Van Gaals målmandsbytte sørgede for hollandsk sejr

0

Holland vandt kvartfinalen mod Costa Rica efter straffesparkskonkurrence, da den ordinære spilletid endte 0-0. Et minut før straffesparkskonkurrencen, valgte Louis van Gaal, at skifte Tim Krul ind i stedet for Jasper Cillessen, og det blev altafgørende.

Costa Rica må siges, at være VM's helt store overraskelse ved denne slutrunde. Lørdag aften skulle de op imod Holland i den sidste kvartfinale ved VM 2014.

Vinderen af opgøret skulle møde Argentina i semifinalen, som tidligere lørdag havde slået Belgien med 1-0.

Starten på kampen bar tydeligt præg af at holdene ikke ville spille for dumdristigt.

Derfor skulle kampen være hele 22 minutter gammel, før den første reelle mulighed faldt. Robin van Persie modtog bolden fra Memphis Depay, mens van Persie afsluttede uskarpt i situationen.

Begge mandskaber lå på lur i forhold til omstillingerne, men kampen bød ikke på synderligt med muligheder i det åbne spil.

I det 38. minut fik Holland en dødbold, hvor Wesley Sneijder stod ved bolden. Han fik affyret, men en storpillende Navas i Costa Rica-buret fik snuppet bolden elegant.

Der blev ikke skabt yderligere med muligheder i første halvleg, og dermed måtte holdene gå til pausen med 0-0 på måltavlen.

I anden halvleg startede kampen fuldstændigt identisk med første halvleg. Dødbolde og mindre vellykkede kontra-muligheder var på menuen.

I det 82. minut gik der et sus igennem stadion. Wesley Sneijder var igen manden bag chancen, da han tog et frispark ude i venstre side.

Bolden strøg ind på stolpen og fortsatte videre ud i spil. Få minutter senere landede bolden for fødderne af van Persie, der tog et smart træk og fik afsluttet med sit højre ben, men Navas var igen vinderen af duellen.

Hollændernes pres blev nu intensiveret, og i kampens overtid endte et frispark af van Persie hos Sneijder. Han fandt Daley Blind på kanten af feltet.

Blind valgte at servere bolden fladt i feltet, hvor den passerede tre hollændere, inden den endte for fødderne af van Persie igen. Hans afslutning blev dog reddet på stregen af en Costa Rica-spiller, hvorefter den fløj op på overliggeren og røg ud i spil igen.

Der blev ikke skabt mere i ordinær spilletid, og dermed skulle parterne ud i yderligere 30 minutters spil i forlænget spilletid.

Holland fortsatte med at have bolden mest og kreere de fleste muligheder, men trods flere gode dødbolde, så forblev stillingen 0-0.

I anden halvleg af den forlængede spilletid, fik Costa Ricas hold genfundet energien og motivationen til at svare igen.

Fire minutter før tid kom Costa Rica frem til en stor mulighed, da Urena elegant fik driblet sig igennem og kom til en god afslutning. Cillessen i Holland-målet fik dog klaret afslutningen med benet.

To minutter efter, havnede bolden atter hos Sneijder, der sendte en kanonkugle op på Costa Ricas træværk, nærmere bestemt overliggeren. Bolden fløj ud til Robben, der trak ind i banen og afsluttede, men hans skud blev blokeret af van Persie.

Et minut før den forlængede spilletid var forbi, foretog Hollands landstræner Louis van Gaal en sensationel udskiftning.

Han valgte simpelthen at tage Jasper Cillessen ud, på trods af at han ikke var skadet, og i stedet erstatte ham med keeper Tim Krul.

De sociale medier eksploderede ved denne beslutning, inden straffesparkskonkurrencen blev fløjtet i gang.

Hollands van Gaal blev dog til van Genial, da indskiftede Krul endte med at snuppe to af Costa Ricas straffespark, og da Holland scorede på alle deres, var Holland videre til semifinalen mod Argentina.

Det var samtidig Hollands første vundne straffesparkskonkurrence ved en VM-slutrunde.

Sådan forløb straffesparkskonkurrencen:

1. spark: Borges (Costa Rica) - Scorede sikkert. Han satte den nede i venstre side for keeper Krul, der dog også kastede sig ned i samme side.

0-1.

2. spark: Van Persie (Holland) - Satte bolden ditto nede i venstre side for Navas. Helt nede ved stolpen. Navas hoppede til den rigtige side, men kunne ikke nå den.

1-1.

3. spark: Ruiz (Costa Rica) - Brændte! Han sparkede den lidt ude i venstre side for keeperen, men den var ikke yderlig nok.

1-1 fortsat.

4. spark: Robben scorede. Sikkert spark i højre side for keeperen, som hoppede til venstre.

2-1 til Holland.

5. spark: Gonzalez (Costa Rica). Hollands keeper Krul gik ud og provokerede inden sparket, og slap for en advarsel. Gonzalez skød venstre, keeperen hoppede til venstre, men nåede den ikke.

2-2.

6. spark: Sneijder (Holland). Satte den ligesom Robben i højre side for keeperen, mens keeperen igen hoppede til venstre.

3-2 til Holland.

7. spark: Bolanos (Costa Rica). Satte den sikkert oppe i højre hjørne for keeperen. Han hoppede til den rigtige side, men bolden var for yderlig.

3-3.

8. spark: Kuyt (Holland). Han placerede bolden hårdt og fladt i højre side for keeperen. Helt nede ved stolpen. Keeperen var derude, men det var for yderligt.

4-3 til Holland.

9. spark: Umana (Costa Rica). Han skulle score, for at holde Costa Rica inde i konkurrencen. Han brændte! Han satte bolden nede til venstre side og Krul reddede flot. Han hoppede ned til venstre side og snuppede skuddet.

Holland er dermed videre efter 4-3 på straffespark!

Skriv en kommentar