: Gruppespil

1970: Gruppespil

1982: Kvartfinale

1986: Fjerdeplads

1990: 1/8-finale

1994: 1/8-finale

1998: Gruppespil

2002: 1/8-finale

2014: Kvartfinale

Belgiens VM-erfaring:

Selvom Belgien til sommer deltager ved VM for 13. gang, har de sjældent formået at spille sig frem til de rigtig sjove kampe. Således er fjerdepladsen ved VM i 1986 i Mexico nationens bedste resultat. Samtidig er endestationen to gange (1982 og 2014) blevet kvartfinalen.

Kun to ud af de sidste fire VM-slutrunder har belgierne deltaget i, men med det enormt stærke spillermateriale, som de røde djævle råder over, bør der forventes større kontinuitet fremadrettet.

Belgiens vej til VM 2018:

Belgien befandt sig i kvalifikationsgruppe H med Grækenland, Bosnien-Hercegovina, Cypern, Estland og Gibraltar.

Det stod hurtigt klart, at Belgien ville sætte sig på gruppens førsteplads. Først og fremmest fordi at belgierne spillede rigtig god, offensiv fodbold og smadrede al modstand, de rendte ind i.

Derudover hjalp det også Belgien, at Grækenland og Bosnien-Hercegovina, som var de største udfordrere i gruppe H, var ustabile og smed en del point undervejs.

Belgiens suverænitet betød, at de blev det første europæiske land (udover værterne fra Rusland), som kvalificerede sig til VM 2018.

Samtidig kunne Belgien også prale af, at de var det mandskab i Europas VM-kval, som sammen med Tyskland scorede klart flest mål. Hele 43 kasser blev det til.

Belgiens landstræner – Roberto Martínez:

Navn: Roberto Martínez
Født: 13. juli, 1973
Nationalitet: Spanien
Landstræner siden: 2016
Trænerkarriere: Swansea, Wigan, Everton, Belgien

Portræt:

Spanske Martinez var som spiller på rundtur i Storbritannien, men fandt bl.a. ro i Wigan, hvor han spillede i seks år og i Swansea, hvor han havde tre gode sæsoner.

Så gode, at Swansea i 2007, da Martinez’ karriere kom til enden, hyrede ham som manager, og her førte han waliserne til en Premier League-plads, inden Michael Laudrup overtog klubben.

Efterfølgende tog han så over i Wigan, hvor han som sagt også havde spillet i flere år. Wigan blev blandt andet ført i klubbens første FA Cup-finale, inden turen gik videre til Everton.

Everton opnåede blandt andet en imponerende femteplads i Premier League, men derfra gik det ned ad bakke for Martinez, som i 2016 blev fyret efter stort fanpres.

Efter EM 2016 fandt Belgien frem til Martinez som deres nye landstræner. Belgien har længe haft en imponerende talentmasse, men har ikke opnået de resultater, som omverdenen forventede, og derfor har Martinez nu chancen ved sommerens slutrunde.

Der er noget, der tyder på, at det kan lykkes for spanieren at indfri potentialet. I hvert fald var Belgien det første europæiske hold, der kunne booke billet til VM, og undervejs har de også spillet flot fodbold.

Med Martinez på bænken får Belgien et offensivt udtryk og en livlig karakter, som vi glæder os til at følge til sommer.

Embed from Getty Images

Analyse af Belgiens VM 2018-trup:

Det belgiske mandskab ramte for få år siden en gylden generation med et hav af fantastiske fodboldspillere. Der var ekstremt høje forventninger til dem, men indtil videre er den forventede succes udeblevet. Således er kvartfinalen ved VM 2014 og EM 2016 nationens bedste resultater i nyere tid.

I år, hvor VM 2018 kalder, vil der igen være et kolossalt pres på de belgiske spillere, som har spillere fra europæiske topklubber over hele linjen. Kan Roberto Martínez få de mange profiler til at spille sammen som en enhed, kan det blive rigtig giftigt, hvilket de bl.a. viste i kvalifikationen.

Omvendt har de seneste slutrunder ligeledes vist, at der ikke altid skal meget til, før korthuset vælter for de højt profilerede stjerner.

Målmænd:

Chelseas Thibaut Courtois er en af verdens bedste keepere, og han er Belgiens ubestridte førstevalg i målet. Han lukkede kun seks mål ind i kvalifikationen, og med ham som sidste skanse står belgierne stærkt.

Forsvaret:

Den meget skadede midtstopper Vincent Kompany skal holde sammen på Belgiens defensiv – hvis han ellers er fit for fight.

Ved siden af ham bliver der kamp om pladsen mellem de to Tottenham-spillere Jan Vertonghen og Toby Alderweireld, som begge desuden kan benyttes som backs i henholdsvis venstre og højre side.

Midtbanen:

På den belgiske midtbane er holdets to største stjerner de to offensivspillere Eden Hazard og Kevin De Bruyne. De er store profiler i Premier League, og de vil begge være faste startere for Belgien under VM.

Også Napolis Dries Mertens, der ligeledes er bedst på den sidste tredjedel af modstandernes banehalvdel, er værd at holde øje med.

Til at opretholde balancen på midtbanen råder Belgien over Manchester Uniteds ofte udskældte Marouane Fellaini, som med sine 30 år måske går sin sidste VM-slutrunde i møde.

Angrebet:

Romelu Lukaku, der i en venskabskamp i november sidste år mod Mexico blev den mest scorende belgier i historien, er førstevalg i det belgiske angreb.

Den stærke Manchester United-angriber får dog konkurrence af Michy Batshuayi og Christian Benteke, ligesom Dries Mertens også kan benyttes helt fremme som falsk 9’er.

Hold øje med: Eden Hazard

Eden Hazard fik debut på det belgiske landshold i 2008, og siden har den målfarlige offensivspiller markeret sig med over 20 scoringer i nationaldragten.

Den lille tekniker kan med sine skarpe driblinger sætte en hvilken som helst forsvarsspiller af, og de belgiske fodboldfans håber, at Hazard til sommer i Rusland rammer sit topniveau.

Hvis han gør det, er det langt fra utænkeligt, at Belgien for første gang siden 1986 kommer helt frem til semifinalen ved VM i fodbold.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

2 kommentarer

  1. Jeg gad godt se et bud på en idealopstilling samt bedste bud på en skyggespiller, på hver plads.

    Jeg har ikke selv et bud på en opstilling, da jeg ikke rigtig ved, hvilken formation, de stiller op i, men de har jo et vanvittig stærkt materiale.

  2. Casper Lohse den

    Hej Kasper. Tak for dit input. Vores bud på en idealopstilling kommer senere, når bruttotruppen er udtaget.

Skriv en kommentar