Top-20: Historiens mest mindeværdige VM-mål

0

Fodboldmediet Bleacherreport.com har udpeget de 20 mest mindeværdige mål i VM-historien. Vi bringer videoer med målene og historierne bag her i denne top-20-liste.

20. Diego Maradona

Tidspunkt: ArgentinaEngland i 1986 - kvartfinale

Momentet: Efter Maradona i det 51. minut sikrede en føring på 1-0 til Argentina med ”Guds hånd” leverede Maradona 4 minutter senere en fantastisk solopræstation. Fra midterlinjen tager Maradona sagen i egen hånd og afdribler alt og alle og med et af de bedste mål i hans karriere satte han Argentina i front 2-0. Argentina vandt kampen 2-1.

19. Carlos Alberto

Tidspunkt: Italien – Brasilien i 1970 - finalen

Momentet: I Mexico City var der i finalen kun et hold på banen, nemlig Brasilien. Med en sikker sejr på 4-1 var der aldrig tvivl om udfaldet på kampen. Målet til 4-1 af Alberto var en godt eksempel på Brasiliens overlegenhed, hvor de med godt pasningsspil splittede det italienske forsvar – inden Alberto smækkede bolden ind til slutresultatet.

18. Paolo Rossi

Tidspunkt: Italien – Brasilien i 1982 - mellemrunde (gruppespil)

Momentet: For at sikre videre avancement var Italien tvunget til en sejr over Brasilien og her blev de godt hjulpet af Rossi, som med et hattrick var med til at sikre sejren på 3-2. Rossi som tidligere i hans karriere havde modtaget en karantæne for at være involveret i en matchfixing skandale med Perugia.

17. Ronaldo

Tidspunkt: Brasilien – Tyskland i 2002 - finalen

Momentet: Finalen stod mellem Brasilien og Tyskland. Kampen blev vundet 2-0 af Brasilien efter to mål af Ronaldo, der også blev slutrundens topscorer med otte mål.

16. Alcides Ghiggia

Tidspunkt: Uruguay – Brasilien i 1950 - gruppespilsfinale

Momentet: VM i 1950 blev den hidtil eneste VM-turnering uden en finale. Mesterskabet blev afgjort i et gruppespil med deltagelse af de fire gruppevindere fra det indledende gruppespil. Den sidste kamp i det afgørende gruppespil viste sig imidlertid at komme til at afgøre guld og sølv, så derfor omtales kampen ofte som "finalen".

Uruguay blev overraskende mestre foran værterne ved at vinde "finalen" 2-1. Ghiggia’s mål til 2-1 blev det afgørende. Efterfølgende udtalte han: ”Der er kun tre personer som har fået gjort 200.000 mennesker tavse på Maracana. Frank Sinatra, Pave John Paul II og jeg”.

15. Gerd Müller

Tidspunkt: Tyskland – Holland i 1974 - finalen

Momentet: Efter Neeskens chokstart kæmpede Tyskland for at komme tilbage. Breitner sikrede 1-1 i det 25. minut og i dette klip ser man Müller i det 43. minut bringe Tyskland på guldkurs.

14. Andres Iniesta

Tidspunkt: Spanien – Holland i 2010 - finalen

Momentet: Holland presser på i den forlængede spilletid og med kort tid igen ”går Holland efter et straffe”, men dommeren afviser og i stedet viser Navas, Iniesta og Fabregas hvor hurtig og effektiv en kontra skal ’slås’ 1-0 til Spanien med mesterskabet var i hus.

13. Dennis Bergkamp

Tidspunkt: Argentina – Holland i 1998 - kvartfinale

Momentet: Med kort tid tilbage ser det ud til at opgøret skal i en forlænget spilletid ved stillingen 1-1. Men kort før tid sender Frank de Boer en fantastisk aflevering fra egen banehalvdel. Bergkamp tæmmer bolden, snyder Roberto Ayala og sender Holland på 2-1 ved udplacering af Carlos Roa. En lækker teknisk detalje.

12. Diego Maradona

Tidspunkt: Argentina – England i 1986 - kvartfinale

Momentet: Målet blev dømt, men kun ved hjælp af ”Guds hånd”. Den store tekniker Maradona lod en sjælden gang ikke fødderne tale, men brugt i stedet hånden ved scoringen og selvom Maradona har lavet et hav af lækre detaljer, så er dette moment et af dem som hænger bedst ved den lille troldmand.

11. Marco Tardelli

Tidspunkt: Italien – Tyskland i 1982 - finalen

Momentet: Italien er oppe med 1-0, da Tardelli med sit venstrehug udenfor feltet sender bolden ind til 2-0. Med 20 minutter igen af opgøret er Italien tæt på guldet og det kan man aflæse af Tardellis jubelskrig. Italien vandt finalen 3-1.

10. Gianni Rivera

Tidspunkt: Italien – Tyskland i 1970 - semifinale

Momentet: I en af de bedste kampe i 1970-slutrunde leverede de to mandskaber hele 7 mål, men kun 2 af målene faldt i de første 90 min. Afslutningsvis var det så indskiftede Gianni Rivera som i det 111. minut sikrede Italien 4-3 triumfen.

9. Johan Neeskens

Tidspunkt: Tyskland – Holland i 1974 - finalen

Momentet: Målet er et simpelt straffespark som Johan Neeskens sikkert eksekvere. Det er optakten til det givne straffe der er imponerende. Holland er på bolden fra første fløjt og de holder den i egne rækker det første mål – indtil Johan Cruyff rykker igennem den tyske mur og bliver nedlagt i feltet. Dermed fik Holland en drømmestart. Tyskland vandt dog finalen 2-1.

8. Sir Geoff Hurst

Tidspunkt: England – Tyskland i 1966 – finalen

Momentet: En samlet analyse af VM-finalen – en analyse der klart synliggøre hvor mange ”skøn” kan påvirke resultatet af en kamp samt påvirker analyser i den efterfølgende tid.

7. Pak Doo-Ik

Tidspunkt: Italien – Nordkorea i 1966 - gruppespil

Momentet: Mesterskabets store overraskelse stod Nordkorea for. De slog i deres sidste gruppekamp giganterne fra Italien med 1-0 på målet af Pak Doo-Ik. De gik videre fra gruppen, da de havde spillet uafgjort med 1-1 mod Chile. I kvartfinalen kom de foran 3-0 i løbet af 25 minutter mod Portugal, men Eusébio vendte kampen med 4 scoringer i træk. Portugal vandt 5-3.

6. Fabio Grosso

Tidspunkt: Italien – Tyskland i 2006 - semifinale

Momentet: I de dødende minutter af den forlængede spilletid lykkes det Italien at sikre sejren mod tyskerne. Efter hjørnesparket lander bolden hos Pirlo og med hans store overblik/teknik finder han Grosso som sender bolden ind til 1-0. Dermed var det endnu et skridt mod deres første mesterskab efter 24 års ”pause” – da de vandt over Frankrig i finalen.

5. Papa Bouba Diop

Tidspunkt: Senegal – Frankrig i 2002 - gruppespil

Momentet: Titelforsvarende fra Frankrig forsøgte at lege sig til en sejr over VM-debutanterne fra Senegal. I klippet ser man Frankrig have en kæmpe chance via David Trezeguet og momentet efter snupper Senegal bolden fra Djorkaeff, El-Hadji Diouf sætter fart på venstrekanten. Hans indlæg bliver fumlet videre af Barthez og Diop laver sensationsmålet til 1-0.

4. Omam Biyick

Tidspunkt: Argentina – Cameroun - gruppespil

Momentet: De forsvarende mestre fra Argentina skulle i deres første kamp hente tre nemme point mod Cameroun, men Argentina fungerer ikke og Cameroun kæmpede med alt de kunne. Camerouns fight og et argentinsk målmandsdrop sikrede Cameroun en 1-0 sejr på målet af Biyick, som de færreste nok have forudset.

3. Joe Gaetjens

Tidspunkt: USA – England i 1950 – gruppespil

Momentet: Amatørerne fra USA var ikke spået nogen chancer mod England, hvorfor målet fra Gaetjens kom som et stort chok. Walter Bahr fra USA tager chance mod mål, Gaetjens opfatter chancen og header bolden i kassen bag ved Bert Williams.

2. Sir Geoff Hurst

Tidspunkt: England – Tyskland i 1966 – finalen

Momentet: Kampen løber på de dødende minutter og Englands kaptajn, Bobby Moore, lægger en lang aflevering frem til Geoff Hurst. Hurst går direkte mod målet og selvom han presses til det sidste, så holder han hovedet koldt og smækker bolden i kassen til 4-2 i den forlængede spilletid og sikrede dermed mesterskabet til England hjemme på Wembley.

1. Michael Owen

Tidspunkt: England mod Argentina i 1998 – ottendedelsfinale

Momentet: Det unge talent Owen, som på det tidspunkt var relativ ukendt udenfor England, viste var let det kan gøres, hvis man har den rigtige speed og troen på det kan lykkes. En lang aflevering tæmmes perfekt med speed mod målet, forbi et tungt argentinsk forsvar og sidst hamre han bolden forbi Carlos Roa til 2-1.

Kilde: Bleacherreport.com

Skriv en kommentar