Kommentarer efter Tyskland – Argentina

0

VM-guide.dk har samlet nogle af de mange kommentarer, der blev givet efter VM-finalen 2014 mellem Tyskland og Argentina.

Tyskland vandt som bekendt med 1-0 på mål af Mario Götze i slutningen af den forlængede spilletid.

Kommentarer efter kampen fra Tyskland:

Tysklands landstræner, Joachim Löw:

"Vi startede dette projekt for ti år siden, og resultatet i dag (søndag, red.) er resultatet af mange års arbejde, startende med Jürgen Klinsmann. Vi har skabt konstant fremgang," fortæller Löw til FIFA's hjemmeside og uddyber:

"Vi har altid spillet god fodbold, og jeg vil mene, at over vores syv kampe ved dette VM, har vi spillet den bedste fodbold i forhold til alle deltagere i Brasilien. Drengene har også skabt en unik team-spirit."

"Vi er det første europæiske hold til at vinde titlen i Sydamerika, og det gør os meget stolte. Samtlige spillere på holdet gav alt, hvad de havde i sig. Jeg fortalte dem inden kampen, at jeg ville se dem levere alt hvad de havde, så vi kunne yde det maksimale."

"Det var godt, at vi havde spillere, der kunne komme ind fra bænken og spille en stor rolle, og Mario (Götze, red.) er en vidunderdreng. Jeg har altid vist, at han kunne afgøre kampen."

Mario Götze  - Tysklands midtbanespiller, matchvinder og kåret som kampens bedste spiller:

"Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det. Jeg tog bare chancen og tænkte ikke rigtigt over, hvad der skete. For os er drømmen nu blevet en realitet. Jeg er meget stolt af holdet, og jeg er ekstremt glad for alt, hvad der er sket her i Brasilien. Alle spillere på holdet fortjener ros, og vi er meget stolte over, at have vundet trofæet."

Tysklands målmand, Manuel Neuer:

"Det er helt utroligt. Det er hele holdet, der har været med til at vinde VM. Også alle de spillere, der ikke har været på banen, har været med til at skabe et godt sammenhold. Alle har ønsket at nå det her mål, og det er utroligt, at det er lykkedes."

"Det er mit job. Jeg forsøger at være der for holdet. Men det her handler ikke om mig. Det handler om holdet. Ikke kun os spillere, men også alle dem bag holdet."

Tysklands anfører og højreback/midtbanespiller, Philip Lahm:

"Det er en utrolig følelse at have vundet. Vi blev bedre og bedre som vi kom længere frem i turneringen, og vi lod os ikke påvirke af modgang. Vi fulgte vores plan, og det har gjort os til verdensmestre. Det er en fantastisk følelse."

"Vi var i stand til at bevare roen og tålmodigheden helt til det sidste, fordi vi alle følte, at vi havde mere at give af."

Kommentarer efter kampen fra Argentina:

Argentinas landstræner, Alejandro Sabella:

"Vi spillede mod et godt hold, og kampen havde op- og nedture. Tyskland havde mest boldbesiddelse og kontrol på banen, mens vi skabte de store chancer. Mine spillere var krigere, og jeg ønskede dem tillykke efter kampen, fordi de, på trods af det sørgelig resultat, har leveret godt."

"Finaler er altid tætte. Du ved, at det kan blive svært at rette op på de fejl, du begår. Men helt generelt er jeg meget stolt af mine drenge, der har leveret et fantastisk VM. Det har været en fornøjelse at følge dem fra sidelinjen. De ofrede sig for Argentinas trøje."

"De kan alle se sig selv i spejlet med bevidstheden om, at de gav alt. Jeg vil gerne ønske dem tillykke med den ekstraordinære indsats. Samtidig vil jeg også sige tillykke til Tyskland med guldet."

Argentinas midtbanespiller, Javier Mascherano:

"Smerten er enorm, men vi gav alt, hvad vi havde. Jeg er ked af det på vores egne og fansenes vegne, men jeg er stolt af holdet."

Argentinas stjernespiller, Lionel Messi:

"Vi har ikke været i semifinalen i mange år, og det faktum, at vi spillede i finalen, og den måde vi spillede på, er noget, vi kan være stolte af."

"Men vi fortjente mere, og det er derfor, at vi er kede af det. Angriberne missede de chancer, som vi havde. Det er en dårlig følelse for os alle sammen, fordi vi ikke kunne vinde trofæet og tage det med til Argentina."

"Det er smertefuldt at tabe på marginaler. Vi var meget tæt på at skabe en for milepæl for landsholdet, men vi kunne ikke færdiggøre det."

Skriv en kommentar