Gigantisk Nigeria-afbrænder blev fatal

0

Nigeria og Sydkorea stod bag en af dagens mest underholdende kampe i gruppespillet. Nigerias Yakubu stod for VM's største afbræder. Opgøret endte 2-2.

Sydkorea kunne nøjes med uafgjort, selvom grækerne hentede point, mens Nigerias situation for videre avancement var endnu mere afhængig af den anden gruppespilskamp. Nigeria skulle nemlig både selv vinde og samtidig håbe, at grækerne tabte til Argentina.

Opgøret blev åbnet med et knebent spilovertag fra Sydkoreas side, men efter 12 minutters spil viste Nigeria stor effektivitet.

Højrebacken Odiah leverede et flot løb, hvor han afdriblede en række sydkoreanere, inden han lagde et millimeter præcist indlæg ind til Kalu Uche, som scorede sikkert til 1-0.

Keeperen hos Nigeria, Vincent Enyeama, stod bag et stort drop, da holdet mødte Grækenland tidligere i forløbet, og tirsdag var ingen undtagelse for den manglende overbevisning mellem stængerne.

En halv time inde i opgøret begik Enyeama et frispark udenfor feltet, der kostede et gult kort, og på frisparksforsøget fik han til alt held reddet skuddet på sin egen alternative måde.

Kort tid efter var der mere træfsikkerhed at spore i modsatte ende, hvor Uche med et forsøg for godt 30 meter fik afsluttet, hvor bolden, uheldigvis for Nigeria, ramte stolpen.

Nu var rollerne pludselig byttet op, og det var Sydkorea, der forstod at omsætte deres chancer til mål. Sung-Yeung afviklede en dødbold fra højre side, der endte mod bagerste stolpe, hvor Lee Jung-Soo kunne afslutte helt umarkeret, efter at Afolabi havde trukket sig i duellen.

Udligningen til 1-1, der også var stillingen ved halvleg, betød, at Sydkorea nu var kvalificeret til ottendedelsfinalerne, da resultatet i den anden kamp på dette tidspunkt var 0-0.

Anden halvleg var blot fem minutter gammel, før Sydkoreas situation blev endnu bedre. Chu-Young Park tog frispark og skød direkte mod målet fra siden af feltet, hvorefter bolden røg væk fra muren og ind bag Enyeama.

Nigeria var nu tvunget længere frem på banen, da kun en sejr talte for dem. Yakubu kunne noget tid senere have skabt balance i regnskabet.

Men i stedet blev han noteret for dette VM's største afbrænder, da han få meter fra mål, formåede at sparke bolden tæt forbi venstre stolpe, på trods af, at keeperen var sat af og målet derfor var helt frit.

Det var naturligvis nigerianerne en endnu mere bitter smag i munden, og Yakubu kunne blot stå hovedrystende efter episoden. Det ændrede dog ikke på, at Aiyegbeni Yakubu i det 69. minut fik mulighed for at revanchere sig på straffespark, som klodset blev begået af Nam-Il Kim, der nedlagde Obasi.

Yakubu skulle fra straffesparkspletten nette, og denne gang var keeperen placeret centralt i målet. Yakubu scorede dog sikkert til 2-2.

Nigeria fik nu besked på, at Argentina var kommet foran i det andet opgør, og det betød, at Nigeria blot skulle score en gang til, mens de selvfølgelig samtidig skulle holde Sydkorea for fadet.

Obafemi Martins blev indskiftet og kort tid efter annonceringen af den argentinske scoring, var han utroligt tæt på at score, da han løftede bolden over keeperen Sung-Ryong, men forsøget gik tæt forbi stolpen.

I slutminutterne havde Sydkorea travlt med at holde Nigeria tilbage fra deres mål, men trods et massivt pres i de dødende minutter, lykkedes det ikke for Nigeria at avancere.

Derfor kunne Sydkorea juble over videre avancement med et 2-2-resultat. I ottendedelsfinalerne mødes de med Uruguay, der vandt gruppe A.

Skriv en kommentar