Optakt: Holland – Argentina

0

Efter tirsdagens 7-1-sejr til Tyskland, skal Holland og Argentina se om de kan gøre tyskerne kunsten efter. Læs hele optakten til Holland - Argentina her.

Ovenpå Tysklands storsejr over Brasilien på hele 7-1 i den første semifinale tirsdag aften, er der sandsynligvis store forventninger til den anden semifinale.

Den står ligeledes mellem et europæisk og et sydamerikansk hold, nemlig Holland mod Argentina.

I det indbyrdes regnskab mellem Holland og Argentina, står Holland klart stærkest. Holdene har mødtes otte gange, og i disse kampe har Holland vundet fire af kampene, mens Argentina har vundet en enkelt. De sidste tre er endt uafgjort.

I alt er der scoret 19 mål, hvor Holland har stået for de 13, mens Argentina har scoret de sidste seks.

Holdenes vej til semifinalen:

Holland:

Holland startede VM-slutrunden med den meget omtalte 5-1-sejr over de forsvarende verdensmestre Spanien. Dermed fik de deres revanche for parternes sidste møde ved VM - tilbage i 2010 ved finalen, hvor Spanien dengang vandt.

I næste runde i gruppespillet ventede Australien. Her fik hollænderne lidt flere problemer, men det lykkedes dem alligevel at vinde 3-2.

I den sidste kamp i gruppespillet skulle de op imod Chile. Holland sejrede sikkert med 2-0, og dermed var de videre til 1/8-finalerne - efter ni point på kontoen og med en målscore på 10-3.

Holland mødte Mexico i 1/8-finalen. Hollænderne kom bagud efter 48 minutter, men tog sene scoringer af først Sneijder på et langskud og siden hen Huntelaar på et straffespark i de døende sekunder, sørgede for en 2-1-sejr og videre avancement.

I kvartfinalen ventede Costa Rica. Det blev et nervepirrende opgør, som skulle helt ud i straffesparkskonkurrence for at finde sin vinder. Det var samtidig også her, at Louis van Gaal tog en taktisk beslutning, da han til manges overraskelse skiftede målmand før straffesparks-affæren. Cillessen blev udskiftet til fordel for rutinerede Krul.

Og da Krul reddede to af Costa Ricas afslutninger, så var både van Gaal og Krul pludselig folkehelte.

Sådan banede Holland sig vej til aftenens semifinale mod Argentina.

Argentina:

Argentina sikrede også maksimum-point i deres gruppespil. De startede med at besejre Bosnien-Hercegovina med 2-1.

Dernæst vandt de knebent 1-0 over Iran, mens de sluttede af med en 3-2-sejr over Nigeria. Lionel Messi var medvirkende til de mange sejre. Han stod nemlig bag fire af holdets scoringer i gruppespillet.

I 1/8-finalen skulle Argentina op imod Schweiz. Holdene ville tydeligvis ikke være for ivrige i opgøret, og med 0-0 i ordinær spilletid, måtte de ud i forlænget spilletid.

Her fandt kampen sin afgørelse. Lionel Messi serverede bolden til Angel di Maria, som elegant sparkede Argentina videre i turneringen. Målet faldt i det 118. minut.

I kvartfinalen stod Argentina overfor Belgien. Gonzalo Higuain scorede kampens enlige mål i det 8. minut, og dermed var argentinerne klar til aftenens semifnale mod Holland.

Fakta:

- Argentina er med i deres første VM-semifinale siden 1990, hvor de mødte Vesttyskland.

- Argentina har avanceret fra samtlige tre af deres tidligere VM-semifinaler.

- Argentina og Holland har mødt hinanden fire gange i VM-regi. Holland har vundet to gange, Argentina en enkelt, mens det sidste opgør er endt uafgjort.

- Argentinas sejr i 1978-finalen er deres eneste sejr over Holland i deres otte tidligere møder overordnet set. Holland har vundet fire, mens de tre sidste er endt uafgjort.

- Holland har tabt to af deres 12 VM-kampe mod et sydamerikansk hold. Det inkluderer ikke straffesparkskonkurrence (VM-finalen 1978 mod Argentina og VM 1994-kvartfinalen mod Brasilien).

- 10 af Hollands 12 scoringer ved dette VM, er blevet scoret i anden halvleg.

- Hollands sidste fire scoringer, er blevet sat ind efter det 75. minut.

- Holland stod bag 692 afleveringer mod Costa Rica. Det er det største antal afleveringer i en enkelt VM-kamp i historien (1966 til 2014).

- Lionel Messi (29), Arjen Robben og Angel di Maria (begge 25) er de spillere med flest vellykkede driblinger i tuneringen.

- Messi står også bag de fleste chancer ved dette VM, nemlig 19 styks.

- Dette er første gang, at både Argentina og Brasilien har været i semifinalerne samtidig.

- Argentina har scoret på 11 procent af deres skud udenfor boksen. Det er det højeste antal ved dette VM.

- Argentina har stået bag 86 mislykkede aflevering ved dette VM. Det er også mere end noget andet hold.

- Holland er det eneste hold, der har fået tilkæmpet sig mere end et straffespark ved VM 2014.

Head-to-head-statistik ved VM 2014:

Kampe spillet: Holland 5, Argentina 5.

Mål scoret: Holland 12, Argentina 8.

Frispark begået: Holland 91, Argentina 54.

Gule kort: Holland 7, Argentina 5.

Røde kort: Holland 0, Argentina 0.

Løb per kamp: Holland 114,8 km, Argentina 109,6 km.

Vellykkede afleveringer: Holland 2.031, Argentina 2.438.

Afleveringsprocent: Holland 80 procent, Argentina 80 procent.

Seneste nyt om holdene:

Holland:

Det forventes, at Jasper Cillessen starter på mål, selvom han senest blev udskiftet til fordel for Tim Kaul i den famøse straffesparkskonkurrence mod Costa Rica.

Derimod har der været meget tvivl om Robin van Persie. Han missede træningen tirsdag med maveproblemer. Men mon ikke, at van Persie vil gøre alt, hvad der står i hans magt for, at han er klar til kampen.

Ellers meldes der ikke om skader eller karantæner.

Argentina:

Argentina må undvære deres myreflittige offensivspiller, Angel di Maria. Han pådrog sig en skade i kvartfinalen mod Belgien, og derfor kan han ikke deltage i opgøret.

Di Maria ventes enten afløst af Rodriguez eller Perez. Derudover bliver Gago muligvis erstattet af Mascherano.

Sergio Agüero skulle atter være kampklar, men han starter sandsynligvis på bænken.

Kommentarer inden opgøret:

Hollands landstræner, Louis van Gaal:

"Der er ingen favorit i kampen. Det er 50/50, så vi skal have heldet for at komme videre. Argentina er helt sikkert et niveau over Costa Rica," fortalte van Gaal på tirsdagens pressemøde.

Van Gaal blev også spurgt om hans syn på Argentinas store stjerne, Lionel Messi.

"Det er ikke uden grund, at man bliver kåret til verdens bedste spiller og scorer mange mål. Så er man god. Han kan gøre det vanskeligt for os. Vi vil stoppe ham, men det bliver en udfordring," fortalte van Gaal og tilføjede:

"Vi møder altså et hold, og ikke blot en enkelt spiller."

Argentinas landstræner, Alejandro Sabella:

"Fodbold er ulogisk. Jeg ved ikke, hvordan kampen vil udvikle sig. Men jeg ved, at for at nå finalen, er vi nødt til at forbedre os. Vi er kommet her for at nå så langt som muligt. Målet var at nå kvartfinalen efter 24 år, men nu ønsker vi at nå finalen," fortalte Sabella på tirsdagens pressemøde og uddybede:

"Der må ikke være nogle frustationer eller sorg, hvis vi ikke vinder. Uanset, hvordan kampen ender, så har vi allerede vundet."

Hold øje med:

Arjen Robben (Holland):

Det er efterhånden den samme historie hver gang, men man kan heller ikke komme udenom Arjen Robben. Han har indtil videre scoret tre mål i turneringen, og stået bag en assist.

Han er en konstant trussel, og kan meget vel blive manden, der afgør kampen mod Argentina til Hollands fordel.

Lionel Messi (Argentina):

Lionel Messi er Argentinas store stjerne. Ved denne VM-slutrunde har han indtil nu scoret fire mål og stået bag en enkelt assist.

Hold øje med Messi, for han skal levere sprudlende spil, hvis argentinerne skal i finalen.

Forventede startopstillinger:

Holland (3-4-1-2):

Cillessen

Vrij – Vlaar – Indi

Janmaat – Wijnaldum – Blind – Kuyt

Sneijder

van Persie – Robben

Argentina (4-3-3):

Romero

Zabaleta - Demichelis - Garay - Rojo

Perez - Mascherano - Biglia

Messi - Higuain - Lavezzi

Bud på kampens resultat:

Holland 2-1 Argentina

Jeg tror på en hollandsk sejr. Hollænderne har virket stærkere igennem turneringen end Argentina. Efter min vurdering står de stærkere i kæderne. Især hollændernes defensiv er stærkere end argentinernes.

Samtidig virker Hollands offensiv mere dynamisk og struktureret end Argentinas.

Derfor tror jeg på en 2-1-sejr til Holland. Som altid melder jeg gerne ind med målscorerne, men som mange gange før, er det stærkt tvivlsomt, om jeg får ret.

Hollands mål bliver scoret af van Persie og Robben. Messi sørger for Argentinas enlige scoring.

Praktisk information:

Kampens dommer: Cuneyt Cakir (Tyrkiet).

Stadion: Arena de Sao Paulo, Sao Paulo

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar