VM 2010-profiler: Nigeria

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de nigerianske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: VINCENT ENYEAMA

Fakta: 

 

Fulde navn: Vincent Enyeama

Position: Målmand

Klub: Hapoel Tel Aviv

Højde: 1,85 meter

Vægt: 79 kilo

Fødselsdag: 29/08/1982

Landskampe/mål: 58 (0)

Biografi

Nigerianske Vincent Enyeama startede sin seniorkarriere i 1999, da han fik debut for Ibom Stars i hjemlandet Nigeria. Her var han et enkelt år inden han skiftede til en anden klub i Nigeria, Enyimba. Her var han med til at vinde CAF Champions League to gange.

I 2005 rykkede han videre til Heartland FC (indtil 2006 kendt som Iwuanyanwu Nationale), hvor han blot var i en sæson. Målmanden flyttede herefter til Israel, hvor den mindre israelske klub, Bnei Yehuda Tel Aviv, fik papir på Enyeama.

Vincent Enyeama imponerede i sin første sæson i klubben, men efter to sæsoner gik turen videre til Hapoel Tel Aviv. Her fortsatte han de imponerende takter og i 2009 blev han kåret til årets spiller i Israel af medierne.

På det nigerianske landshold har Enyeama spillet mere end 50 kampe efter sin debut i 2002.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: JOSEPH YOBO

Fakta: 

 

Fulde navn: Joseph Phillip Yobo

Position: Forsvarsspiller

Klub: Everton FC

Højde: 1,85 meter

Vægt: 83 kilo

Fødselsdag: 06/09/1980

Landskampe/mål: 70 (3)

Biografi: 

 

Everton-spilleren Joseph Yobo forlod sit hjemland Nigeria i 1998, hvor han flyttede til Belgien, for at optræde for Standard Liège. Opholdet i Belgien sluttede i 2001, hvor franske Marseille meldte sig på banen og hentede midterforsvareren til Frankrig.

Tiden i Marseille blev dog aldrig den store succes for Yobo, der det samme år han blev hentet til klubben, blev udlejet til Tenerife. Efter cirka ni måneder vendte han tilbage til Marseille. Dette dog for en kort stund, for i juli 2002 blev han udlejet igen, denne gang til engelske Everton.

Skiftet til Everton blev gjort permanent i 2003, og Yobo har spillet i Everton lige siden. Her er han tæt på at have spillet 200 kampe for klubben.

I landsholdssammenhæng er Yobo blandt de erfarne med 68 kampe. Han fik debut i 2001 og var med for Nigeria ved VM 2002.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: DICKSON ETUHU

Fakta: 

 

Fulde navn: Dickson Paul Etuhu

Position: Midtbanespiller

Klub: Fulham

Højde: 1,91 meter

Vægt: 82 kilo

Fødselsdag: 08/06/1982

Landskampe/mål: 17 (0)

Biografi: 

 

Efter kun 12 kampe for Manchester City i perioden 2000 til 2002, skiftede Dickson Etuhu til Preston North End. Her nåede han hele 134 kampe med 17 mål til følge, og han var en vigtig spiller for klubben.

Succesen i Preston betød, at Etuhu tiltrak sig opmærksomhed fra klubber som Everton og West Bromwich, men det blev dog ingen af de to klubber, der løb med Etuhus underskrift.

Det blev Norwich der i 2006 skrev kontrakt med midtbanespilleren, efter at han sæsonen inden havde været udlejet til netop Norwich.

I 2007 skiftede han til Sunderland, hvor det blev til 20 kampe. Sæsonen efter skiftede han til en ny engelsk klub, Fulham, hvor han har spillet lige siden.

Etuhu fik sin landsholdsdebut i 2007 og har siden spillet 17 kampe for landsholdet.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: YAKUBU AIYEGBENI

Fakta: 

Fulde navn: Yakubu Aiyegbeni

Position: Angriber

Klub: Everton FC

Højde: 1,83 meter

Vægt: 83 kilo

Fødselsdag: 22/11/1982

Landskampe/mål: 53 (21)

Biografi

I sine ungdomsår spillede Yakubu i de to nigerianske klubber Gateway FC og Julius Berger FC. Seniorkarrieren startede i portugisiske Gil Vicente, hvor han blev købt af israelske Maccabi Haifa, der udlånte ham til Hapoel Kfar Saba i den første sæson. Han blev også udlånt til Dynamo Kiev, hvor det dog ikke blev til nogen optrædener for angriberen.

I 2002 gik turen til England, hvor Portsmouth hentede Yakubu på en lejeaftale. I 2003 blev skiftet gjort permanent og Yakubu havde to fornuftige sæsoner med Portsmouth.

Angriberens næste klub blev Middlesbrough. Her opnåede Yakubu at nå til finalen i UEFA Cuppen i 2006, hvor det dog blev til nederlag til Sevilla. Efter to sæsoner i Middlesbrough skiftede Yakubu til Everton, hvor han også spiller i dag.

På landsholdet har nigerianeren en hvis erfaring i form af sine 52 landskampe. Han optrådte første gang for landsholdet i år 2000.

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar