Costa Rica choksejrede efter pausen

0

Uruguay var planmæssigt i front ved pausen, da de åbnede gruppe D med et opgør mod Costa Rica. Men de undertippede costaricanere vendte overraskende slaget i anden halvleg og vandt fortjent 3-1. Uruguay - Costa Rica

VM-outsiderne fra Uruguay åbnede gruppe D med et opgør mod Costa Rica, som ikke er levnet mange chancer i gruppen, der også tæller Italien og England.

Liverpool-stjernen Luis Suarez er stadig småskadet, og han måtte – som forventet – tage til takke med en plads på bænken fra kampens start.

Kampens indledning var en rodet affære, hvor Uruguay, der forsøgte at skabe kampen, havde svært ved at få kombinationsspillet til at hænge sammen.

Sydamerikarne fik korrekt et mål annulleret for offside, og Edinson Cavani misbrugte kort efter en stor chance efter en kikset Costa Rica-clearing

Ca. midtvejs i første halvleg lykkedes det alligevel de lyseblå at tage føringen, da en Uruguay-spiller blev revet omkuld i Costas Ricas felt.

Det efterfølgende straffespark blev Edinson Cavani sat til at eksekvere, hvilket han gjorde sikkert. 1-0 til Uruguay, som dog langt fra sprudlede.

Resten af første halvleg var uden de store tilbud til de to mandskaber. Derfor kunne Uruguay gå tilfredse til pause med 1-0-føringen i bagagen.

Costa Rica fik kort inde i anden halvleg muligheden for at udligne, da den tidligere FCK’er Christian Bolaños slog et frispark ind i feltet. Men Oscar Duarte headede lige på Fernando Muslera i Uruguay-målet.

Til gengæld var Muslera chanceløs minuttet efter, da Bolaños igen slog et indlæg ind i feltet. Her havnede bolden hos Joel Campbell, der uden at tøve knaldede bolden i nettet til 1-1.

Målet chokerede Uruguay, der dårligt nok nåede at give bolden op, før bolden igen lå i nettet bag Muslera.

Igen var Bolaños oplægger, da han med et præcist frispark fandt Duarte, som denne gang pandede bolden i kassen til højst overraskende costerikansk føring på 2-1.

Uruguay fik dog hurtigt etableret et lille pres på Costa Rica, og med 20 minutter igen var Cavani tæt på at heade udligningen i kassen. Men Keilor Navas i målet afværgede forsøget.

I stedet fik Costa Rica lukket fornemt af, og fem minutter før tid kunne netop indskiftede Marcos Urena lukke kampen til 3-1 efter en genial assist fra Joel Campbell.

Cavani og co. formåede ikke at komme tilbage i opgøret. I stedet måtte Maxi Pereira smutte tidligt i bad, da han modtog et rødt kort efter en svinestreg.

Costa Rica kunne stille og roligt køre 3-1-sejren hjem, hvilket må betegnes som VM's største overraskelse hidtil. Uruguay skal oppe sig gevaldigt mod hhv. England og Italien, hvis sydamerikanerne skal gøre sig forhåbninger om at komme videre fra gruppe D.

 

 

Skriv en kommentar