Ecuador slog tamt Qatar-mandskab

0

Qatar vs EcuadorEcuador gjorde kort proces overfor værterne Qatar, da de med to scoringer i første halvleg sikrede sig VM 2022's første sejr.

Åbningskampen til historiens mest omdiskuterede VM-slutrunde blev ikke den tætte kamp, som mange havde forventet.

Efter bare tre minutters spil, så fik Ecuadors Enner Valencia bolden i kassen. Men efter flere minutters VAR-gennemsyn, så blev målet korrekt underkendt for offside.

I første omgang var det svært at se på billederne, men efterfølgende fremstod det klart, at der i opstillet var en Ecuador-spiller, der stod foran Qatars målmand, da bolden blev spillet.

Efter 15 minutters spil, så kom der igen dramatik i et opgør, som Ecuador havde sat sig massivt på.

Kampens dommer, italienske Daniele Orsato, pegede på straffesparkspletten, efter at Qatars målmand Saad Al Sheeb havde nedlagt en Ecuador-spiller.

Enner Valencia skulle tage straffesparket, og det gjorde han sikkert. 1-0 til Ecuador.

Grundlæggende var der dømt kollektiv præstationsangst fra Qatar-spillernes side, som virkede meget mærkede og nervøse over at skulle spille en kamp på den helt store scene hjemme.

I det 20. minut var Michael Estrada tæt på at fordoble Ecuadors føring, men hans hovedstød endte over overliggeren.

Efter 31 minutters spil, så var kampens helt store profil, Enner Valencia, igen i hovedrollen.

Valencia modtog et præcist indlæg fra Angelo Preciado, som han kvitterede ved at heade ind på flotteste vis til 2-0.

Qatars største chance i første halvleg tilfaldt Almoez Ali i de døende sekunder af første halvleg, da han pludselig stod fri i feltet og var tæt på at heade reduceringen i nettet.

Til anden halvlegs start havde næsten halvdelen af tilskuerne forladt stadion, og derfor valgte TV-producerne ikke at vise mange billeder fra lægterne herefter.

Anden halvleg var ti minutter gammel, da Romario Ibarra forsøgte sig på kanten af feltet, men Qatar-målmanden Saad Al Sheeb var i denne situation sikkerheden selv.

Det var småt med de store chancer i anden halvleg, og selvom antallet af mål kan have stor betydning for, hvorvidt Ecuador sikrer sig videre avancement, så lod de til at skrue en smule ned for tempoet i offensiven.

Der blev ikke scoret flere mål i opgøret, som Ecuador altså trak sig sikkert ud af med en 2-0-sejr.

Nederlaget betyder, at Qatar skriver sig ind i historiebøgerne, som den første værtsnation i VM-historien til at tabe åbningskampen.