Colombias reserver sikrede førstepladsen

0

Der var otte ændringer i Colombias startopstilling til dagens møde med Japan. Men det betød ikke noget for sydamerikanerne, der sikkert vandt 4-1.

Tidligere på dagen stod det klart, at Costa Rica vandt gruppe D, mens Uruguay gik videre som toer. Hvem der skulle møde de to nationer, skulle afgøres i gruppe C.

Colombia var sikre på at gå videre, og det kunne man se på startopstillingen, hvor José Pékerman havde ændret på hele otte positioner.

Japan skulle bruge en sejr for at have en chance for at ryge videre til knock-out-fasen. Asiaterne startede også bedst og var flere gange nærgående i kampens indledning.

Men det var det reservespækkede colombianske mandskab, der tog føringen efter et kvarters spil. Adrián Ramos, der var ny i startopstillingen, blev nedlagt i det kriminelle felt, hvilket udløste et klart straffespark til Colombia.

Juan Cuadrado blev sat til at eksekvere, og han hamrede stensikkert sydamerikanerne på 1-0. Ikke helt retfærdigt efter spil og chancer.

Japan fik ti minutter efter en stor chance for at udligne, da Shinji Kagawa kom fri til afslutning. Men David Ospina i Colombia-målet afværgede til hjørnespark.

Generelt spillede japanerne en rigtig flot første halvleg. Men alligevel burde der kort før pausen have stået 2-0 på måltavlen.

Santiago Arias erobrede bolden og spillede Ramos fri på højrekanten. Han serverede fornemt bolden for Jackson Martínez, der tæt på mål stod helt blank. Men Martínez sparkede bolden forbi stolpen.

Og det blev dyrt for Colombia, for på sidste angreb i første halvleg blev et indlæg slået ind til Shinji Okazaki, der headede udligningen i kassen. 1-1 var altså stillingen ved pausen.

Colombia skulle dog blot bruge ti minutter efter pausen på at bringe sig i front igen. Indskiftede James Rodríguez fandt en fri Jackson Martínez, der bankede de gulklædte på sejrskurs igen.

Efterfølgende overtog Japan mere og mere af spillet, og det lugtede flere gange af udligning. Men også colombianerne lå hele tiden og lurede på den afgørende kontrachance, der ville lukke kampen.

Og denne kom ti minutter før tid. Lynhurtigt kom Colombia i overtal, og til sidst havnede bolden hos Martínez, der efter en skudfinte placerede bolden i det lange hjørne. 3-1, og så var japansk VM-drømme definitivt slukket.

Det betød også, at Colombia var sikre på førstepladsen, og det fejrede de ved at indskifte deres reservekeeper, Faryd Mongradon, der med sine 43 år blev den ældste spiller, der har optrådt ved en VM-slutrunde.

I slutminutterne afsluttede James Rodríguez festen ved at lobbe bolden i kassen til 4-1, som blev slutresultatet. Colombia vinder dermed gruppe C med maksimumpoint, mens Japan slutter nederst i gruppen med et point.

I gruppens anden kamp var der gigantisk drama. Grækenland afgjorde kampen mod Elfenbenskysten til 2-1 på straffesparksscoring i overtiden og går videre som toer. De skal møde Costa Rica i ottendedelsfinalen.

Skriv en kommentar