Optakt: Colombia – Uruguay

0

Et sprudlende Colombia-mandskab skal forsøge at vælte Uruguay, der er uden den karantæneramte Luis Suarez. 

Anden ottendedelsfinale ved VM finder sted i aften kl. 22:00, når de to sydamerikanske mandskab, Colombia og Uruguay, skal forsøge at spille sig videre til kvartfinalen.

Colombia kommer med tre sejre ud af tre mulige i deres indledende gruppe. Derfor er selvtilliden i top. Det er den formentlig også hos Uruguay, der har hevet sejre hjem i de to sidste gruppekampe mod hhv. England og Italien.

Fokus på holdene:

Colombia: 

Sammen med Argentina og Belgien er colombianerne de eneste, der har vundet alle kampe ved VM hidtil. Colombia har imponeret med offensiv fodbold med en masse teknisk stærke spillere.

Især har Monacos James Rodríguez spillet en stor slutrunde, og selvom han kun var på banen i en halvleg af sidste gruppekamp mod Japan, formåede han både at score samt at lave to assists.

Tror du, at Colombia vinder opgøret? Odds på kampen hos bet365 her.

Uruguay: 

Uruguay startede frygteligt ud ved VM ved at tabe 3-1 til Costa Rica. Ikke mange spåede dem derefter chancer for at gå videre fra gruppe D. Men det lykkedes ganske imponerende.

Først vandt sydamerikanerne 2-1 over England efter to kasser af Luis Suarez, og derefter vandt Uruguay 1-0 over Italien i en kamp, der desværre vil blive husket for noget helt andet.

Luis Suarez bed nemlig Giorgio Chiellini i skulderen, hvilket efterfølgende har kostet Liverpool-angriberen en lang karantæne. Det betyder også, at Uruguay må finde en anden mand, der skal lave målene i aften.

Kan Uruguay vinde uden Suarez? Spil på kampen hos bet365 her.

Fakta: 

Uruguay har vundet seks ud af de sidste otte kampe mod Colombia.

Colombia gik videre fra gruppe C som puljevinder, og det er faktisk første gang nogensinde ved en VM-slutrunde, at Colombia vinder deres respektive gruppe.

Ni ud af de sidste 11 mål Colombia har scoret ved VM, er kommet i anden halvleg.

James Rodríguez har scoret i sine sidste fem landskampe for Colombia.

Der har været afholdt VM i Sydamerika tre gange. To af gangene har Uruguay vundet guld.

Uruguay har scoret i de sidste ni VM-kampe, de har deltaget i. Sidste gang de måtte gå målløse fra banen, var ved VM i 2002, hvor de spillede 0-0 mod Frankrig.

Seneste nyt om holdene:

Colombia:

Carlos Bacca har været tvivlsom ved VM, og det forventes ikke, at han kommer til at spille i morgen. Colombia sparede det meste af holdet i 4-1-sejren over Japan, så flere af stamspillerne er 100 % fit.

Uruguay: 

Uruguay må naturligvis undvære Luis Suarez, der ikke kommer i aktion på fodboldbanen foreløbig. I stedet for Suarez ventes det, at aldrende Diego Forlán spiller.

Kommentarer inden kampen:

Colombias landstræner - José Pekerman: 

José Pekerman, landstræner for Colombia, ser frem til aftenens ottendedelsfinale.

"Det er en stor test for os. Vi kender vores modstanders evner og erfaringer. Det vil være en en krævende test for Colombia. Vi må vise, at vi er klar til det. Det er vigtigt ikke at miste den optimisme og tro, vi har."

Uruguays landstræner - Oscar Tabarez: 

Uruguays landstræner, Oscar Tabarez, var ikke meget for at tale om selve kampen i aften. I stedet fokuserede han på Luis Suarez-skandalen.

"Som træner tror jeg på teorien om syndebukken; at give en straf som et eksempel, så alle kan se, hvad der er godt og dårligt, rigtigt og forkert."

Hold øje med:

James Rodríguez (Colombia): Han har været i storform under VM, og han er nøglespilleren i Colombias offensiv. James Rodríguez har scoret i sine sidste fem landskampe for Colombia, og det er ikke usandsynligt, at han kommer på måltavlen igen i aften.

Edinson Cavani (Uruguay): PSG-angriberen har endnu ikke scoret ved VM-slutrunden, men han er en giftig målscorer, og han får en endnu vigtigere rolle, da Suarez nu mangler.

Forventede startopstillinger:

Colombia:

Ospina

Zuniga - Yepes - Zapata - Armero

Sanchez - Aguilar

Cuadrado - Rodríguez - Ibarbo

Gutiérrez

Uruguay:

Muslera

Caceres - Gimenez - Godin - Pereira

Gonzalez - Arevalo - Rodríguez

Lodeiro

Forlan - Cavani

Odds på kampen Colombia - Uruguay (bet365):

1X2: 2.00 | 3.5o | 4.20

Kvalificerer sig: 1.50 | 2.62

O/U 2,5 mål: 2.25 | 1.61

Vinder første halvleg: 2.62 | 2.10 | 4.50

Kamp afgøres i forlænges spilletid - Ja/nej: 7.50 | 1.083

Kamp afgøres efter straffesparkskonkurrence - Ja/nej: 6.00 | 1.12

Bet365

Bud på kampens resultat:

Colombia 2-0 Uruguay: 

Colombia har spillet fremragende foreløbig, og selvom de sendte et hav af reserver på banen i sidste gruppekamp mod Japan, overbeviste sydamerikanerne. Selvom statistikken er med Uruguay,  bør Colombia kunne spille sig i kvartfinalen, da uruguayanerne er voldsomt svækkede uden Luis Suarez.

Praktisk information:

Kampens dommer: Bjorn Kuipers (Holland)

Stadion: Estadio do Maracana, Rio De Janeiro

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar