England nærmer sig VM efter snæver sejr over Slovakiet

0

England kom hurtigt bagud mod Slovakiet i aftenens topopgør i gruppe F. De engelske stjerner fik dog vendt kampen og vandt 2-1. De er nu tæt på VM 2018.

Der var topopgør på menuen, da England i gruppe F tog imod Slovakiet. Englænderne lå før aftenens runde nummer et med 17 point, mens slovakkerne lå lige i hælene med 15 styks.

De to nærmeste forfølgere fra Skotland og Slovenien, som begge skulle i aktion samtidig mod hhv. Malta og Litauen, var et stykke efter på 11 point.

Slovakiet, der altså kunne overtage førstepladsen i gruppe F med en sejr, fik en drømmestart, da de allerede efter tre minutters spil bragte sig i front.

Adam Nemec spillede Stanislav Lobotka fri, og den tidligere FC Nordsjælland-profil bevarede roen og udplacerede Joe Hart i det engelske mål. Overraskende slovakisk 1-0-føring.

Føringen holdt indtil det 37. minut, hvor englænderne havde hjørnespark. Det sparkede Marcus Rashford lavt, og ved forreste stolpe kom Eric Dier først på bolden og dirigerede den i det slovakiske mål til 1-1.

Trods flere tilnærmelser i begge ender stod der 1-1 på måltavlen efter de første 45 minutter.

Anden halvleg var tæt på at starte ligesom første - med en slovakisk scoring. Men Hart fik med en klasseredning snuppet en kraftfuld flugter fra Nemec.

I stedet var det minuttet efter ved at gå galt i den anden ende, da Slovakiets keeper, den tidligere Esbjerg-spiller, Martin Dubravka, fik pareret bolden lige ud i fødderne på Dele Alli, som dog fik fumlet bolden ud til målspark i stedet for at sparke den i det tomme mål.

To minutter senere var skarpheden imidlertid på plads, da Rashford trykkede af et par meter udenfor det slovakiske felt. Afslutningen studsede græsset, inden den strøg ind i nettet helt ude ved den ene stolpe. 2-1 til England, som nu for alvor var på VM-kurs.

Slovakiet fik dog alletiders chance for et udligne efter 63 minutter, da bolden efter en dødbold havnede for fødderne af en helt fri Tomas Hubocan. Desværre for gæsterne ramte forsvareren ikke målet med sin flugter.

Og tættere på kom slovakkerne ikke. I stedet havde England flere gode kontraangreb, hvor de nemt kunne have lukket og slukket med en 3-1-scoring.

Den kom dog ikke, hvilket englænderne nok er ligeglade med, da de via 2-1-sejren fik de tre vigtige point, som gør, at de nu har fem point ned til dagens modstander på andenpladsen. Derfor er England meget tæt på VM 2018.

I gruppens øvrige opgør formåede både Skotland og Slovenien at sejre i sikker stil. Skotterne slog Malta 2-0 på hjemmebane, mens slovenerne vandt 4-0 hjemme over Litauen.

Skriv en kommentar