Costa Rica i kvartfinalen efter straffedrama

0

Der skulle forlænges spilletid og straffesparkskonkurrence til, før Costa Rica kunne booke billetten til VM-kvartfinalen efter en gyser mod Grækenland.

To af VM’s mest undertippede mandskaber, Costa Rica og Grækenland, tørnede her til aften sammen i ottendedelsfinalen.

Første halvleg blev en tam og kedelig affære, hvor der fra begge holds side blev spillet afventede, og vi skulle langt hen for at finde den første store chance.

Et græsk indlæg endte hos Dimitrious Salpingidis, der burde have sendt Grækenland i front. Men en stor redning fra Costa Rica-keeper Keiler Navas gjorde, at det stadig var målløst.

Målløst var det også efter de første 45 minutter, som ikke havde været voldsomt ophidsende. Til gengæld skulle der ikke gå lang tid af anden halvleg, før der kom gang i målscoringen.

Efter blot syv minutters spil endte et indlæg fra Christian Bolaños for fødderne af Bryan Ruiz, der med en lumsk afslutning langs jorden bragte Costa Rica på sejrskurs.

Costa Rica var på vej i kvartfinalen, men håbet fik et knæ, da Oscar Duarte midtvejs  i anden halvleg fik sit andet gule kort, som betød rødt kort.

Grækenland forsøgte at lægge pres på Costa Rica, men de store chancer udeblev. I hvert fald indtil overtiden.

Theofanis Gekas kom fri i feltet og afsluttede. Navas kunne kun halvklare, og returen røg ud i fødderne på Sokratis Papastathopoulos, der fik skovlet bolden i nettet til en sen græsk udligning.

Det betød, at kampen skulle i forlænges spilletid. Grækerne virkede til at have mest overskud, hvilket kastede et par farlige forsøg af sig.

Men skarpheden manglede hos Grækenland, som ikke kunne få den afgørende scoring. Derfor skulle ottendedelsfinalen afgøres efter straffesparkskokurrence.

Her blev Costa Ricas keeper Navas den store helt, da han snuppede Gekas' spark med en klasseredning. Da Costa Rica samtidig scorede på alle deres fem forsøg, kunne de undertippede mellemamerikanere bryde ud i vild jubel.

Ottendedelsfinalen blev derfor endestationen for Grækenland, mens Costa Rica nu er klar til kvartfinalen, hvor Holland venter.

Skriv en kommentar