Godin sendte Uruguay videre efter drama

0

Der var drama for alle pengene, da Uruguay slog Italien ud af VM med en 1-0-sejr på et sent mål af Diego Godin. Der var undervejs rødt kort til Marchisio samt en ustraffet svinestreg fra Suarez.

Kl. 18:00 dansk tid blev der fløjtet op til de sidste to gruppekampe i gruppe D. Mest spænding var der i Natal, hvor Italien og Uruguay skulle kæmpe om at følge med Costa Rica til ottendedelsfinalerne.

Et point ville være nok for italienerne for at snige sig videre, og det kunne man tydeligt se. Cesare Prandellis udvalgte var ikke interesseret i at skabe kampen.

I stedet afventede Italien i deres nye 3-5-2-formation. Uruguay havde dog svært ved at skabe det helt store. Kun en enkelt var Luis Suarez nærgående, men Gianluigi Buffon fik reddet.

En meget taktisk første halvleg, med masser af frispark, sluttede 0-0, hvilket altså ville sende Italien videre til knock-out-fasen.

De sidste 45 minutter startede også uden de store højdepunkter, men efter lidt over ti minutters spil kom kampens hidtil største chance.

Christian Rodriguez kom alene igenenm efter at have spillet bande med Luis Suarez. Men Rodriguez fik ikke ordentlig træf på bolden, som røg forbi Buffons mål.

Kort efter indtraf kampens mest dramatiske episode, da en stempling fra Claudio Marchisio betød direkte rødt kort til midtbanespilleren fra Juventus.

Udvisningen betød, at Uruguay kunne begynde at lægge tryk på italienerne, og få minutter efter det røde kort var sydamerikanerne tæt på at komme i front.

Luis Suarez slap pludselig fri på kanten af Italiens felt, og Liverpool-angriberen fik afsluttet godt, men en stor redning af Buffon gjorde, at det var stadig var målløst.

Luis Suarez burde et kvarter før tid være sendt samme vej som  Marchisio, da Suarez efter lidt tumult bed Giorgio Chiellini i skulderen. En rystet og aggressiv Chiellini måtte dog se, at dommeren, der tydeligvis ikke havde set episoden, ikke gav hverken gult eller rørt kort til Suarez.

I stedet kunne Uruguay ti minutter før tid score det livsvigtige mål, da et hjørnespark ramte panden på Diego Godin, der bragte Uruguay på 1-0.

Nu havde italienerne travlt, men de trætte Azzurri-folk fik aldrig svaret igen. Uruguay endte med at vinde kampen 1-0, hvilket sender dem videre fra gruppe D.

Til gengæld må Italien for andet VM i træk forlade turneringen efter gruppespillet.

Skriv en kommentar