Danske kommentarer efter VM 2018-exit

0

Ottendedelsfinalen blev endestationen for Danmark ved dette VM. Vi har samlet en række udtalelser fra de danske profiler efter exitet.

Danmark spillede 1-1 med Kroatien i ordinær spilletid i ottendedelsfinalen, hvorefter kampen røg helt ud i straffesparkskonkurrence. Her var kroaterne den tand skarpere, hvilket betød, at de avancerede, mens Danmark røg ud af VM.

Landstræner, Åge Hareide:

"Kasper gjorde alt han kunne, for at vi kunne vinde kampen, både i den forlængede spilletid og i straffesparkskonkurrencen," fortalte landstræner Åge Hareide på det efterfølgende pressemøde ifølge bold.dk.

"Men alt kan ske i en straffesparkskonkurrence og vores normalt tre bedste skytter, brændte i dag. Jeg har ondt af Kasper og af hele holdet. De leverede en god indsats og jeg synes vi spillede godt. Men sådan er det med straffesparkskonkurrencer, det er brutaliteten i fodbold."

"Vi vidste hvilke fem spillere, der skulle tage straffesparkene. Det vidste vi ret tidligt og vi havde øvet lidt efter træning, hvor spillerne sparkede lidt. Lasse Schöne sparker normalt for Ajax, Nicolai Jørgensen sparker normalt for Feyenoord og Christian Eriksen sparker normalt for landsholdet."

"Det lykkedes ikke i dag. Det er noget andet på træningsbanen, hvor der ikke er noget pres på."

"Vi har et godt hold, så vi havde også god tro på at vi kunne slå Kroatien. Jeg synes vi lykkedes med at stoppe kroaterne i at spille godt. De har rigtig dygtige spillere, især Modric og Rakitic som dynamoerne, men vi havde dem fint under kontrol. Vi skabte også vores chancer."

Målmand, Kasper Schmeichel:

"Det hele er lidt noget lort lige nu. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige," sagde Schmeichel til DR 1 umiddelbart efter kampen.

"Jeg er lidt tom for ord lige nu. Vi har lagt så meget i det og får ikke noget ud af det. Jeg synes, vi havde fortjent at vinde kampen - også i ordinær spilletid."

Forsvarer og anfører, Simon Kjær:

"Det er en hård skæbne. Vi spillede måske vores bedste kamp ved VM. Det er lidt et lotteri, når man ryger i straffe. Det er marginaler," sagde Kjær til DR 1 efter opgøret.

"De pressede godt på i det første kvarter, men derefter synes jeg, at vi var det bedste fodboldhold. Det kan godt være det er forkert, men sådan føler jeg lige nu."

"Vi vinder sammen og vi taber sammen. Det var ikke nok i dag, og den er hård at sluge."

Offensivspiller, Christian Eriksen (Bl.a. om sit brændte straffespark):

"Det eneste, man tænker på, er, at den skal i kassen, og så kan man drømme videre. Det var det, jeg selv tænkte. Og det lykkedes ikke. Jeg tror jeg kommer til at se keeperen redde bolden et par gange, når jeg lukker øjnene. Det forbliver nok sådan i et stykke tid."

"Jeg ved ikke, om det var den værst tænkelige måde. Hvis vi var blevet kørt ud på røv og albuer, havde det nok været værre. Men det blev vi ikke overhovedet. Vi var godt med i stort set hele kampen og havde store chancer."

Skriv en kommentar