Optakt: Kroatien – Danmark

0

På søndag klokken 20:00 mødes Kroatien og Danmark i ottendedelsfinalen ved VM. Læs VM-guides.dk's optakt til kampen her.

Optakt til Kroatien mod Danmark

Fokus på holdene:

Kroatien:

Foreløbig har VM 2018 været en stor succes for Kroatien. Det startede med en sikker 2-0-sejr over Nigeria, hvor det kroatiske mandskab dog ikke imponerede synderligt.

Det gjorde de til gengæld i anden gruppekamp, hvor de nedlagde Argentina efter tre scoringer i anden halvleg.

Efter dette fornemme resultat var kroaterne sikre på videre avancement – og de var samtidig usandsynlig tæt på at vinde gruppe D.

Det krævede blot et enkelt point imod Island, og da Kroatien vandt opgøret med 2-1, endte de som suveræn etter i gruppen med ni point ud af ni mulige.

Nu venter der så en ottendedelsfinale mod Danmark, hvor kroaterne må påtage sig favoritværdigheden. Men det er langt fra sikkert, at det bliver en sikker sejr til Kroatien.

Efter tre flotte sejre i gruppespillet er der nu et helt andet pres på kroaterne, og det vil blive set som en fiasko for dem, hvis de ryger ud imod Danmark.

Danmark:

Man fornærmer vist ikke nogle ved at sige, at det danske spil ikke har været imponerende foreløbig ved VM.

Men det er vigtigt at huske, at vi ikke er hverken Brasilien, Spanien eller lignende nationer.

Med andre ord kan man heller ikke forvente, at vi spiller sprudlende, offensiv fodbold, når vi møder modstandere, som på papiret har en langt stærkere trup.

Derfor var det måske ikke så overraskende, at vi valgte at forsvare 0-0 hjem imod i Frankrig – især med tanke på, at et enkelt point ville sende os videre til ottendedelsfinalerne.

Til gengæld er der ingen tvivl om, at de rød-hvide godt kunne have præsteret bedre imod både Peru og Australien. Men fire point kom hjem i disse to opgør, hvilket må være det vigtigste.

Søndagens ottendedelsfinale imod Kroatien skal vise, at Danmark kan spille lige op med en rigtig stærk modstander, som har dygtige spillere over stort set hele linjen.

Fakta:

- Kroatien og Danmark mødte hinanden i kvalifikationen til VM 1998. Først opgør i Kroatien sluttede 1-1, mens den omvendte kamp i Danmark endte med en dansk 3-1-sejr.

- Kun én gang tidligere er Kroatien gået videre fra det indledende gruppespil ved VM. Det var i 1998, hvor de sågar endte med at vinde bronze.

- Hvis Danmark vinder ottendedelsfinalen over Kroatien, er det kun anden gang nogensinde, at danskerne er klar til en VM-kvartfinale. Første gang var i 1998.

Seneste nyt:

Kroatien:

Kroatien forventes at skifte en del ud i start-11’eren i forhold til Island-kampen, hvor en række reserver fik chancen fra start.

Danmark:

William Kvist er tilbage i Rusland, men det tyder på, at det bliver Lasse Schöne, som igen får chancen fra start ved siden af Thomas Delaney på den centrale midtbane.

Yussuf Poulsen, som sad ude med karantæne imod Frankrig, glider formentlig tilbage i den danske startopstilling.

Hold øje med:

Luka Modric (Kroatien):

Luka Modric er en nøglespiller for det kroatiske mandskab, og når han er bedst, er han en af de bedste i verden på sin position.

Lad os håbe, at Modric ikke rammer en af sine rigtig gode dage, for så kan det blive en lang aften for Danmark på søndag.

Christian Eriksen (Danmark):

Vi mangler stadig at se Christian Eriksen spille op til sit bedste. Men det kan han vel passende gøre på søndag, når Kroatien venter.

Eriksen har haft en forrygende sæson, hvor det både er blevet til succes i Tottenham og på det danske landshold.

Foreløbig ved VM 2018 har Eriksen bidraget med et mål og en assist.

Forventede startopstillinger:

Kroatien:

Subasic

Vrsaljko – Lovren – Vida – Strinic

Rakitic – Brozovic – Modric

Rebic – Mandzukic – Perisic

Danmark:

Schmeichel

Dalsgaard – Kjær – Christensen – Stryger Larsen

Schöne – Delaney

Poulsen – Eriksen – Sisto

Jørgensen

Redaktionens bud på kampen:

Lasse Klink:

Der er ingen tvivl om, at Kroatien er klare favoritter imod Danmark. Men lige netop derfor tror jeg, at vi kan drille kroaterne, da de formentlig ikke bryder sig om at bære favoritværdigheden i en altafgørende kamp.

Jeg tror (og håber) på, at Danmark vinder opgøret 2-0, selvom det bliver rigtig svært.

Christian Toftegaard:

Det er så svært ikke at have de rødhvide briller på, og helt objektivt er der også flere ting, der taler for, at Danmark kan få et godt resultat. Ganske vidst møder de et hold, som hentede alle 9 mulige point i gruppespillet og som udraderede Argentina.

Men Danmark har bevist, at de har en defensiv i den absolutte verdensklasse, og det skal være udgangspunktet i en kamp som denne. Jeg tror faktisk, at det kan blive tættere end de fleste går og tror.

Kroatien 1-1 Danmark (Kroatien vinder i ekstra tid 2-1).

Casper Lohse:

Jeg har sjældent set Danmark spille så taktisk veldisciplineret som mod Frankrig, hvor de spillede VM's første 0-0-kamp. Og selvom mange syntes, at kampen var kedelig, så var jeg fascineret af den stærke, defensive indsats fra danskerne.

Jeg tror, at Åge Hareide har set rigtigt ved at "vælge" Kroatien som modstander frem for at gå efter førstepladsen, hvilket ville have givet Argentina. Kroaterne spiller mere fysisk betonet og minder på nogle punkter om Frankrig. Derfor tror jeg godt, at vi kan spille op med dem på en dag, hvor alt klapper og sågar score mod dem.

Jeg tror også på et uafgjort resultat, og sælger den gerne for 1-1, men så kommer ekstratiden, hvor Kroatien nok har de ekstra ressourcer og sikrer sejren. Vi kan dog håbe, at kampen går i straffesparkskonkurrence, hvor Kasper Schmeichel tidligere har vist sig særdeles skarp på straffespark. Og der kan alt ske.

Praktisk information:

Dommer: Nestor Pitana fra Argentina.

Han har allerede dømt to kampe ved slutrunden, hvilket var åbningskampen mellem Rusland og Saudi-Arabien samt kampen mellem Sverige og Mexico forleden dag. I alt har han uddelt syv gule kort fordelt på to VM-kampe. Det er hans anden deltagelse ved en VM-slutrunde.

Stadion: Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Spille-tidspunkt: Søndag den 1. juni, klokken 20:00. | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1. | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar