VM 2010-profiler: England

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de engelske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: DAVID JAMES

Fakta: 

Fulde navn: David Benjamin James

Position: Målmand

Klub: Portsmouth

Højde: 1,96 meter

Vægt: 88 kilo

Fødselsdag: 01/08/1970

Landskampe/mål: 53 (0)

Biografi

David James, en spiller med en efterhånden lang historie i professionel fodbold. Med sine snart 40 år har han været med rigtigt længe og hans debut som professionel kom da også helt tilbage i 1990, som blot 20-årig.

Dengang spillede han for Watford i anden division. Hans præstationer fik Liverpool til at sende bud efter ham og de hentede ham for £1.25 millioner i 1992, hvor han skulle konkurrere med legendariske Bruce Grobbelaar. Konkurrence stoppede dog 19. februar 1994, da Grobbelaar spillede sin 440. kamp for Liverpool. I de næste fem år var han førstevalget i målet hos de røde fra Merseyside, men det sidste stykke tid blev han dog presset ud af målet af den tidligere Brøndby-keeper, amerikaneren Brad Friedel. 

Derefter drog han til Aston Villa i to år, Manchester City i tre år og siden 2006 har han været førstevalg for Portsmouth, hvilket nu har givet ham rekorden for flest Premier League-kampe, 689 i skrivende stund.

Landsholdsdebuten kom i 1997 mod Mexico, men de første mange år var han andetvalg efter en anden legende, David Seaman. Efter Seaman blev fravalgt til landsholdet, overtog han dog nummer 1 i 2002, men på grund af fejl fra både ham selv og hans hidtil værste konkurrenter, Paul Robinson og Robert Green, har denne ære skiftet meget rundt de sidste otte år. Alligevel er det lykkedes den rutinerede målmand at opnå 53 landskampe.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: JOHN TERRY

Fakta: 

Fulde navn: John George Terry

Position: Forsvarsspiller

Klub: Chelsea FC

Højde: 1,88 meter

Vægt: 76 kilo

Fødselsdag: 07/04/1980

Landskampe/mål: 64 (6)

Biografi: 

Bortset fra en kort lejeaftale med Nottingham Forest i 2000, er John Terry en af få spillere i moderne fodbold, der kun har spillet for én klub i hele sin karriere. Hans fodboldopvækst er dog i West Ham, hvorfra han skiftede på en ungdomskontrakt i 1995. Siden dengang har han været på kontrakt i Chelsea, hvilket har givet ham 308 Premier League-kampe

I 2004 blev han så udnævnt til anfører for klubben af José Mourinho, efter den hidtidige anfører, Marcel Desailly, havde forladt klubben.                         

Landsholdsdebuten kom i 2003 og han har siden formået at have anførerbindet på holdet også. Efter private problemer blev han dog frataget dette hverv af nuværende landstræner Fabio Capello, og Rio Ferdinand overtog det.

Siden debuten har Chelsea-forsvareren dog spillet 64 landskampe og scoret seks gange.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: STEVEN GERRARD

Fakta: 

Fulde navn: Steven George Gerrard

Position: Midtbanespiller

Klub: Liverpool FC

Højde: 1,85 meter

Vægt: 83 kilo

Fødselsdag: 30/05/1980

Landskampe/mål: 84 (17)

Biografi: 

Ligesom John Terry har Steven Gerrard spillet for samme klub hele sin karriere, forskellen ligger dog i, at Gerrard kommer fra Liverpools ungdomssystem og aldrig har været på låneaftale.

Siden debuten i 1998 har den nuværende Liverpool-anfører spillet 366 ligakampe og scoret imponerende 80 mål. Oveni det har han vundet både UEFA Cuppen og Champions League, samt FA Cuppen og Liga Cuppen. Endnu mangler han dog at vinde mesterskabet.

Landsholdsdebuten kom dagen efter hans tyve års fødselsdag i 2000 mod Ukraine og han blev efterfølgende udtaget til EM-truppen i sommeren 2000. Han har siden været med ved samtlige slutrunder landsholdet har deltaget i, og efter Rio Ferdinands skade blev han udnævnt til anfører ved VM 2010.

Han har hidtil opnået 84 landskampe og scoret 17 mål.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: WAYNE ROONEY

Fakta: 

Fulde navn: Wayne Mark Rooney

Position: Angriber

Klub: Manchester United FC

Højde: 1,78 meter

Vægt: 78 kilo

Fødselsdag: 24/10/1985

Landskampe/mål: 64 (25)

Biografi

Rooneys karriere startede i barndomsbyen Liverpool, dog ikke for klubbens store hold, men de blå fra Everton. Klubben hentede ham ind i en alder af bare 11 i 1996. Seks år senere skulle han få sin debut i en kamp mod London-klubben Arsenal FC som bare 16-årig. Som et forvarsel for hans kommende karriere, lykkedes det ham at brage bolden ind til sejr til Everton og samtidig ende Arsenals stime på 30 kampe uden nederlag – foruden at gøre ham til den daværende yngste målscorer i Premier League nogensinde. 

I løbet af de næste to år fik den unge Rooney 67 ligakampe for Everton og scorede 15 mål. Dette fik de store klubber i hele Europa til at forsøge at hente ham, med Newcastle United og Manchester United som de førende i kapløbet. I sidste ende endte det jo med, som de fleste nok godt ved, at han skiftede til Old Trafford for £25,6 millioner.

Som i hans debut for Everton, skulle han igen vise prøver på sit kæmpe talent i sin debut for De Røde Djævle – et hattrick og én assist blev det til i 6-2-sejren over Fenerbahce i Champions League. Sidenhen har han ikke set sig tilbage og har indtil videre lavet 91 mål i 189 ligakampe for Sir Alex Ferguson og er blevet topscorer for United i den netop overståede sæson.

Landsholdsdebuten kom også tidligt, allerede som 17-årig i 2003 – den yngste nogensinde på det engelske landshold på daværende tidspunkt. Indtil videre har han spillet 64 landskampe og scoret 25 mål for det engelske landshold, med hvem han har været til flere slutrunder siden debuten.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar