Optakt: Uruguay – Costa Rica

0

Uruguay påbegynder VM 2014 mod Costa Rica i gruppe D. Kravet lyder på en sejr til favoritterne fra Uruguay. Læs hele vores optakt til kampen her.

VM-specialisterne fra Uruguay åbner deres slutrunde mod Costa Rica, og favoritværdigheden er ikke til at tage fejl af. Kravet til Uruguay er sejr, uanset om profilen Luis Suarez bliver klar eller ej.

Costa Ricas muligheder for at avancere fra gruppespillet ser ikke store ud. Udover Uruguay skal de op i mod England og Italien, men Costa Rica vil gøre deres bedste for at genere deres modstandere.

Det er næppe nok til at sikre succes, men det kan få betydning for, hvilke hold der ender på de to øverste pladser i gruppen.

Fokus på holdene:

Uruguay:

Uruguay skal forsøge at forbedre deres præstation ved VM i Sydafrika i 2010, hvor de endte som nummer fire. Men holdet går ind til turneringen med en tvivlsom Luis Suarez, som scorede 11 mål i kvalifikationen og blev suveræn topscorer i Premier League med 31 scoringer.

Han er en meget vigtig brik for Uruguay, der dog under alle omstændigheder skal slå Costa Rica, hvis de skal gøre sig forhåbninger om et succesfuldt VM. Det er nemlig et stærkt mandskab, de har med til Brasilien. De har stor erfaring, blandt andet i form af Diego Forlan, der kan trække på sine 110 landskampe.

Costa Rica:

Costa Rica kommer til VM med stort set stærkeste hold. De må undvære forsvarer Heiner Mora, som har en brække hel, og erfarne Alvaro Saborio er ligeledes ude.

De har vundet to af deres tre tidligere VM-åbningskampe, men har tabt deres seneste tre kampe mod sydamerikanske modstandere.

Det er især forsvaret, der har vaklet, når de har stået over for modstandere på et højere niveau. I Tyskland i 2006 lukkede de ni mål ind, mens de selv fik bolden i nettet tre gange i den anden ende af banen.

Costa Rica har ikke vist den bedste form i de seneste kampe, hvor det er blevet til fire nederlag i deres seneste seks kampe. Der skal dermed en stor præstation til, hvis de skal lykkes med at gå videre fra gruppespillet.

Fakta:

- Uruguay det eneste tidligere VM afholdt i Brasilien, da de besejrede værterne i 1950

- Luis Suarez blev topscorer i den sydamerikanske VM-kvalifikation med 11 mål. Han havde flest skud på mål ved den seneste slutrunde.

- Diego Forlan har scoret tre f Uruguays seneste fem VM-mål.

- Costa Rica har tabt deres seneste fire VM-kampe og har lukket 14 mål ind.

- Træner Oscar Tabarez har stået i spidsen for Uruguay siden februar 2006. Ingen andre trænere ved denne slutrunde har siddet længere i trænersædet end ham.

- Uruguay har vundet seks og har ikke tabt i deres seneste otte opgør mod Costa Rica. Den seneste kamp endte 2-1.

Seneste nyt om holdene:

Uruguay:

Den største bekymring for Uruguay må være Luis Suarez. Han er tvivlsom til denne kamp, og selvom han skulle blive klar er det ikke sikkert, at han bliver bragt i spil, da Uruguay næppe vil risikere at forværre situationen, når modstanderen er Costa Rica.

De håber derimod på at have den stærke angriber klar til kampen mod England.

Costa Rica:

Udover Heiner Mora og Alvaro Saborio ser Costa Rica ikke ud til at måtte undvære nogle af deres spillere, og de kan dermed stille i stærkeste opstilling.

Hold øje med:

Edinson Cavani (Uruguay):

Hvis Luis Suarez ikke kommer i kamp for Uruguay, er det op til andre at komme frem til chancer foran mål. Det kunne meget vel blive rutinerede Diego Forlan eller Edinson Cavani. Sidstnævnte har haft en fin sæson for PSG, hvor han endte med 16 scoringer i ligaen.

Og han er generelt kendt som en målfarlig herre. Han får formentlig chancen for at bevise sit værd mod Costa Rica, hvor Uruguay gerne skal skabe en del scoringsmuligheder.

Christian Bolaños (Costa Rica):

Hvis Costa Rica skal skabe chancer mod Uruguay, kan en af nøglerne blive Christian Bolaños, der til daglig spiller i FC København. Midtbanekreatøren skal forsøge at finde hullerne i Uruguays forsvar, og Bolaños er uden tvivl en erfaren spiller med mere end 50 kampe for Costa Rica.

Forventede startopstillinger:

Uruguay:

Muslera

A. Periera – Godin – Lugano – Caceres

Alvaro Gonzalez – Gargano

C. Rodriguez – Gaston Ramirez – Edinson Cavani

Forlan

Costa Rica:

Keylor

Junior Diaz – Gonzalez – Miller – Gamboa

Cubero – Umaña – Borges

Bolaños– Bryan Ruiz

Campbell

Odds på kampen (Bet365):

1X2: 1.45 | 4.33 | 9.50
O/U 2.5 mål: 2.60 | 1.47
Begge hold scorer: 2.25 | 1.61
Vinder 1.halvleg: 2.05 | 2.20 | 8.00
Vinder 2. halvleg: 1.83 l 2.40 l 6.00
O/U 9.5 hjørnespark: 1.72 | 2.00
Kort O/U 4.5: 2.10 | 1.66
Selvmål Ja/Nej: 13.00 | 1.040
Rødt kort Ja/Nej: 3.50 | 1.28
Suarez scorer i kampen / første mål: 1.95| 3.75
Cavani scorer i kampen / første mål: 2.40 | 5.00
Ruiz scorer i kampen / første mål: 4.75 | 6.50
Brenes scorer i kampen / første mål: 6.50 | 15.00

Praktisk information:

Kampens dommer: Felix Brych (Tyskland)

Stadion: Estádio Castelão, Fortaleza

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: DR 1

Skriv en kommentar