Optakt: Honduras – Ecuador

0

Honduras og Ecuador kommer begge med et nederlag fra deres første kamp ved VM-slutrunden. Dermed er der pres på de to hold forud for deres opgør i aften.

Honduras løb ind i lidt af en øretæve til Frankrig i deres første kamp. Det skete specielt på baggrund af, at de fik et rødt kort til deres profil Palacios, der så rødt i slutningen af første halvleg efter to gule kort.

Indtil da havde Honduras ellers forsvaret sig godt mod Frankrig, som dog endte med at vinde 3-0.

Ecuador gav derimod Schweiz stor modstand. Sydamerikanerne kom foran, men Schweiz fik udlignet i anden halvleg og i overtiden gjorde Alpelandet det onde ved Ecuador, der endte med at tabe 2-1.

Fokus på holdene:

Honduras:

Ud fra den første kamp ved VM, kan man hurtigt konkludere, at Honduras gik til vaflerne. De begik et hav af frispark for at slå Frankrigs rytme i stykker, og det irriterede flere af de franske spillere.

Recepten bliver nok den samme mod Ecuador, hvor Honduras står dybt i banen og vil forsvarer sig, samt begå frispark for at få en så urytmisk kamp som muligt, for at forhindre at Ecuador får flow i spillet.

Ecuador:

Det sydamerikanske mandskab overraskede en del i kampen mod Schweiz. Det var ventet at Schweiz ville løbe med sejren, men Ecuador bed godt fra sig, specielt i første halvleg.

De spillede typisk sydamerikansk, men i dagens opgør skal de også udvise stor tålmodighed mod Honduras, der som nævnt formentlig vil stå rigtig dybt i banen.

Fakta:

- Det er første VM-kamp mellem Honduras og Ecuador.

- Ecuador er ubesejret i deres seneste tre kampe mod Honduras.

- Ecuadors angriber Jaime Ayovi har scoret tre mål i sine to seneste kamp mod Honduras.

- Ecuadors nuværende landstræner, Reinaldo Rueda, var i spidsen for Honduras ved VM 2010. Her lykkedes det ikke Honduras at score.

- Honduras' nuværende landstræner, Luis Fernando Suarez, var landstræner for Ecuador ved VM 2006, hvor Ecuador spillede sig i blandt de sidste 16 hold, som er den bedste placering, sydamerikanerne har fået ved en VM-slutrunde.

- Honduras har ikke scoret i deres sidste fem VM-kampe, og de har stadig ikke formået at vinde en kamp ved VM.

- Ecuador har ikke formået at have et clean sheet i deres seneste seks opgør.

- Ecuadors Enner Valencia har scoret i hans seneste fem landskampe for Ecuador.

- Ingen af Ecuadors otte VM-kampe er endt uafgjort.

Hold øje med:

Emilio Izaguirre (Honduras): Honduras' venstre back, Izaguirre, er et af sit holds største profiler. Han kommer også til at stå over for en af Ecuadors største stjerner i form af Antonio Valencia, så der er lagt op til en nøgleduel i kampen der.

Antonio Valencia (Ecuador): Det uventede i Ecuadors spil skal komme fra Manchester Uniteds Antonio Valencia. Han skal tiltrække sig opmærksomheden fra Honduras' forsvar, hvilket vil skabe plads til blandt andre Enner Valencia.

Seneste nyt om holdene:

Honduras:

Wilson Palacios har karantæne efter sit røde kort mod Frankrig. Han bliver formentlig erstattet af Oscar Garcia på midtbanen.

Der er udover det også en skade i Honduras' trup til midterforsvaren Victor Bernandez, der kan blive afløst af blandt andet Osman Chavez. Derudover er enten Jorge Claros eller Marvin Chavez i spil til at erstatte Andy Najar.

Ecuador:

Der er ingen meldinger om skader i Ecuadors trup, hvor det forventes at det bliver samme startopstilling som mod Schweiz.

Michael Arroyo kan dog være i spil til at starte i angrebet, men det forventes at Caicedo og Enner Valencia får genvalg.

Forventede startopstillinger:

Honduras:

Noel Valladares

Bryan Beckeles - Osman Chavez - Maynor Figueroa - Emilio Izaguirre

Marvin Chavez - Boniek Garcia - Luis Garrido - Roger Espinoza

Carlo Costly - Jerry Bengtson

Ecuador:

Meximo Dominguez

Juan Carlos Paredes - Frickson Erazo - Jorge Guagua - Walter Ayovi

Antonio Valencia - Carlos Gruezo - Cristian Noboa - Jefferson Montero

Enner Valencia - Felipe Caicedo

Praktisk information:

Kampens dommer: Benjamin Williams, Australien

Stadion: Arena da Baixada, Curitiba

Spille-tidspunkt: 24:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar