Optakt: England – Italien

0

England og Italien tørner sammen i deres første kamp ved VM. Udfaldet af denne kamp kan meget vel blive afgørende for begge nationers skæbne i gruppespillet.

De to øvrige hold i gruppe D er Uruguay og Costa Rica, og førstnævnte kandiderer ligesom England og Italien til at avancere.

Når dette opgør fløjtes i gang vil Uruguay og Costa Rica allerede have spillet, og duellen bliver derfor særlig interessant at følge.

England og Italien vil håbe på uafgjort eller sejr til Costa Rica, da det vil gøre deres vej lettere, men de skal nok ikke regne for meget med, at Uruguay smider point i deres åbningskamp.

Begge hold husker sikkert det seneste opgør mellem de to nationer, ved EM 2012, hvor Italien trods dominans ikke formåede at afgøre kampen i ordinær spilletid. Opgøret blev afgjort i straffesparkskonkurrence, hvor italienerne var skarpest.

Fokus på holdene:

England:

Det engelske mandskab har haft svært ved at præstere, når det for alvor har været vigtigt ved slutrunderne. De har dog vist lovende takter i de seneste kampe, især når de har bragt de yngre spillere som Sterling, Barkley og Oxlade-Chamberlain i spil. De har evnerne til at udfordre ethvert forsvar.

England vil gå efter at sætte sig på spillet, hvis italienerne tillader det, og så skal de håbe at få offensiven godt i gang fra start.

Wayne Rooney har indtil videre ikke for alvor vist det niveau, der er nødvendigt, hvis England skal få succes. Der er sat spørgsmålstegn ved, om Rooney skal starte på banen for England, men det ser ud til, at han får chancen, og at England satser på at sende de yngre og dynamiske spillere på banen senere i kampen, hvis det ikke er lykkedes at score.

Italien:

Hos Italien er fysisk stærke Balotelli altid en udfordring for modstanderne, men han har ikke scoret i sine seneste fem kampe for Italien, hvilket italienerne håber, at han laver om på mod England. Ciro Immobile presser på for at tage pladsen i front, efter han har vist rigtig god form og styrke foran målet.

Italien vil være bevidste om Englands styrke fremad på banen og vil gå efter at få kontrol over midten, for at gøre det svært for England.

Italienerne har den psykologiske fordel ved at have udspillet englænderne i store perioder i kampen for to år siden ved EM, men meget er selvfølgelig sket siden den gang.

Fakta:

- England har kun vundet to af deres seneste 11 kampe mod Italien. Senest tabte de i straffesparkskonkurrence i kvartfinalen ved EM 2012.

- Det eneste tidligere VM-opgør mellem de to nationer fandt sted i 1990, hvor Italien vandt 2-1.

- England har kun tabt to af de seneste 16 VM-kampe.

- Frank Lampard har haft flere skud på mål uden at score end nogen anden spiller ved VM siden 1966.

- Wayne Rooney har ikke scoret i 594 minutter ved VM for England.

- Italien har scoret i alle deres seneste 14 VM-kamp. Sidst de ikke formåede at score var den 3. juli 1998 mod Frankrig.

- Syv af Italiens seneste 17 VM-mål er blevet scoret efter hjørnespark.

Seneste nyt om holdene:

England:

Der har været sat spørgsmålstegn ved Wayne Rooney og hans plads i startopstillingen, men det ser ud til, at han starter inde. Det betyder formentlig, at Adam Lallana må tage til takke med en plads på bænken.

Det må unge Barkley også, men han kan blive sendt på banen senere i opgøret og få en afgørende rolle.

Italien:

Riccardo Montolivo er skadet for Italien.

Mario Balotelli er blevet udfordret af Ciro Immobile om pladsen i angrebet, men får formentlig lov til at begynde på banen.

Hold øje med:

Daniel Sturridge (England):

Hvis der skal findes en vinder af opgøret mellem England og Italien, skal der mål til. Og for Englands vedkommende kan det meget vel komme fra Daniel Sturridge. Han har haft en god sæson med Liverpool, hvor han sluttede på andenpladsen på topscorerlisten efter holdkammeraten Luis Suarez.

Mario Balotelli (Italien):

Balotelli kan blive nøglen til succes for Italien, hvis den fysisk stærke angriber formår at spille op til sit bedste. Han har evnerne til at give selv de bedste forsvarsspillere problemer, og han vil helt sikkert udfordre de engelske spillere.

Rapport fra Goal.com:

Goal.com har lavet en stemningsrapport op til kampen mellem England og Italien. Se den her:

Forventede startopstillinger:

England:

Hart

Johnson – Cahill – Jagielka – Baines

Gerrard – Henderson

Sterling – Rooney – Welbeck

Sturridge

Italien:

Buffon

Abate – Barzagli – Bonucci – Chiellini

De Rossi – Pirlo – Verratti – Marchisio – Candreva

Balotelli

Odds på kampen (Bet365):

1X2: 2.87 | 3.00 | 2.87
O/U 2.5 mål: 2.60 | 1.47
Begge hold scorer: 2.10 | 1.66
Vinder 1.halvleg: 3.40 | 2.00 | 3.40
Vinder 2. halvleg: 3.10 l 2.20 l 3.10
O/U 10.5 hjørnespark: 1.83 | 1.83
Kort O/U 4.5: 2.00 | 1.72
Selvmål Ja/Nej: 13.00 | 1.040
Rødt kort Ja/Nej: 4.00 | 1.22
Balotelli scorer i kampen / første mål: 3.40 | 7.00
Immobile scorer i kampen / første mål: 3.75 | 8.00
Rooney scorer i kampen / første mål: 3.40 | 7.00
Sturridge scorer i kampen / første mål: 3.60 | 7.50

Praktisk information:

Kampens dommer: Bjorn Kuipers (Holland)

Stadion: Arena Amazonia, Manaus

Spille-tidspunkt: Kl. 24:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar